Turun jäsenkirjeet



Jäsenkirje lähtee jäsenille sähköpostilla pääsääntöisesti kerran kuussa. Kirjeet kootaan talteen näille sivuille. Tältä sivulta löydät aina uusimman jäsenkirjeen ja valikosta pääset selaamaan vanhempia kirjeitä. Vuodesta 2021 alkaen kirjeet on jaoteltu vuosittain, sitä vanhemmat kirjeet löytyvät arkistosta.
Arvoisa Rôtisseurs-jäsen
Pian vietetään kristillistä kirkkovuoden juhlaa - laskiaista. Laskiaisen nimitys tulee laskeutumisesta pääsiäistä edeltävään paastoon. Laskiaissunnuntaita vietetään 21. helmikuuta, päivä on seitsemän viikkoa ennen pääsiäistä ja se määrittää kaikkien muiden kevään kirkollisten merkkipäivien paikan kalenterissa.
Lumettoman talven vuoksi Turun seudulla ei tänä vuonna voi toivottaa ”liukasta laskiaista”. Onneksi lumettomuus ei estä meitä nauttimasta laskiaisen perinteisiä herkkuja –kermavaahdolla ja mantelimassalla tai hillolla täytettyjä laskiaispullia sekä höyryävän kuumaa hernekeittoa.
Jäsentilaisuudet aloitettiin tammikuussa hienosti Turun ainoassa Michelin-tähti ravintolassa – Kaskiksessa. Jäsentilaisuuksia varten varattiin kaksi eri päivää. Järjestyksessä toisessa jäsentilaisuudessa 21.01. Commandeur vuosimerkin 20 vuoden jäsenyydestä sai Officier Juhani Karmakoski ja Dame de la Chaîne Helena Varjus-Järvinen sai Commandeur Silver vuosimerkin 10 vuoden jäsenyydestä.
Helmikuun 15. nautittiin sydäntalven parhaita herkkuja; rapeaksi paistettuja blinejä lisukkeineen bistrohenkisessä Ravintola Kastussa, Salossa. Ruokapöydän ääressä istuttiin hyvin tyytyväisinä ja nautittiin maukkaasta, rakkaudella valmistetusta ruoasta sekä iloisesta seurasta. Tilaisuuden alussa Maître Rôtisseur Kalle Hämäläinen sai Commandeur Silver vuosimerkin 10 vuoden jäsenyydestä. Saloon järjestettiin yhteiskuljetus Muurisen Liikenteen bussilla. Sydäntalven herkkuja oli nauttimassa 47 herkkusuuta.
Lue koko kirje täältä.
Hyvää alkanutta vuotta arvoisat Rôtisseurs-jäsenet
Tänä vuonna tulee kuluneeksi 60 vuotta, Rôtisseurs-järjestön tulosta Suomeen. Turun voutikunnan vuoden ohjelma on tehty juhlavuotta kunnioittaen.
Turku on tunnettu monista upeista ravintoloistaan, joihin kulinaristit saapuvat nauttimaan hyvästä ruoasta ja erinomaisesta palvelusta, jopa matkan takaa.
Suuri kiitos ja syvä kumarrus kaikille teille Turun ravintoloiden yrittäjät ja ravintoloissa työskentelevät upeat ammattilaiset, jotka olette työllänne tehneet ruokakaupungin huikean maineen. Turku on saanut myös hurjasti lisänostetta, korkeasti arvostettuna ruokakaupunkina – Michelin-tähden myötä.
Viime viikolla saatiin jymyuutinen; Seuraava Michelin-tähtien pohjoismainen julkistamistilaisuus järjestetään Turun Logomossa 12. kesäkuuta. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun ravintola-alan himotuimmat ja arvostetuimmat tunnustukset jaetaan Suomessa ja Turussa.
Vuoden tapahtumat aloitettiin normaalia juhlavammin, Turun ainoassa Michelin-tähti ravintolassa – Kaskiksessa. Jäsentilaisuuksia varten varattiin kaksi eri päivää. Molemmat jäsentilaisuudet varattiin viimeistä paikkaa myöten, eikä valitettavasti kaikki mahtuneet mukaan. Kaskiksen loistavaa ateriaa pääsi nauttimaan kaikkiaan 54 ruokailijaa.
Jäsentilaisuudessa 14.01. saivat Commandeur Silver vuosimerkit 10 vuoden jäsenyydestä Dame de la Chaîne Ritva Falck ja Chevalier Björn Falck.
Lue koko kirje täältä.