Turun jäsenkirjeet

Arvoisat Rôtisseurs jäsenet

Jäsentilaisuuksissa alkaa nyt kesätauko. Takana on jo toinen koronakevät monine muutoksineen. Toivotaan, että rokotukset purevat ja jäsentilaisuudet voidaan järjestää tulevana syksynä ilman peruutuksia.

Ruokavuosi rytmittyy raaka-aineiden sesonkeihin ja vuoden ajan erilaisiin juhliin, joita juhlistetaan tietenkin hyvällä ruualla. Varsinkin kesäaika on suomalaisen ruuan juhlaa. Merkkipäivinä monissa perheissä nautitaan aina tiettyjä perinteisiä juhlaherkkuja. Perinteisistä juhlaherkuista jää meille makumuistoja, jotka ovat hyvin tärkeä osa yhdessä syömisen nautintoa ja kulinarististen perinteiden jatkumoa. Yksi tärkeistä ruokaan liittyvistä perinteistä edessä oleva kesän tärkein juhla, juhannus.

Suomalaiselle kesä alkaa juhannuksesta, jolloin kaikki siirtyvät kokkailemaan ulos grillin ääreen tai mökkikeittiöihin. Kesällä herkutellaan tuoreilla kasviksilla ja uusilla perunoilla – sillin, tillin ja voin kera. Grillissä kypsyvät makkarat, lihat, broilerit, kalat sekä kasvikset. Jälkiruokana herkutellaan raparperista ja marjoista valmistettuja ruokia. Nautitaan upeasta kesästä läheisten ja ystävien kanssa.

Lue koko uutiskirje täältä.