Kilpipäivä 13.4.2019

Ruokarekasta elämyksiä Mauno Koiviston aukiolla Helsingissä!

 

Chaîne des Rôtisseurs -järjestö (Paistinkääntäjät) tekee tunnetuksi toimintaansa erilaisin tapahtumin Kilpipäivänä lauantaina 13.4.2019. Paistinkääntäjien Helsingin Voutikunta yhteistyössä Etelä-Suomen keittiömestariyhdistyksen kanssa toteuttaa elämyksellisen ruokatapahtuman Mauno Koiviston aukiolla Helsingissä. Paikalle tuodaan ruokarekka kuumine pannuineen. Ruokaelämyksiä kansalle valmistavat ja tarjoilevat valkotakkiset kokit ja keittiömestarit tötteröhatuissaan…

Ruokarekka kurvaa paikalle Mauno Koiviston aukiolle 13.4. aamupäivällä ja myynti aloitetaan klo 10.30. Myynti jatkuu aina 16.30:een, joten monella ohikulkijalla on mahdollisuus maistella vastavalmistettuja herkkuja. Tarjolla on kotimaisia raaka-aineita kunnioittavaa, ilmastoystävällistä rehtiä ruokaa. Leimaa antavaa on yhdessä tekeminen ja iloinen, ruuan ihmisiä yhdistävä- ja kanssakäymistä lisäävä tekeminen! Mukana ammattikokkien lisäksi paikalla on myös innokkaita opiskelijoita Espoon Omniasta.

Ruokarekasta löytää myös vegaanista ruokavaliota noudattava henkilö uusia makuja, kun tarjolle tuodaan punajuuritofua Tammisaaresta – vegeströmmiä” - maukkaine lisukkeineen.

Tämän pioneeritapahtuman taustalta löytyy innokas ja innovatiivinen ammattilaiskolmikko: Jyrki Tarvonen Paistinkääntäjien Helsingin Voutikunnan Vouti ja keittiömestarit Mikko Malinen ja Jari Kumpulainen Etelä-Suomen keittiömestariyhdistyksen hallituksesta. 

Ruoka-annosten myynnistä saaduista tuotoista lahjoitetaan osa hyväntekeväisyyteen – keskiössä on Heikki Hurstin avustustoiminta.

Tapahtuman päätukija on ATRIA. Yhteistyökumppaneita ovat lisäksi: Arla, Dieta, Heinon tukku, Helsingin Mylly, Ilkka Vainion Ystävän Suola, JaloTofu, Kalatalo, Omnia ja Pajunen.

________________________________________________________

Chef Wotkin's tehtaanmyymälässä vietetään 13.4.2019 perinteisesti Chaîne des Rôtisseurs -järjestön Kilpipäivää!

 

Tänäkin vuonna Chef Wotkin's tehtaanmyymälässä tapahtuu: klo 11-17 maistellaan mm. kevään uutuusmakkaroita sekä Pääsiäisen ollessa jo ovella suomalaista lampaanpaistia ja oman keittiön valmistamaa Pashaa.

Perinteinen lihatiski täyttyy herkuilla. Tarjolla mm. vasikan L-luupihvejä, sonnin T-luupihvejä, baby ribsejä, naudan fileevartaita, jalopeno-savupaprikajuustolla täytettyjä porsaan sisäfileitä, runsas valikoima suomalaista ja uusi-seelantilaista lammasta ja karitsaa sekä paljon muuta.

Lounaslistalta perinteistä metsopataa, Wallenbergin pihvejä ja lohilaatikkoa. Lisäksi erilaisia salaatteja ja jälkiruokaa.

 

Tehtaanmyymälä palvelee lauantaina 13.4. klo  7-18, os. Vanha talvitie 8, Helsinki

Tervetuloa!

____________________________________________________________

Arvo Kokkonen Oy Merenherkkumyymälä on jälleen mukana kansainvälisessä Chaîne des Rôtisseurs Kilpipäivässä 13.4.2019!- Tapahtumapäivänä olemme suomalaisissa villikalatunnelmissa. Katamme maistiaispöytämme erilaisilla kotimaisilla villikaloilla Rotisseurs Kilpipäivänä lauantaina 13.4.2019 klo. 10.00-15.00! Keittiömestarimme sekä villikalaspesialisti Kalatalousministeri Janne Rautio ovat paikalla kertomassa niiden käytöstä.

Tapahtumassa vierailijat voivat myös osallistua villikalojen tunnistuskilpailuun - montako lajia tunnistat?

- Arvomme myös myymäläkävijöiden kesken 50 euron lahjakortin myymäläämme. Tule tutustumaan kala- ja äyriäistuotteiden kiehtovaan maailmaan maamme laajimmalla ja taatusti tuoreimmalla valikoimalla! Lisäksi myymälässä on Kilpipäivän kunniaksi erikoistarjouksia.

Kilpipäivän tarkoituksena on korostaa kilpiravintoloiden ja -myymälöiden korkealuokkaista osaamista ja raaka-aineiden käyttöä. Suomesta lähtenyt kilpipäivä on levinnyt kansainväliseksi ilmiöksi. Nykyisin Kilpipäivää, World Chaîne Dayta, vietetään eri puolilla maailmaa. Kilpiravintoloissa ja -myymälöissä järjestetään erilaisia tempauksia, jotka ovat avoimia kaikille. Päärooli ympäri Suomea järjestettävissä tapauksissa on tietenkin ruoka.

_____________________________________________________________

 

Innokkaat kauppiaat K-Supermarket Kasarmista osallistuvat Kilpipäivään järjestämällä herkkumaistiaiset liikkeessään

 

Kauppiaspariskunta Anne ja Pasi Saarinen (molemmat innokkaita rotissöörejä) henkilökuntineen järjestävät liikkeessään Pohjoinen Hesperiankatu 33 herkkumaistiaiset Kilpipäivänä 13.4. 

Mukana on Atria, joka toimittaa raaka-aineeksi parhaita lihojaan ja Kalatukku Eriksonista tulee asiantuntija Ilkka maistattamaan mereneläviä, mm. ostereita.

Päivän aikana on Kasarmin herkkutorilla luonnollisesti ostettavissa muita laadukkaita herkkuja. Maistatukset klo 11-17.

__________________________________________________________