Retki Malmgårdiin ja Haikkoon 4.6.2019

Sarjassame retkiä lähiympäristöön, kutsumme Teidät nyt Itä-Uusimaalle tutustumaan Malmgårdin kartanoon ja sen jälkeen illalliselle Haikon kartanoon. Retki toteutetaan tiistaina 4.6.2019.

 

Aika: Tiistai 4.6.2019

Kuljetus:  Kiasman tilausajolaiturista, Helsinki - linja-autokuljetus lähtee klo 16:45.

Ohjelma:

16:45 Linja-auto lähtee

18:00 Tutustuminen Malmgårdin linnaan ja panimoon (olut maistiaiset)

19:45 Siirtyminen Malmgårdista Haikkoon

20:15 Illallinen Haikon kartanossa

22:30 Kuljetus Helsingin keskustaan lähtee Haikosta (perillä noin 23:20)

Menu Haikon kartanossa "Pastori&Pastori menu (Juha Rantalan ja Jaakko Heinimäen kanssa kehitetty menu):

Alkuun kuohuva tervetuliaisjuoma

***

Mustekala-kampasimpukkamosaiikkia ja kylmäsavustettua haukea

***

Tiristettyä vasikankateenkorvaa ja valkosipuliaiolia

***

Täytetty viiriäinen, madeirakastiketta

***

Punaherukka-posset ja Ruby-suklaata

Hinta: 75 €/hlö sisältäen kuljetuksen, Malmgårdin linna- ja panimoesittelyn ja oluttarjoilun sekä illallisen Haikossa. Illallisella maksetaan valitut juomat itse. Herrojen sovittelema viinipaketti 25€/hlö.

Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu sitovasti 27.5. mennessä maksamalla osallistumismaksut seurueeltasi Holvi-maksupalvelussa, jonne linkki TÄSSÄ.

Malmgårdin kartano on erikoistunut luonnon- mukaiseen viljelyyn sekä luomutuotteiden jalostamiseen. Peltopinta-alaa on lähes 500 hehtaaria. Kartanolla harjoitetaan myös matkailua, olut- tuotantoa ja metsä- taloutta. Sähköenergia tuotetaan oman kosken vesivoimasta. Panimon tuotteiden valmistuksessa käytetään kotimaista ohramallasta, kartanon omaa viljaa ja vesivoimaa sekä oman lähteen raikasta vettä. Tuloksena syntyy laaja valikoima lisäaineettomia ja suodattamattomia oluita. Pertustettu 1606.
Haikon kartano  on kartanohotelli ja entinen allodisäteri Porvoossa. Se sijaitsee noin seitsemän kilometrin päässä Porvoon keskustasta. Kartano kuuluu Porvoon kansallisen kaupunkipuiston kohteisiin. Päärakennuksessa on kartanohotelli, jonka yhteydessä toimii ravintola. Päärakennuksen välittömässä läheisyydessä on kylpylähotelli ja konferenssikeskus. Haikon kartanosta löytyy historiassa merkintöjä jo 1382.

 

Tervetuloa!