2015 19.12. Joululounas Vanajanlinna

Tunnelmallinen Joululounas Vanajanlinnassa

Lähes 50 rotissööriä halusi kokea joulun tunnelman Vanajanlinnan yllätyksellisessä herkkupöydässä!

Mika Jokela oli syntymäpäivänsä kunniaksi suunnitellut meille herkullisen menun, jossa oli mukavasti joulun makuja mukana mutta oli silti yllätyksellinen.

Alkuruokana söimme turskaa, joka oli valmistettu 64 asteiseksi ja sen seurana oli peruna-sipulivaahtoa ja hauenmätiä. Viininä Mondavi Woodbridge Chardonneay, joka sopi kohtalaisen miedon makuisena hyvin turskan kanssa.

Toisena alkuruokana oli riistalinnut eli viiriäistä, sorsaa ja peltopyytä. Viiriäisen sisään oli käärittynä korvasienimuhennosta ja sorsamureketta. Lisänä Tattipyrettä ja maa-artisokkachipsit. Makumaailma oli mietoa ja hienostunutta, jota täydensi hyvin Uusi –Seelantilainen Sileni Pinot Noir.

Pääruoassa maistui joulukinkku Villisian sisä- ja ulkofileessä. Höystönä oli sellericonfit, joka suli suussa. Annoksen viimeisteli omenakastike, jota olisi saanut olla pöydässä vähän enemmänkin!

Jälkiruoassa maistuivat manteli ja kaneli  sekä herkullisina lisänä kirsikka ja suklaa. Amaretto pannacotta suli suussa kaikkien muiden komponenttien ohella.

Seurassamme oli myös Jyväskylän vouti Sari Harvia-Jyllinmaa yhdessä miehensä Matti Jyllinmaan kanssa. Oli todella kiva saada vieraita myös muista voutikunnista.

Kotimatkalla osallistujat kertoivat taas ajatuksiaan matkasta ja tapahtumasta:

 

Yleistä

Toisenlaista jouluruokaa positiivisessa mielessä. Upea kokonaisuus, sopisi myös illan ruuaksi! Lämpimät ruoat saisivat olla lämpimiä. Kokonaisuus hyvä.  Ruoka  oli hyvää, viinivalinnat hyviä, kastiketta lisää. Upea kokonaisuus. Mukava eheä kokemus!  Aika ja paikka hyvä. Sujuva, joustava. Oli kiva tavata vanhoja tuttuja. Aivan upea joululounas. Väri-arsenaali ammattitaidolla valittu. Kokonaisuutena erinomainen tilaisuus. Parasta pitkään aikaan: uusia rohkeita ideoita/kokeiluja. Paikka oli ihana, ruoka aivan loistava, ei tosin paljon joulun makuja. Hyvä tunnelma, rento. Ruokailu oli mukavasti harkittu, pöytiin tarjoilu. Seura mainio, puitteet mahtavat. Hyvät maut ja sopivat viinit. Hyvä ruoka ja loistavat viinit.

Plussat: tunnelma tilaisuudessa, annosten visuaalinen ilme, eri komponenttien yhteensopivuus, henkilökunnan toiminta ja Mikan rento ote

Miinukset: Juomien tarjoilulämpötilat, ravintolan lasisto ei vastaa muuta tarpeistoa, juomien laatu ei vastannut tilaisuuden muuta tasoa

Matkajärjestely loistava kuten aina, hienosti väkeä. Järjestelyt kohdallaan. Vanajanlinnan puitteet hienot

Mika- suuri taiteilija – vähän liikaa selittelyä. Mikan maneerit häiritsi.

Tarjoilu hieman hätäistä. Hyvä palvelu. Palvelu erinomainen. Ammatillinen henkilökunta.

Alkudrinkki huono – makea.

Turska

Turska oli erinomaista, pyree suli suussa. Viiniksi valittu Chardonnay oli liian tamminen-> käveli turskan yli. Turska ja mäti, jota olisi saanut olla reilummin, maukasta. Harkitsin jälkiruokalusikan käyttöä. Turskan paistolopputulos aivan ihanaa, chardonnay ei toiminut. Erittäin hyvä turska lisäkkeineen. Turska hyvää, kastiketta lisää. Kastikkeelle lusikka

Riistalinnut

Hienon makuisia, Linnut sulassa sovussa, viini todella hyvää! Alkuruoat erittäin hyvät. Riistalinnut ja sienet ok, Silent Pinot Noir ok. Riista ok. Alkuruoat maukkaita. Riistamureke ihanaa, peltopyyfile tosi hyvää, viini aivan todella kohdallaan

Villisika

Villisikaa kahteen tapaan aivan nappiin, samoin lisäkkeet ja viini. File kuivaa, savustettu taivaallinen ja selleri etc kokonaisuus hyvää. Pääruoan kuningas oli selleri, viini loistava. Pääruoka vähän liian kuiva, kastiketta toivottiin enemmän. Villisian sisäfile ok, vähän mauton, ulkofile liian kuiva, kastiketta enemmän, selleri tosi hyvä, Medoc ei onnistunut. Lämpimän ruuan kanssa olisin kaivannut ”jotakin” ehkä hyvän kastikkeen. Kastiketta lisää, jopa kannut ja lusikat, maa-artisokka hieno idea. Villisikaan ehkä jotain ”särmää”  lisää! Hyvää, vaalea villisika++. Olisi kaivannut kastiketta lisää. Villisian ulkofile järkyttävän kuivaa (raaka-aine ei vaan sopivaa pitkään haudutukseen)

Jälkiruoka

Erinomaista, ei liikaa eikä liian makeaa. Jälkiruoka kirsikan ystävän unelma-annos. Jälkkäri erinomainen. Jälkiruoka oikein hyvä.  Muscat de Rivesaltes saa täydet pisteet. Jälkkäri ihana, monta eri komponenttia ja kaikki maut toimivat, kirsikkaisuus+.  Jälkiruoat hyviä ei liian makeita.  Jälkiruoka +++.  Jälkiruoka taivaallista.

Viinipaketti ok, viinit sopi. Viinit todella hyvin valittu, sopivat ruokiin. Pinot Noir paras, hyvät kaadot

Kahvi + avec: useampia vaihtoehtoja nyt vain yksi calvados

 

Yllätysten joulupäivällinen

Turskaa ja mateenmätiä

Riistalinnut ja metsäsienet

Villisikaa ja punajuurta

-sellericonfit

Kirsikkaa, mantelia ja kanelia

Viinipaketti:

Mondavi Woodbridge Chardonnay 12cl

Sileni Pinot Noir 12cl

Louis Eschenauer Médoc 16cl

Muscat de Rivesaltes 4cl