2016 18.10. Bistro Popot

 

 

Ennen vierailua voi olla mukava tutustua, mitä Popot'sta on muualla kirjoitettu:

Viisitähteä kertoo hyvin pääasiat.

Muutaman viikon välein uudistuvaan ruokalistaan voi tutustua Popot'n omalla sivulla.

*****

 

KUTSU

Hyvän ruuan ystävät Lahden voutikunnassa!


Kokoonnumme runsain joukoin Lahden keskustaan Ravintola Popot'n herkullisten bistroruokien ääreen. Mielenkiintoinen tyylilaji ja taitaviksi tunnetut tekijät on yhdistelmä, joka varmasti kiinnostaa meitä! Tapaamme Lanun aukion kulmassa Rautatienkatu 26 tiistaina 18.10.2016 klo 18.30

Pukukoodi tuttu pikkutakki ja käädyt, ilmoittautuminen nettisivun lomakkeella luonnollisesti mahdollisimman pian.

Illan menu tarjotaan seuraavasti:

Aperitiiviksi: 
Cava Aliguer Brut Reserva
***
Antipasti: valikoima alkupaloja 
***
Popotin possulautanen: possunposkea ja makkaraa, sinappia ja puikulaperunapyreetä
***
Suklaakakkua, vaniljajäätelöä ja suolakinuskia


Menu 42,00€ , maksu voutikunnan tilille

FI81 5045 0620 1216 38 viite 1258 13.10. mennessä

Viinipaketti 35€ (Aperitiivi 7,00€+ 28,00€) maksetaan ravintolaan

Girolamo Dorigo Pinot Grigio, Friuli, Italia 
Casa Lapostolle Carmenere, Rapel Valley,  Chile
Banyuls Cornet Rimage, Cave de l’Abbé Rous, Lanquedoc-Roussilon, Ranska
 

 

Bistro Popot –illallisen 18.10.2016  aikana koottuja mietteitä:

Alkupalat:

  • Todella maukas, hieno makusinfonia ja upeasti tarjolle laitettu kokonaisuus.
  • Tartarissa olisi voinut olla enemmän mausteita.
  • Tästä oppia kotiinkin.

Pääruoka:

  • Pääruoka aivan mahtava!
  • Possu mureaa ja maukasta.
  • Makkarassa hyvä maku, suola ja rakenne.
  • Hapankaali upeaa (yleensä jätän sen syömättä)
  • Sinappi oli sopivan ”äkäinen”
  • Perunamuusi 10 pistettä.

Jälkiruoka:

  • Jälkkärikakku on ”mun must”.
  • Jäätelo nami, nami – kakku superia myös kastike.
  • Jälkiruokaviini sopi hyvin.

Valitut viinit saivat poikkeuksetta ruuan ohella kiitosta. Pääruuan yhteydessä oli pohdintaa myös Alsacen Pinot Gris vaihtoehto. Valkoviinin tarjoilulämpötila aiheutti osin keskustelua – olisiko saanut olla hieman kylmempää?   

 

Koko illallisen annin voi koostaa niin kuin sitä alkuesittelyssä luonnehdittiin:

  • makoisaa
  • suussa sulavaa
  • NAM

Tästä kiitos taidokkaalle keittiöhenkilökunnalle!

Palvelu kokonaisuudessaan oli tosi ystävällistä, sujuvaa, huomaamatonta, kuten olemme jo Roux:ssa tottuneet! Isot kiitokset salihenkilökunnalle!

Makoisaa…

Alkuruokalajitelma tuotiin pöytiin pitkillä tarjoilulaudoilla. Popotin alkuruokalista oli koostettu kokonaisuudessaan taidokkaiksi annospaloiksi – kullekin ruokailijalle omat runsaat suupalat. Esillepano houkutti maistelemaan ja pöydissä olikin kuultavissa runsaan makusinfonian jakamisen ilo. Alkupalojen tuominen pöytiin tarjoilulaudoilla kehotti illallisvieraita jakamaan herkullisia makukokemuksia, myös tarjoiltu leipä ja voi täydensivät kokonaisuutta.

Alkupalojen erilaisten raaka-aineiden yhdistelmä haastoi viiniä, jonka valinta osui nappiin.

Suussa sulavaa…

Pääruoka koostui selkeistä yksinkertaisista komponenteista. Perunapyreen tai oikeammin perunamuusin, jossa taisi olla hieman enemmän voita kuin perunaa, päällä lepäsivät ylikypsä possunposki ja makkaraa ranskasta. Tumma, täyteläinen possunposkiliemestä keitetty tuhti kastike täydensi kokonaisuutta. Hapokkuutta annokseen toi sinapinsiemenillä maustettu hapankaali ja talon sinappi kruunasi kokonaisuutta.

Annoksessa puhtaat maut olivat kohdallaan. Varsin tuhti annos hävisi ravintolan tunnelmaan sopivilta lautasilta hyvän viinin kera.

Jo tässä vaiheessa massu alkoi olla jo aika täynnä, mutta ei tässä vielä kaikki!

NAM…

Onneksi jälkiruualle on olemassa oma osastonsa vatsassa! Jälkiruuaksi tarjoiltiin todellinen suklaatorttu, suolakinuskilla ja vadelmakastikkeella ryyditettynä sekä pisteenä iin päällä – vaniljajäätelöpallo. Hyvää oli! Jälkiruoka oli todella suussa sulava makuelämys, jossa vahvat maut olivat tasapainoisesti esillä.

Ja sitten kotiin…

Popotin illalliskokonaisuus oli herkullinen, joskin varsin tuhti. Oli ilo saada nauttia kokkien osaamisesta ja salihenkilökunnan ammattitaidosta – hienoa ja mutkatonta bistro –idean toteuttamista. Isot kiitokset ruuan tekijöille, sen tarjoajille sekä kokonaisuudesta nauttijoille – oli ilo! 

 

Alkupalat herkullisesti ja käytännöllisesti esitettynä, aina tilanteen mukaan
Nyhtöpossua
Suklaakakku kruunaa aterian
Illan hämärässä ja mainiossa seurassa ja tunnelmassa, courtesy of Juha Lakka