Vuosi 2022

Karjalan Voutikunnan pikkujoulut Kymin Huvilalla

Marraskuussa Karjalan Voutikunta suunnisti Kymijoen varrelle viettämään pikkujouluista iltaa idyllisen kilpiravintolamme Kymin Huvilan tiloihin. Tilaisuudessa osallistujat tutustuivat Vignetti di Ettoren viineihin teemana – ruuan ja viinin liitto. Illan hämärtyessä osallistujat pääsivät toteuttamaan käytännössä ruuan ja viinin välistä liittoa. Suuret kiitokset ravintola Kymin Huvilan henkilökunnalle, upeasta ja hienosti hoidetusta illallisesta.

Tapahtuma keräsi yhteensä 24 osallistujaa.

Saimaa Gourmet Gaala - Yhteistyön voimaa Saimaan rannoilla

Saimaa Gourmet Gaala-tapahtumaan Holiday Club Saimaa Paviljongin Aleksanterinsalin katon alle kokoontui 56 Chaîne des Rôtisseurs Karjalan, Karjalan Keittiömestareiden, Kymen Keittiömestareiden sekä Munskänkarnan jäseniä ystävineen.

Halukkaille viinin harrastajille järjestettiin Makuja Etnan juurelta -viinitasting, jossa sisilialaisen Tenuta Ferratan viinitilan edustaja Domenico Piazza vei maistelijat nauttimaan viinejä, joihin Etnan laavajäännöksillä kasvavat rypäleet tuovat mineraalista, lämmintä ja voimakasta makua.

Järjestöjen puheenjohtajat vastaanottivat ja toivottivat juhlavieraat tervetulleeksi Gaalaan Mandois samppanjan kera. Chaîne des Rôtisseurs tervehdyksen juhlijoille esitti Chancelier, Membre du Conseil Magistral Juha Ojamo.

Gaalan menusta vastasi pääosin Vice-Conseiller Culinaire Ulla Liukkonen sekä viinien valinnasta Saimaan Munskänkarna. Menun teemana oli paikalliset raaka-aineet ja  niistä valmistetut Gourmet-annokset.

Makujen ilotulitus aloitettiin keittiön tervehdyksellä, joka oli tällä kertaa erinomainen broilerin maksasta valmistettu pateè. Mandois samppanja aikaansain hienon harmonian pateèn kanssa leikaten maksan makua loistavasti.

Alkupalana keittiö hemmotteli juhlavieraita kylmäsavuhauen, pikkelöidyn suppilovahveron, mallasleivän, punaherukkakastikkeen ja nokkospeston oivallisella kokonaisuudella. Makuelämystä täydensi Fattorio Paganon Falerno del Massico Pectus 2021, joka taittoi mukavasti kylmäsavulohen savuisuutta.

Putkisalon karitsan kareesta oli koottu pääruoka, jossa puolukkakastike, yrttipavut ja porkkanapyre takasivat herkullisen elämyksen Gaala-vieraille. Pääruoan parina oli Vignetti Ettore Valpolicella Classico Amarone 2017, joka tuki hienosti makujen harmoniaa.

Kauniin jälkiruoan hennonmakuinen tervajäätelö kruunasi vahvan suklaakakun hienosti. Juhlavieraat totesivat tämän parin täydelliseksi. Jälkiruokaviininä Vigneti Ettore Valpolicella Classico Recioto 2019.

Konditoria-alan huippukouluttaja Markku Vengasaho palkittiin Kapusta -palkinnolla. Kapusta kuuluu Karjalaiseen perinteeseen ja pitkä kauha symboloi yhdessä tekemistä. Osaava, iloinen ja energinen Markku on toiminnallaan antanut koko Kaakkois-Suomen alueesta positiivisen kuvan. Palkinnon ojensivat järjestöjen puheenjohtajat Tuomo Puhakainen (Chaîne des Rôtisseurs / Bailli de Carelie), Ulla Liukkonen (Karjalan Keittiömestarit), Hanna Arminen (Kymen Keittiömestarit) ja Juho Pylkkö (Munskänkarna). Onnittelemme ja kiitämme Markkua!

Gaalaa jatkettiin vielä iltamyöhään Tanssiorkesteri Saimaan tahdeissa. Tanssiparketilla nähtiin monenlaisia askelkuvioita humpan, valssin ja tangon pyörteissä. Illan päätyttyä tyytyväinen juhlaväki vihjasi jo ensi vuonna palaavansa Saimaa Gourmet Gaala 2023 -tapahtumaan.

Rôtisseurs - Munskänkarna -kesäretki  11.6.2022

Voutikunnan kesäretki suuntautui Saimaan Munskänkarna jäsenien kanssa 11.6. Puumalan Sahanlahteen.  Meidät otti vastaa Sahanlahden emäntä, yrittäjä Maitre Hotelier Jaana Kuivalainen.


Kesäretken ohjelmassa oli kirjailija Elsa Heporaudan elämään pohjautuva näytelmä Palava Tahto.  Näytelmän jälkeen nautimme maukkaan Sahanlahden menun Koskivahti ravintolassa.

Kesäretki keräsi yhteiskuvaan Rotissöörejä ja Munskalaisia 35 henkilöä.

Vuosikokous & Diner Amical 18.3.2022

Vuoden 2022 ensimmäinen jäsentapahtuma oli Ravintola Wolkoffilla. Wiinikellarissa pidettiin vuosikokous ja tilaisuutta jatkettiin upealla Diner Amicalilla ravintolan puolella. Tilaisuuteen osallistui 36 henkilöä eli ravintolasalin täydellä. Sekä kokouksessa että illallisella vallitsi iloinen tunnelma.

Vuosikokouksessa valittiin voutikunnalle uusi voutineuvosto. Uudeksi jäseneksi valittiin Tuomo Puhakainen. Juha Pöllänen jäi 14 vuoden voutineuvosston jäsenyyden jälkeen pois.  Voutineuvosto kokoontui välittömästi  vuosikokouksen päätyttyä ja valitsi puheenjohtajaksi ja uudeksi voutiehdokkaaksi Tuomo Puhakaisen.

Puhemiehistö vahvisti Tuomon voutinimityksen 27.3. pitämässään kokouksessa.

Poistuva vouti Heikki Koskinen onnittelee uutta voutia Tuomo Puhakaista Diner Amicalin aluksi.