Vuosi 2024

Ravintola Huvilla Kilvensiirto-tapahtuma 3.7.2024

Ravintola Huvilla sai arvostetun Chaîne des Rôtisseurs kilven.

Kouvolan keskustassa sijaitsevalle Ravintola Huvillalle myönnettiin keskiviikkona 3.7.2024 Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus ravintolan korkeasta tasosta, pitkäjänteisestä ammattitaidon jatkuvasta kehittämisestä sekä ammattitaitoisesta salihenkilökunnasta.

Chaine des Rotisseurs kilpi on korkein ravintoloille myönnettävä arvostus. Kilpi kertoo, että ravintolan keittiö on huippuunsa viritetty alueellaan ja sieltä lähtevät annokset ovat intohimolla tehtyjä hyvistä raaka-aineista ja tasalaatuisia.

”Kun eteen tulee yllättäviä tilanteita, ei auta kuin reagoida. Tilannetta helpottaa, kun taustalla on vahva intohimo tekemiseen ja timanttinen tiimi. On todella hienoa, että Kymin Huvilan tiimi on ollut valmis siirtämään toimintansa Kouvolaan ja jatkavat samalla vahvalla intohimolla makuelämysten tuottamista asiakkaille”, sanoi valtavoutimme Johanna Hornborg-Ojala.

Rôtisseurs-kilvenluovutus iltana tavintolassa tarjoiltiin Chef Rôtisseur David Zamoran johdolla upea Kilpimenu, jossa aluksi tarjoiltiin kuhaa ja purjoa Rieslingin kera sekä savustettua kukkakaalikeittoa. Tämän jälkeen lohen ja ravun harmonian yhdisti Villa Maria McDiarmid Hillin Chardonnay. Pääruokana tarjoiltiin upeasti flambeerattua härkää Montes Purple Angel -punaviinillä. Jälkiruokana oli Kolme Huvillan jäätelöä maittavan Riesling Auslesen kanssa.

”Kilvenluovutusillalliselle saimme todeta, että keittiö Davidin johdolla tekee edelleen kaiken pieteetillä ja suurella intohimolla, mahdollistaen erittäin maukkaan ja onnistuneen menukokonaisuuden. Salihenkilökunta huomioi vieraat ystävällisesti pieni pilke silmäkulmassa viimeistellen onnistuneen illan ”, jatkoi Johanna.

Huvillan eloisa tunnelma oli täynnä naurua, puheen sorinaa, lasien kilistelyä ja herkullisen ruuan tuoksua, joka leijui ilmassa. Osallistujat pääsivät kokemaan ruuan ja viinin harmoniaa, jotka oli valittu huolellisesti täydentämään ruokalajien makuja. Illallinen oli todellinen juhla elämän hyville asioille – hyvä ruoka, hyvä viini ja hyvä seura.

”On hienoa, kun saatiin kilpiravintola Kouvolan sydämeen ja siellä on ammattitaitoinen henkilökunta niin keittiössä kuin salissakin. Erityisesti sydäntäni lämmittää nuorten henkilökunnan mukanaolo ja ammattitaito. Toivon Ravintola Huvillalle menestystä ja työntäyteisiä sekä hienoja hetkiä tulevaisuudessa”, iloitsee Karjalan Voutikunnan Vouti Ulla Liukkonen.

”Chaîne des Rôtisseurs -kilven saaminen Ravintola Huvillaan on kunnia. Aiomme vaalia kilven vaatimaa tasoa ja säilyttää ravintolassa saavutetun korkean tason”, totesi Maître Restaurateur Susanna Kurvinen.

 

Teksti: Timo Pulli

Kuvat: Hanna Kurvinen

          

Iloinen helmikuinen Blini-tapahtuma

Blinit ovat vakiinnuttaneet asemansa suomalaisessa ruokakalenterissa ja suuri osa meistä nautiskelee näitä tuhteja herkkuja alkuvuodesta. Historiasta tiedetään, että Suomessa on syöty blinejä ainakin 1800-luvulta alkaen.

Karjalan Voutikunta järjesti Blini-tapahtuman Ravintola Nuotassa Lappeenrannassa perjantaina 16.2.

Blinejä herkuteltiin erilaisilla täytteillä : haaparouskusalaatti,        kylmäsavuporomousse, kylmäsavulohimousse, leppäsavulohi,         katkarapuskagen, kirjolohenmäti, maustekurkku, smetana,        punasipuli, yrtit ja hunaja.

Iloisia Rotissööreja kokoontui ison pöydän ääreen, jossa ruokailun lomassa kuului tyypillistä karjalaista puheensorinaa sekä iloista naurua.

Palaute tapahtumasta oli positiivinen, jossa Nuotan blinit täytteineen luokiteltiin laadukkaiksi. Osallistujia miellytti myös kokoontuminen yhden ison pöydän äärelle, jossa saatiin aikaiseksi lämminhenkinen tunnelma.

Kiitos osallistujille sekä Ravintola Nuotan henkilökunnalle onnistuneesta illasta.