Chaîne des Rôtisseurs Lappi

Tatu Ollila (keskellä,), sekä hopealle yltänyt Jasper Juutinen sekä kolmossijan napannut Lauri Tiilikainen. kuva; Chaîne des Rôtisseurs

Lapin edustaja Tatu Ollila voitti nuorten kokkien kilpailun

Muoniolainen Tatu Ollila on tuore nuorten kokkien Suomen mestari. Alle 27-vuotiaiden kokkien SM-kilpailut käytiin viikonloppuna 20.1. Jyväskylässä. Tatu edusti kilpailussa Lapin voutikuntaa. Tatu työskentelee vuoromestarina ja kokkina Lapland Hotels Pallaksella.

Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition  -kilpailun SM-titteliä tavoitteli tänä vuonna kuusi kilpailijaa.

Carita Tiikkainen, Savo
Lauri Tiilikainen, Jyväskylä
Atte Salminen, Turku

Jasper Juutinen, Turku
Tatu Ollila, Lappi
Niko Kesonen, Lappi

Lapin voutikunnan historiaa

Lapin voutikunnalla (Chaîne des Rôtisseurs Lappi, Bailliage de Laponie) on takanaan jo 40-vuotinen historiikki ja pitkät perinteet Lapin paistinkääntäjien yhteenliittymänä. Ensimmäinen kansallinen installointi ja Grand Chapitre (kapituli) tilaisuus järjestettiin vuonna 1966. Lapin alueellisena voutina oli tällöin filosofian maisteri ja kirjailija Topi Törmä. Lapin voutikunnan aluevoudiksi valittiin 1976 Lapin Kullan tehtaanjohtaja ja omistaja, teollisuusneuvos Irma Stormbom.  Tapio Sointu valittiin voutikunnan johtoon vuonna 1981 ja hän toimi tehtävässään ansiokkaasti aina vuoteen 2009, jolloin Ahti Saarenpäästä tuli uusi vouti. Viime vuosina Lapin voutina on toiminut Juha Laurila. Lapin voudiksi installoitiin elokuun 2019 Lapin kapitulissa Rovaniemellä Martti Kotakorva.

www.facebook.com/groups/www.rotisseurslappi/