2015 18.3.2015 Jauhelihakokkaus

Yhteinen kokkaustuokio Salpakankaan koululla, Koulurinteentie 9, Hollola 18.3.2015

 

Valmistimme herkullisen menuun perustuen jauhettuun lihaan:

Aperitiivinä oli Jaume Serra Brut

Alkuruoka

Sorsa tartar á la Heikki Hakala (suolakurkkua, smetanaa ja hunajaa)  sen kanssa Château Venus 2011

Pääruoka

Poro Wallenberg-pihvi Swedish style (muusi, herneet ja puolukka), joiden seuraksi Kati oli valinnut Trimbach Pinot Gris Réserve'n vuodelta 2012 - ja se TOIMI HYVIN!

Jälkiruoka

Limeposset ja marinoituja sitruksia, joiden kaverina nautimme Lenz Moser Prestige Trockenbeerenauslese 2012

 

Ruoanlaitto aloitettiinn noin klo 16.00 ja ruokailu klo 19.30. Meitä oli mukana  vain 17 rotissööriä, mutta tunnelma oli innostunut ja kotoinen                                                                                                                               

Sorsa tartarin valmistus aloitettiin sorsan paloittelusta, johon ryhmä sai hyvät ohjeet ja neuvot "kädestä pitäen".

Wallenbergia varten jauhoimme poron paistia ja käristyslihaa sekä poron kateenkorvaa. Puikulamuusia varten oli varattu riittävästi voita. Samin ohjeena oli 5 kg perunoita ja 3 kg voita ja lämmitetty punainen maito! Kyllä siitä hyvää tulee - ja tuli!

Jälkiruokaryhmä valmisti pikapikaa possetin tekeytymään jääkaappiin. Yhteistyö toimi kaikilla.

Samin ohjeet toimivat jälleen kerran hyvin ja tuloksena oli herkullinen kokonaisuus.

Mukanaolleiden kommentteja

 

Kiitos koko illasta! Kaikki oli yli odotusten, maut täsmäsivät. Tällaisia voi järjestää edelleen.        

Kokonaisuus aivan loistava! "Itsevalmistusiltoja pitää olla, aina oppii jotain uutta. Tämän kaltaiset teemaillat ovat hyviä. Muita teemoja voisi olla kala-, riista-, lammas- jne illat.                                                                        Aivan loistava ateria, kaikki upeaa, ihmettelen, ettei enempää porukkaa. Paljon paremoi kuin moni kapituliateria.                                                                                                                                              Keittiöhenkilökunnan mielestä hyvä kokonaisuus menussa ja selkeät ohjeet tekijöille. Ruuat maukkaita ja onnistuneita, kauniisti esillä.                                                                                                                                       

Olisiko tulevaisuudessa esim laavuruokailu itse tehden tai esim matka johonkin Suomenlahden saareen, siellä meriruoan laittoa?                                                                                                                                                 Joku Pastailta?

Sorsatartar

Sorsatartar ensi kertaa maistettuna erikoinen ja herkullinen! Visuaalisuus 10++  Mielenkiintoinen sorsatartar. Riistanmaku tuli hyvin esiin. Ehkä edellisillä sukupolvilla oli "karkeampaa".  Sorsatartar "täydellinen", maut, asettelu erittäin onnistunut. Sorsa vähän mietitytti, oli kuitenkin OK

Poro Wallenberg

Pihvi oli maukas ja rapsakka. Wallenberg porosta uusi tuttavuus, kun itse jauhaa, niin tietää, että pihvissä on vain sopivimpia osia. Muussi suussa sulavaa. VOI oli päivän sana! Wallenberg porosta hyvä. Perunamuusi voita, voita, voita!?

Limeposset ja marinoidut sitrukset

Jälkiruoka NAM!  Jälkiruoka oli loistava. Jälkiruokapossette= hapokkuuden ja makeuden täydellinen yhdistelmä. Jälkiruoka oli huippu!

Viinit

Viinit toimivat hyvin.

.

 

Sorsatartar
Poro-Wallenberg
Marinoidut sitrukset