Chaîne des Rôtisseurs -kilpi ravintoloille

Chaîne des Rôtisseurs myöntää ravintoloille Rôtisseurs-kilven, kun yritys täyttää ruoka- ja palvelutuotteiden laatukriteerit: kansallisen keittiön vaaliminen, gastronomian kehittäminen, alueellisten sekä kulinaaristen perinteiden säilyttäminen ja kehittäminen. 

Ravintolalle myönnetty Rôtisseurs-kilpi on merkki ruoan, raaka-aineiden ja palvelun korkeasta tasosta.  Ravintoloiden lisäksi Suomessa on 22 Rôtisseurs-kilven saanutta herkkumyymälä. 

Arvostettu Rôtisseurs-kilpi on myönnetty tällä hetkellä 90 yritykselle. Sivun lopusta näet listan ravintoloista.

Merkki tarkistetaan vuosittain

Rôtisseurs-kilven saaneet yritykset auditoidaan vuosittain. Chaîne des Rôtisseurs järjestö valvoo ravintolan ja herkkumyymälän tasoa toteuttamalla tarkistuskäynnin yritykseen vuosittain. Rôtisseurs-kilpi ei ole ostettavissa, eikä sitä voi omistaa. Kilpi on järjestön omaisuutta eli ravintolan tulee palauttaa kilpi järjestölle mikäli kilven palautukselle tulisi tarve.

Kilven anominen ja myöntäminen

Yritys voi tavoitella Chaîne des Rôtisseurs-kilpeä, kun ravintolan toiminta ja tuotteiden laatu täyttää vaaditut kilpikriteerit ja yrityksen vastuuhenkilöt ovat hyväksytty järjestön ammattilaisjäseniksi. Kilpihakemus alueen paikalliseen Rôtisseurs-voutineuvostoon voi tulla yritykseltä itseltään tai paikallinen voutineuvosto voi ehdottaa yritystä Rôtisseurs-kilven saajaksi ja kannustaa ravintolaa hakuprosessin käynnistämisestä.  

Yrityksen tavoitellessa kilpeä, valmistellaan esitys yhdessä alueen voudin ja voutineuvoston kanssa. Esitys annetaan kansalliselle puhemiehistölle, joka tekee lopullisen päätöksen hyväksymisestä. Ravintolan / herkkumyymälän toiminta ja tuotteiden laatu tarkistetaan paikallisen voutineuvoston toimesta aina ennen kilven hakuprosessin käynnistämistä. Jos ravintolan omistajuudessa tai konseptissa tapahtuu muutoksia, kilpien säilyminen arvioidaan aina uudelleen.

Tutustu kilpiravintoloihin ja myymälöihin

PÄÄKAUPUNKISEUTU
PÄIJÄT-HÄME
TURUN SEUTU
KARJALA
OULUN SEUTU
PIRKANMAA
POHJANMAA
SAVO JA KESKI-SUOMI
LAPPI

HALUATKO JÄTTÄÄ PALAUTETTA VIERAILUSTASI KILPIRAVINTOLASSA: 

Mitä palautteesi koskee: