Vuosi 2023

Tuorepastakoulu Haminan Lounashuone Kerholla 18.2

Helmikuussa kokoontui 27 iloisista ja uteliasta koululaista tutustumaan tuorepastan saloihin. Opettajana meillä oli maailmankuulu italialaiskokki Davide Bonaldi. Loistavat puitteet koululaisille tarjosi Haminan Lounashuone Kerho.

Davide näytti ensin malliesimerkin kuinka oikeaoppisesti tuotepastataikina valmistetaan erikoisjauhoista ja kananmunista. Käsinvalmistettua taikinaa kaulittiin noin metrin pituisella pyökki-kaulimella, jotka olivat valmistettu erityisesti tätä tapahtumaa varten.

Kaulitun taikinan piti levätä alunperin noin 1,5 h tuntia, mutta Suomen talviset olosuhteet pienentivät ajan noin tuntiin. Tämän jälkeen taikina olikin valmis taiteltavaksi ja leikattavaksi haluttuun leveyteen.

Daviden ja Lounashuone Kerhon henkilökunnan jo aamulla valmistetut pastat olivatkin raaka-aineina erittäin hienossa illallisessa mikä meille koululaisille tarjottiin illan hämärtyessä. Antipastana oli erinomaista Polentaa kera lardon, kinkun, salamin ja kasvisten. Tiramisu kruunasi illallisen jälkiruokana. Tarkkaan mietityt viinit antoivat erinomaisen harmonian ruuan ja viinin välille. 

Illan päätyttyä tyytyväiset osallistujat suuntasivat kylläisenä kohti kukin omiin kohteisiinsa mukanaan pussillinen omatehtyä täydellistä tuorepastaa.

Palautetta tapahtuma sai sanoin "Loistavat järjestelyt ja loistava seura. Opittiin uusia asioita ja tuntemaan uusia mukavia ihmisiä " sekä "Toiminnallisuus, hyvä kouluttaja ja hyvä illallinen"

Kiitos osallistujat ja Lounashuone Kerhon henkilökunta, teitte illasta upean.