16.5.18 Parsaa Vanajanlinnassa ja vuosikokous

Vanajanlinnan chef Mika Jokela toivotti vouti Arja Hornborgin johtamat paistinkääntäjät lämpimässä kesäillassa lämpimästi tervetulleeksi.
Valtavouti Johanna Hornborg-Ojala kertoi olevansa valmis uusiin haasteisiin vanhoja perinteitä unohtamatta.
Ruokalista oli jo valmiiksi herkullisen ja houkuttelevan näköinen Vanajanlinnan luotettavaan tapaan.
Härkäpapulastut olivat saaneet seurakseen parsamoussen ja suutuntuma oli erinomainen.
Blanc de blancit ovat ainakin omia suosikkejani, tässä erinomainen 'alkupala'.
Parsakeitolle ja viiriäiselle viini, jonka pinot'n raikastaa aavistus grüner veltlineriä.
Viiriäinen juuri sopivan pehmeänä valkoisen parsan ja keiton syleilyssä.
Pääruuan parsailotulitus herkullisen kalan kera.
Pääruuan kanssa tarjoiltu chenin blanc pärjäsi hienosti ruuan happoisuudelle.
Herkullinen 'prinsessakakku' jälkiruokana vaikutti ensin runsaalta, mutta katosi lautaselta nopeasti.
Sauternes tuki ansiokkaasti jälkiruokaa, ei liikaa sokeria.
Valtavouti Johanna Hornborg-Ojala kiitti keittiötä ja salin väkeä ansiokkaasti hoidetusta nautinnollisesta illasta- Mika Jokela totesi, että tuhansista asiakkaista huolimatta on aina erikoista saada paistinkääntäjät vieraaksi ja nauttia analyyttisestä palautteesta, josta huokuu molemminpuolinen arvostus hyvin tehdystä työstä.

Toukokuun jäsentapahtuma ja vuosikokous

 

Parsaa Vanajanlinnassa ke 16.5.2018 klo 18.30

 

Toukokuun jäsentapahtumana on keväinen parsamenu viihtyisässä Vanajanlinnassa Hämeenlinnan kupeessa.

Keväisen menun on laatinut keittiömestari Mika Jokela, erityisesti valkoista parsaa, jota on paljon toivottu.

 

Menu

 

Amuse bouche

Parsamoussea, muikunmätiä ja härkäpapulastuja

***

Alkuruokana

Valkoista parsakeittoa, viiriäistä ja parsasalaattia

***

Pääruokana

Grillattua vihreää parsaa, sitruunaruohohollandaisea ja kallioanturaa

***

Jälkiruokana

Limebavaroisea, lemon curd vaahtoa ja exotic hedelmäsalaattia

***

Viinipaketissa ovat seuraavat viinit:

Veuve Alban Blanc de Blanc (amouse)
Weingut Frank Pinot & Co (alkuruoka)

Franschhoek Chenin Blanc (pääruoka)

Calvet Reserve du Ciron Sauternes (jälkiruoka)

Hinta 28 €/hlö

 Alkumaljan tarjoaa Vanajanlinna ja viinit maksetaan ravintolaan.

Aterian pukukoodina on  tuttu pikkutakki ja käädyt.

 

Menun hinta 45€ maksetaan voutikunnan tilille FI 81 5045 0620 1216 38

ma 7.5. mennessä viitenumerolla 1410

Samalla kun ilmoittaudutte tapahtumaan, lisätkää lisätietoihin, osallistutteko kuljetukseen, joka lähtee Marolankadun pysäkiltä 16.5. klo 17.30

Yhdistyksen vuosikokous pidetään matkan aikana ja siihen kuuluvat asiakirjat ovat luettavissa/ladattavissa tältä sivulta ennen matkaa.

 

Lämpimästi tervetuloa mukaan!