Turun jäsenkirjeet

Jäsenkirje lähtee jäsenille sähköpostilla pääsääntöisesti kerran kuussa. Kirjeet kootaan talteen näille sivuille. Tältä sivulta löydät aina uusimman jäsenkirjeen ja valikosta pääset selaamaan vanhempia kirjeitä. Vuodesta 2021 alkaen kirjeet on jaoteltu vuosittain, sitä vanhemmat kirjeet löytyvät arkistosta.

HELMIKAPITULI – Turun talvikapituli 05.02.2022

Turun voutikunnalla on ilo ja kunnia juhlistaa toimintansa 45 vuotta ja järjestää talvikapituliHelmikapituli. Tapahtuma on saanut nimensä sen ajankohdan ja tilaisuuden pitopaikan mukaan.

Upea ja ikoninen Hamburger Börs on palvellut vieraitaan Turun keskustan parhaalla paikalla kauppatorin vieressä jo vuodesta 1894. Vanha ja nyt uudistettu Hamburger Börs on turkulaisille hyvin tärkeä ja muistorikas paikka – kuin helmi. Juhlava installointi ja Grand Dîner järjestetään Grand Börsin tiloissa.

Samana päivänä, lauantaina 5. helmikuuta järjestetään Nuori kokki SM-kilpailu Raision seudun koulutuskuntayhtymä, Rasekossa Purokatu 1, 21200 Raisio. Kilpailu ei sisälly Helmikapitulin varsinaiseen ohjelmaan. Jäsenet voivat tulla seuraamaan paikan päälle kokkikilpailua, jos koronatilanne sen silloin sallii.

Nuori kokki SM-kilpailun järjestämisvastuu on ansaitusti Turun voutikunnalla. Vuoden 2021 kilpailun voittaja on Turun Vilja Valliranta ravintola Rosterista. Kilpailun johtajana toimii Conseiller Culinaire Esa Koppelo. Turun voutikunnan puolesta kilpailun järjestelyjen johtajana on Vice-Conseiller Culinaire Kai Järnström.

Lue koko uutiskirje ja katso ohjelma täältä.

Joulukuu 2021

Hyvää joulun aikaa arvoisat Rôtisseurs-jäsenet perheineen

Kulunut vuosi on ollut hyvin aktiivinen Rôtisseurs-vuosi. Korona on kurittanut, mutta ainoastaan kaksi keväälle suunniteltua tilaisuutta jouduttiin peruuttamaan kokonaan. Kuluneelta vuodelta peruuntuneet tilaisuudet on sovitettu ensi vuoden ohjelmaan.

Elokuun lopulla pidettyyn Turun Suurkapitulin järjestelyihin, hankala koronatilanne toi monia ylimääräisiä haasteita ja piti jännityksessä viimeiseen hetkeen asti. Turun Suurkapituli – Täl ja tois pual jokke saatiin toteutettua erinomaisen onnistuneesti ja tarkasti rajoituksia noudattaen. Suuret kiitokset kaikille suurkapitulin onnistumiseen vaikuttaneille henkilöille ja tapahtuman tukijoille.

Parhaimmat kiitokset kilpipaikkojen henkilökunnalle ja jäsenille hyvästä yhteistyöstä, että myös jäsentilaisuuksia pystyttiin järjestämään, hankalasta tilanteesta huolimatta, onnistuneesti ja turvallisesti.

Turun voutikunnan vuoden ohjelma päättyy perinteisesti brunssin herkkujen äärelle. Joulun ajan Brunssi on jo vuosia nautittu 1. adventtina. Olen mielissäni, että Rôtisseurs-vuosi voidaan päättää aina yhdessä, perheidemme ja ystävien kanssa. Tälläkin kertaa brunssilla oli mukana useita perheitä, eri ikäisten lastensa ja lastenlastensa kanssa, nauttimassa upeasta herkkuja notkuvasta brunssin ruokapöydästä. Uskon, että brunssista jää ihania makumuistoja sekä lapsille että aikuisille. Brunssilla oli 251 henkilöä.

Vuoden viimeisessä tilaisuudessa, Naantalin Kylpylän ravintola Paviljongissa joulunajan brunssin ruokapöytä notkui Chef Rôtisseur Kristian Karnellin suunnittelemia ja yhdessä taitavan henkilökunnan kanssa valmistamia herkkuja. Juomasuositukset aterialle oli laatinut ravintolapäällikkö Maija Lappalainen.

Kiitokset teille kaikille brunssilla mukana olleille. Kuvagalleriassa on nähtävissä kuvia brunssilta. Lue koko uutiskirje täällä.