Turun jäsenkirjeet

Jäsenkirje lähtee jäsenille sähköpostilla pääsääntöisesti kerran kuussa. Kirjeet kootaan talteen näille sivuille. Tältä sivulta löydät aina uusimman jäsenkirjeen ja valikosta pääset selaamaan vanhempia kirjeitä. Vuodesta 2021 alkaen kirjeet on jaoteltu vuosittain, sitä vanhemmat kirjeet löytyvät arkistosta.

Arvoisat Rôtisseurs jäsenet


Vuosi alkaa olla lopuillaan ja lähestytään adventtiaikaa.

Pimenevässä syksyisessä illassa, Aurajoen rannalla Ravintola Nooassa nautittiin ranskalaisia klassikkoviinejä ja kauden parhaista antimista valmistettu upea yllätyksellinen ateriakokonaisuus. Menun oli suunnitellut keittiömestari Sebastian Koski, avainasiakaspäällikkö Mauno Rovamaan, Vinetum Oy:stä valitsemien klassikkoviinien ympärille. Ravintolaan oli varattu 50 paikkaa, joista vain yksi paikka jäi vapaaksi.

Turun voutikunnan tapahtumakalenterissa on jäljellä vuoden viimeinen ja suosituin tilaisuus – joulunajan Rôtisseurs Brunssi, joka on jo vuosia nautittu 1. adventtina. Entiseen tapaan brunssille voi kutsua mukaan myös oman perheen tai ystäviä. Paikkoja on varattu 300:lle ruokailijalle.

Tilaisuuden alussa jaetaan vuosimerkkejä Turun voutikunnan jäsenille. Membre du Conseil Magistral, Chancelier Juha Ojamo tulee ojentamaan vuosimerkit 40, 30, 20 ja 10 vuotta mukana olleille aktiivisille jäsenille.

Merkin saajan kannattaa ilmoittautua mahdollisimman pian, koska paikat täyttyvät yleensä nopeasti.


Lue koko kirje täältä.

Arvoisat Rôtisseurs-jäsenet


Upea kesä on jäänyt taakse ja on aika siirtyä syyskauden tapahtumiin. Syyskaudella Turun voutikunnan ohjelmassa on jäljellä vielä hienoja jäsentilaisuuksia.

Lokakuun jäsentilaisuus on Ravintola NOOA:ssa, missä nautitaan yllätysmenu ja tutustutaan ranskalaisiin klassikko viineihin Mauno Rovamaan johdolla. Rasekossa järjestetään kokkailuworkshop jäsenille avec. Molemmista tapahtumista löytyy tiedot tässä kirjeessä. Vuoden viimeinen tilaisuus, Joulunajan Rôtisseurs brunssi vietetään yhdessä perheen ja ystävien kanssa Ravintola Aitiopaikassa, Valtion virastotalossa 1. Adventtina 27.11.

Syyskuun jäsentilaisuudessa ravintola Suomalaisella Pohjalla nautittiin upea Riista-ateria, hyvien viinien kanssa; peuraa, sorsaa ja jälkiruoka syksyn omenoista. Tilaisuuden alussa kuultiin mielenkiintoinen esitys, jonka piti Lundénin Lihan kauppias, metsästäjä, Chef Rôtisseur Antti Lundén. Esityksessä saatiin arvokasta ja tärkeää tietoa muun muassa hyvästä metsästysetiikasta sekä käytännön vinkkejä peuran lihan valmistamisesta ruoaksi. Riista-illassa oli mukana ennätykselliset 74 henkilöä. Ilman paikkaa jääneiden jono oli pitkä.

Lue koko kirje täältä.