2016 1.3.Jäsenilta Hennalan klubi

 

 

 Lahden paistinkääntäjien jäsenilta tiistaina 1.3. klo 18.00

 

OMGD:n ja emojärjestön yhteinen jäsenilta Hennalan klubilla 1.3.2016

 

Lähes 60 oli ilmoittautunut jäseniltaamme, jonka aiheena oli Syrah/Shiraz-rypäleestä valmistettuja viinejä tuotettuina eri maissa maailmalla. Onko viineissä eroja, ja jos on, niin mistä erot mahtavat johtua?

Luennoitsijana aiheesta oli espoolainen yrittäjä Mika Grundström, joka on vuosien varrella harrastusmielessä perehtynyt viineihin insinöörimäisellä tarkkuudella. Hän toimii myös kouluttajana/konsulttina Kimmy Consulting-yrityksen nimissä erityisesti viinitietouden puitteessa.

Kim on yksi viiniseura Munskänkarna i Esbo rf:n perustajajäsenistä, seuran viinimestari ja pitkäaikainen kouluttaja sekä seurassa että kattojärjestössä. Hän on myös jäsenenä muissa aiheisiin liittyvissä seuroissa ilman aktiivista roolia. Kim toimi Vuoden Viinit -kilpailun tuomarina kymmenettä kertaa tänä vuonna

Saimme hyvän selvityksen Syrah rypäleen alkuperästä sekä alueista, jossa sitä kasvatetaan ja valmistetaan tummanpuhuvaksi herkulliseksi viiniksi.

Maistoimme neljä viiniä:

Chapoutier Les Meysonniers 2014, Fra

Leyda Single Vineyard Canelo Syrah 2013, Chile

Swartland Bush Vine Shiraz 2010, SA

Peter Lehmann Barossa Shiraz 2012, Aus

 

Parhaimmaksi  viiniksi näistä äänestettiin kolmonen eli etelä-afrikkalainen Swartland Bush Vine Shiraz 2010. Valitettavasti juuri tätä viiniä ei Alkosta enää ole saatavilla. Senpä vuoksi arvoimme lopuksi ne kaksi ylimääräistä pulloa, jotka Kati oli sitä hankkinut.

Viinien kera Rouxin Sami oli valmistanut meille neljä  tapaspalaa.

Ilta oli leppoisa ja Hennalan klubi toimi tarkoitukseen erinomaisesti. Kiitos vielä Klubin isännälle Timo Soinille, joka myös on jäseniämme! Sekä tietysti kiitokset Katille ja Samille herkkujen järjestelyistä!