2013 15.11. Hartolan Linna

Hartolan Linnarauha

 

Perjantai-iltana 15.11.2013 suunnisti aktiivinen mutta pieni joukko, vain 13 rotissööriä, kohti Hartolaa Maitre Restaurateur Honoraire Päivi Koskelan pyörittämään Linnanrauha ravintolaan.

Meitä odotti siellä tunnelmallisesti valaistu ravintola ulkona olevine tulineen. Päivi tervehti meitä kuohujuoman kera ja kertoi vähän oman uransa vaiheista ja kuinka hän ajautui Vierumäen haasteellisesta tehtävästään takaisin  kotipitäjäänsä Hartolaan. Hän kertoi myös ravintolansa ruokafilosofiasta, jonka mukaan he käyttävät lähellä olevien tuottajien raaka-aineita aina kun vaan mahdollista, ja se onkin onnistunut kohtalaisen kattavasti.

Päivin mottona on, että ”Terveellinen, herkullinen ja rakkaudella valmistettu ruoka antaa hyvän olon ja mielen”. Motto on toteutunut ainakin Päivin kohdalla, niin hyvinvoivalta ja tyytyväiseltä hän vaikutti.

Meille oli tarjolla syksyn riistamenu, jonka alkupalasta oli kerrottu ennakkoon vain, että se tulee Metsältä ja Järveltä.

Saimme eteemme kauniin annoksen oman leipomon leiville rakennettua muikunmätiä ja toiselle hirvenmaksapateeta höystöineen. Maku oli erinomainen. Niitä leipiä voisi ostaa mukaankin.

Väliruoaksi saimme yllätyksen eli Linnan lempeää maa-artisokkakeittoa, jonka päälle oli lorautettu kauniisti kuvioiden avokadoöljyä. Maku oli todella lempeän pehmeä ja suussa sulava.

Pääruokana meille tarjottiin Hirviruukkua Linnan tapaan. Ruukussa oli hyvin muhinutta hirveä suppilovahveroiden höystämänä. Lisäkkeenä ruukun vieressä oli spelttipunajuuririsottoa sekä porkkana-, palsternakka -ja lanttusuikaleita. Annos oli kaunis ja maku täydellinen. Hartolalainen spelttirisotto oli maukas ja täydensi hyvin hirviruukun makuja. Juureksissa oli tallella mukava purutuntuma ja lisäksi maukkaita.

Illallisen kruunasi kaunis annos Puolukka-talkkunajäädykettä kauniissa kaurakeksi kupissa. kaurakeksikuppi oli valmistettu Vääksyn myllyn kaurahiutaleista ja oli todella maukas samoin kuin puolukka-talkkunajäädykekin.

Koko ateria oli tehty ilman ylimääräistä kikkailua. Pääosassa olivat hyvät raaka-aineet, huolellinen valmistus ja kaunis esille asettelu. Olimme kaikki sitä mieltä, että kyllä kannatti tulla, olisi varmasti maittanut monelle muullekin, jotka eivät syystä tai toisesta päässeet nyt mukaan. Hartolan Linnanrauhaan menemme toistekin!

Erinomaisen illallisen jälkeen lähdimme hyvillä mielin kotia kohti. Lämpimät kiitokset Päiville ja koko henkilökunnalle täydellisestä ja lämminhenkisestä illasta.  Koimme olleemme kunniavieraita.

mätiä ja hirvenmaksapateeta
maa-artisokkakeitto
hirviruukku
puolukka-talkkunajäädyke
Päivi-linnanrouva