20015 09 25 Kilpipäivä

Maailman vanhimman ja suurimman gastronomisen järjestön kaikille avointa Rôtisseurs-kilpipäivää vietetään perjantaina 25.9.2015. Päivän tarkoituksena on nostaa esille Suomen korkea-alaista ruokaosaamista sekä ravintoloissa että alan myymälöissä. Kilpipäivän tapahtumia ja kampanjoita järjestetään ympäri Suomea. Tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2014 ja saavutti niin suuren suosion, että tänä vuonna tapahtuma järjestetään myös 10 muussa maassa, kuten Uudessa-Seelannissa, Italiassa ja Yhdysvalloissa

LAHDEN kilpiravintolat Casseli ja Roux ovat luonnollisesti mukana tapahtumassa. Toivomme jäsenien menevän runsaslukuisesti syömään kilpiravintoloihin 25.9.! Kilpipäivänä käädyt saavat näkyä, vaikka varsinaisesti kyseessä ei olekaan yksittäinen jäsentapahtuma eli syömaan mennessäsi 'tunnusta väriä' eli rotissöörijäsenyyttäsi  ja laita käädyt kaulaan.

Myös kilpimyymälä Benjamin lihatori Trio Hansassa (pohjakerros) ja Benjamin maatilatori Kausalassa (Kymenrannantie 1, Kausala, Iitti) ovat mukana tapahtumassa. Myymälöissä jaetaan reseptejä herkullisten ja edullisten ruokien valmistamiseen possusta ja kasviksista. Myymälöissä on lisäksi tuotetarjouksia. Myymälät avoinna klo 10-18.

 

 

Ravintola Casselin kilpipäivän menu:

MENU

Kevyesti savustettua ankanrintaa, mustaherukkakastiketta, omenahilloketta ja villiyrttisalaattia

Paistettua kuhaa, shampanja-rapukastiketta ja kauden kasviksia

Valkosuklaaterriiniä ja mustikkasiirappia
Kahvi/tee

45,00 €

Viinipaketti 25,00 €

***

Ravintola Roux'n kilpipäivän menu:

Herkkutattikeittoa ja sherrykermaa, pekonihiekkaa

Wanhantuvan ankkalan ankanrintaa ja ankankoipirillettes, appelsiinikastiketta ja timjamiperunafondant

Tarte tatin, vaniljajäätelöä ja kinuskia

52,00€