Jäsenkirjeet 2022

Arvoisa Rôtisseurs jäsen

Kevätpäiväntasaus on jo ohitettu, joten voimme huokaista helpotuksesta – päivä on jo yötä pitempi. Pitkä ja pimeä talvi on vihdoinkin takanapäin. Valon määrän vähitellen lisääntyessä saamme ryhtyä odottamaan ihanaa luonnon heräämistä kevättä kohti.

Helmikapituli

Turun talvikapituli Helmikapituli järjestettiin vanhassa ja nyt uudistetussa Hamburger Börsissä lauantaina 12. maaliskuuta. Juhlava installointi oli vanhan Börsin puolella tiloissa, jotka on nimetty Wallina Valtinin mukaan. Wallina Valtin oli aikansa voimanainen, joka johti legendaarista Hamburger Börsiä peräti 50 vuotta. Grand Dîner nautittiin Grand Börsin juhlasalissa, joka monelle turkulaiselle hyvin muistorikas paikka. Helmikapituli ja sen yhteydessä Nuori kokki SM-kisan palkintojen jako oli hyvä syy samalla juhlistaa voutikunnan toiminnan 45 vuotta ja vieläpä ilman rajoituksia.

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Lue koko kirje täältä.

Arvoisa Rôtisseurs jäsen

Talvi on hiljalleen taittumassa kevääseen. Päivä pitenee ja vuorokauden lämpötiloissa on suuria vaihteluja, johtuen auringon paisteesta, joka kohoaa yhä korkeammalle päiväsaikaan. Muuttolinnut alkavat palailemaan pesäpaikoilleen. On ihanaa odottaa kevättä ja kesää.


Rôtisseurs-kilven luovutus ja kilpi-illallinen Saaristoravintola Oobussa

Maaliskuu aloitettiin juhlavasti Saaristoravintola Oobun kilvenluovutustilaisuudella. Rôtisseurs-kilven luovutti Suomen valtavouti Bailli Délégué Johanna Hornborg-Ojala yhdessä Membre du Conseil Magistral, Chancelier Juha Ojamon kanssa.

Ravintolalle myönnetty Rôtisseurs-kilpi on järjestön korkein tunnustus, se on merkki ruoan, raaka-aineiden ja palvelun korkeasta tasosta. Ravintoloitsijat Chef de Table Marina Björkenheim-Jokinen ja Maître Rôtisseur Turo Jokinen ottivat onnellisena ja tyytyväisenä vastaan tunnustuksen ja arvostuksen, jonka ravintola on jo saavuttanut sen lyhyestä iästä huolimatta. 

Keittiöpäällikkö, Chef Rôtisseur Tommy Gråhn oli suunnitellut saariston makuja sisältävän menun. Viinit aterialle oli valinnut Maître Sommelier Marjo Heinonen.

Tilaisuuden alkajaiseksi Bailli Délégué Johanna Hornborg-Ojala ja Chancelier Juha Ojamo ojensivat Officier Commandeur vuosimerkin Chevalier Heikki Vaisteelle 30 vuoden aktiivisesta jäsenyydestä.

Turun Keittiömestarit ry:stä oli muutama jäsen mukana todistamassa juhlallista kilvenluovutustilaisuutta ja nauttimassa saaristolaisherkkuja.

Lue koko kirje täältä.

Arvoisat Rôtisseurs-jäsenet

Kuluva vuosi tulee olemaan mielenkiintoinen, ja myös edelleen hyvin haasteellinen, – monista eri syistä, joista koronapandemia on tietenkin numero yksi. Tilanteesta johtuen Turun voutineuvosto on päättänyt siirtää Helmikapitulia yli kuukaudella eteenpäin uusien koronarajoitusten vuoksi.

Uusi päivä on lauantai 12. maaliskuuta. Ilmoittautuminen kapituliin on parhaillaan menossa. Kaikki tilaisuuteen liittyvät järjestelyt pysyvät kuitenkin täysin samoina.

Installointiharjoitus alkaa kello 16.45, installointi kello 17.00 ja Grand Dîner kello 18.30.

Samana päivänä järjestetään Nuori kokki SM-kilpailu Raision seudun koulutuskuntayhtymä, Rasekossa, Eeronkuja 3, 21200 Raisio. Kilpailu ei sisälly Helmikapitulin varsinaiseen ohjelmaan. Jäsenet voivat tulla seuraamaan paikan päälle kokkikilpailua, jos koronatilanne sen silloin sallii.

Lue koko kirje täältä.

Arvoisa Rôtisseurs-jäsen ja kapitulivieras

Turun voutineuvosto on päättänyt siirtää Helmikapitulia yli kuukaudella eteenpäin uusien koronarajoitusten vuoksi. Helmikapitulin ja Nuori kokki SM-kilpailun uusi ajankohta on

lauantai 12. maaliskuuta

Kaikki tilaisuuteen liittyvät järjestelyt pysyvät kuitenkin täysin samoina.

Installointiharjoitus alkaa kello 16.45, installointi kello 17.00 ja Grand Dîner kello 18.30.

Tiedoksi: installoitavat, arvonvaihtajat ja kapitulivieraat

Jos olet jo ilmoittautunut kapituliin, ilmoittautuminen pysyy voimassa, vaikka päivä vaihtuu. Jos uusi aika ei sovi ja osallistuminen peruutetaan, peruutuksesta on ilmoitettava mahdollisimman pian. Peruutus tehdään voudille ja samalla ilmoitetaan tilinumero, mihin osallistumismaksu palautetaan riitta.hirvonen@saunalahti.fi.    

Lue koko kirje täältä.

HELMIKAPITULI – Turun talvikapituli 05.02.2022

Turun voutikunnalla on ilo ja kunnia juhlistaa toimintansa 45 vuotta ja järjestää talvikapituliHelmikapituli. Tapahtuma on saanut nimensä sen ajankohdan ja tilaisuuden pitopaikan mukaan.

Upea ja ikoninen Hamburger Börs on palvellut vieraitaan Turun keskustan parhaalla paikalla kauppatorin vieressä jo vuodesta 1894. Vanha ja nyt uudistettu Hamburger Börs on turkulaisille hyvin tärkeä ja muistorikas paikka – kuin helmi. Juhlava installointi ja Grand Dîner järjestetään Grand Börsin tiloissa.

Samana päivänä, lauantaina 5. helmikuuta järjestetään Nuori kokki SM-kilpailu Raision seudun koulutuskuntayhtymä, Rasekossa Purokatu 1, 21200 Raisio. Kilpailu ei sisälly Helmikapitulin varsinaiseen ohjelmaan. Jäsenet voivat tulla seuraamaan paikan päälle kokkikilpailua, jos koronatilanne sen silloin sallii.

Nuori kokki SM-kilpailun järjestämisvastuu on ansaitusti Turun voutikunnalla. Vuoden 2021 kilpailun voittaja on Turun Vilja Valliranta ravintola Rosterista. Kilpailun johtajana toimii Conseiller Culinaire Esa Koppelo. Turun voutikunnan puolesta kilpailun järjestelyjen johtajana on Vice-Conseiller Culinaire Kai Järnström.

Lue koko uutiskirje ja katso ohjelma täältä.