Vuosi 2023

Sahanlahti Resort OY:n Ravintola Koskivahti sai arvostetun Chaîne des Rôtisseurs -kilven luovutus 20.5.2023

Sahanlahti Resort OY:n Ravintola Koskivahti sai arvostetun Chaîne des Rôtisseurs -kilven lauantaina 20.5

Puumalassa, välkehtivän sinisen Saimaan rannalla sijaitsevan Sahanlahti Resort Ravintola Koskivahdille myönnettiin viikonloppuna Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus ravintolan korkeasta tasosta, pitkäjänteisestä ammattitaidon jatkuvasta kehittämisestä sekä ammattitaitoisesta salihenkilökunnasta.

Chaine des Rotisseurs kilpi on korkein ravintoloille myönnettävä arvostus. Kilpi kertoo, että ravintolan keittiö on huippuunsa viritetty alueellaan ja sieltä lähtevät annokset ovat intohimolla tehtyjä hyvistä raaka-aineista ja tasalaatuisia. Ravintola Koskivahti sijaitsee Saimaan rannalla, joka on erinomainen aarrearkku tuoreelle raaka-aineelle ja tästä ympäristöstä löytyy myös tuottajia joka lähtöön. Näiden tuotteiden kunnioitus ja saaminen lautaselle kauniisti esille laitettuna ovat niitä keittiön taidonnäytteitä, joita arvostetaan. Kauniit annokset tarjoillaan ammattitaidolla sekä esitellään oikealämpöinen valittu juoma. Tarjoilun ammattitaito korostaa hyvän keittiön osaamista ja antaa asiakkaalle nautinnollisen ravintokokemuksen. Kattaus korostaa viihtyvyyttä ja sitä lisää myös puitteet, jotka Ravintola Koskenvahdissa ovat aivan mahtavat. Sahanlahti Resort on erinomainen esimerkki, kuinka periksiantamattomalla työllä ja intohimolla voidaan luoda ikimuistettavia elämyksiä. Olemme äärimmäisen iloisia, että pystymme tunnustamaan tämän työn merkittävyyden myöntämällä heille Kilven”, sanoi Chaîne des Rôtisseurs-kilven luovuttanut Chaîne des Rôtisseurs Finlanden Chancelier Juha Ojamo.

”Ensimmäisen toimintavuoden kesän jälkeen meille myönnettiin Etelä-Savon Ruokailumatkailuteko-palkinto, joka oli palkitsevaa. Huomasimme, että paikallisiin raaka-aineisiin ja keittiöön panostaminen on se meidän juttumme. Sitä olemme jatkaneet, syventäneet ja haalineet ympärillemme osaamista tekijöineen. Nyt olemme tässä noin 9 vuoden jälkeen kiitollisin mielin ja ylpeänä kiinnitimme Ravintola Koskivahdin seinään Chaine des Rôtisseurs -kilven” toteaa paikan jatkuvalle kehittämiselle omistautunut Maître Hôtellier Jaana Kuivalainen.

Ravintola Koskivahdissa keittiömestarina toimii Chef Rôtisseur Petri Rytkönen ja tarjoilusta vastaa Ravintolapäällikkö Chef de Table Ella Savolainen Sali-prikaatinsa kanssa. Tämä Sahis-tiimi on luonut ravintolasta elämyskohteen Puumalan seudulle, keskelle kaunista ja rauhallista Saimaa-maisemaa, jonne kannattaa ajaa pidemmänkin matkan päästä.

Karjalan Voutikunnasta oli juhlistamassa 28 henkilöä tätä lämminhenkistä ja mukavaa kilven luovutus tapahtumaa.

Keittiö oli loihtinut osallistujille erittäin maukkaan kokonaisuuden. 4 ruokalajin illallinen aloitettiin Putkisalon kartanon luomukaritsasta tehdyllä tartarilla, jota täydensivät Hauhalan tilan hanhen keltuainen, pikkelöidyt koivunsilmut, sinapinsiemenet ja punasipulia. Weingut Polz Brut Rose (itävalta) ja Camille Giroud Bourgogne Pinot (Ranska) olivat vertailuviineinä tartar-annoksen kanssa. Nokkoskeiton ja piparjuurikerman kanssa nautittiin Brauneberger Alte Reben Klostergarten (Saksa), joka oli oivallinen parivaljakko makuhermoille.

Pääruuan Kalastaja Laineen kuha, parsa ja manna kavaljeeriksi oli valittu Erste+Neue Alto Adige Pinot Grigio (Italia). Herkullisen illallisen päätti tyrnisorbetti suomalaisen Ainoan Kaste puolukkainen jälkiruokaviiniin kera.


Palaute illasta ja kilvenluovutus-tapahtumasta oli hyvin positiivista ja iloinen puheen sorina illan aikana oli aito todiste onnistuneesta illasta.

Paikalliskapituli Imatralla 22.4.2023

Chaîne des Rôtisseurs kilpipäivänä kokoonnuttiin paikalliskapitulin merkeissä Imatralle. Juhlava installointi-tilaisuus järjestettiin Imatran Valtionhotellilla, jossa oli juhlittavana 19 installoitavaa jäsentä. Tilaisuudessa sai myös OMGD 11 uutta jäsentätä toimintaansa mukaan.

Installointi tapahtui Bailli Délégué Johanna Hornborg johdolla.


Paikalliskapitulin illallinen tapahtui RAvintola Buttenhoffilla, johon osallistui yhteensä 52 henkilöä. 

Grand Dinner menu :

Kevään tuoretta parsaa, sauce Mornay ja Gr. Reserva Serrano kinkkua

Lohi-capris ja tryffeli-caviari

Lampaan kareeta Bordelaise, purjoperunakakku ja `shallot confit`

Lombardialainen aprikoosileivos

Viinit:

Rosé Prosecco - tervetuliaismalja

Domain Laurent Vogt Pinot Gris

Champagne Moet and Chandon Imperial

Il Brucciato Tenuta Guado Al Tasso, Bolgheri

Moscato di Pantelleria, Kabir

Tuorepastakoulu Haminan Lounashuone Kerholla 18.2

Helmikuussa kokoontui 27 iloisista ja uteliasta koululaista tutustumaan tuorepastan saloihin. Opettajana meillä oli maailmankuulu italialaiskokki Davide Bonaldi. Loistavat puitteet koululaisille tarjosi Haminan Lounashuone Kerho.

Davide näytti ensin malliesimerkin kuinka oikeaoppisesti tuotepastataikina valmistetaan erikoisjauhoista ja kananmunista. Käsinvalmistettua taikinaa kaulittiin noin metrin pituisella pyökki-kaulimella, jotka olivat valmistettu erityisesti tätä tapahtumaa varten.

Kaulitun taikinan piti levätä alunperin noin 1,5 h tuntia, mutta Suomen talviset olosuhteet pienentivät ajan noin tuntiin. Tämän jälkeen taikina olikin valmis taiteltavaksi ja leikattavaksi haluttuun leveyteen.

Daviden ja Lounashuone Kerhon henkilökunnan jo aamulla valmistetut pastat olivatkin raaka-aineina erittäin hienossa illallisessa mikä meille koululaisille tarjottiin illan hämärtyessä. Antipastana oli erinomaista Polentaa kera lardon, kinkun, salamin ja kasvisten. Tiramisu kruunasi illallisen jälkiruokana. Tarkkaan mietityt viinit antoivat erinomaisen harmonian ruuan ja viinin välille. 

Illan päätyttyä tyytyväiset osallistujat suuntasivat kylläisenä kohti kukin omiin kohteisiinsa mukanaan pussillinen omatehtyä täydellistä tuorepastaa.

Palautetta tapahtuma sai sanoin "Loistavat järjestelyt ja loistava seura. Opittiin uusia asioita ja tuntemaan uusia mukavia ihmisiä " sekä "Toiminnallisuus, hyvä kouluttaja ja hyvä illallinen"

Kiitos osallistujat ja Lounashuone Kerhon henkilökunta, teitte illasta upean.