OMGD

OMGD – LAHDEN VOUTIKUNNAN TAPAHTUMAT

 

OMGD on rotisseur-järjestön ala-osasto, joka keskittyy viineihin ja jaloihin juomiin.


Jäseniä Lahden voutikunnan OMGD:ä on reilut 50 henkeä.

 

 

 

 

 

Kati Onnela, Vice Echanson, Ravintoloitsija, Ravintola Roux, Lahti

BLINEILLE SOPIVIA JUOMIA​
12.1.2020 KLO 12.00

Paikalla 9 innokasta testaajaa!

Tervetuloa siis nauttimaan O.P. Andessonin akvaviiteistä,
Trimbachin viineistä sekä blineistä Ravintola Rouxiin.

Alkuun Kimmo Kautianen Altialta pitää pienen esityksen B.A. Anderssonista ja akvaviiteistä.
Samalla saamme maisteltavaksi Kimmon loihtiman raikkaan akvaviittidrinkin.

Tämän jälkeen siirrymme Trimbachin viineihin,
jotka nautimme niihin sopivien blinien kera. 

Tervetuloa mukaan, tilaisuus päättyy viimeistään klo 15.00.

OMGD- hinnat
Menu 35€  (ovh 40€)
Viinit 49€ (ovh 55€)  

Jotta varauksesi osataan huomioida oikealla hinnalla,
mainitsethan varaukseen OMGD 

Paina tästä pöytävaraukseen !!

Lämpimästi tervetuloa !
toivottelee  Kati 


HUGEL WINE MAKER´S DINNER
to 7.2.19 klo 18.00 


Saimme vieraaksemme hurmaavan viinitalo
HUGEL & FILSin
edustajanaan brand manager Mr. Kevin Bircker.
Paikalla oli 13 jäsentämme. 

Ihana menu ja viinit: 

Aperitiivi Gentil Hugel
Amuse bouche
***
Kuningasrapua, muikunmätiä, perunaa
Pinot Blanc Classic
***
Ankanmaksaa
Gewürztraminer Classic
***
Merikrottia & Beurre blanc
Hugel Riesling Grossi Laüe
***
Munster -juustoa
Hugel Grossi Laüe Limited Edition Pinot Noir 
***
Omenaa, vaniljajäätelöä ja Gewurztraminer Sabayon
Gewürztraminer Selection Grains Nobles 2001

Ihania viinejä siis!
Hugel Riesling Grossi Laüe näytti olevan myös saatavissa Alkossa, hintaan 65,50 :)

OMGD- hinnat
Menu 53,00€  ( ovh 56€)
Viinit 45,00€ (ovh 48€)  
 

 

 

RODA MASTER CLASS JA WINE MAKER´S DINNER MA 22.10.2018

RODA Masterclass klo 17.30
Tasting Rodan upeista viineistä.  
Bodegas Rodan vientijohtaja Arancha Busnadiego esitteli taloa ja viinit. 
Rajoitettu osallistumismäärä, hinta 37,00€/hlö

• RODA I 2004 
• RODA II 1998 
• RODA 2006 
• CORIMBO 2013 


RODA  Winemakers Dinner klo 19.00
Rodan upeisiin viineihin sovitettu 4 ruokalajin illallinen. 
Bodegas Rodalta meille saapuu vientijohtaja Arancha Busnadiego kertomaan viineistään. 
Illallinen 45€ viinipaketti 45€ 
 


Kati  oli reissussa, OMGD:tä hostasi ihana Päivi !!
 5 innokasta jäsentä osallistui. 

 


 

 

 

 

 

Ihania pakkaspäiviä kaikille! 

Bodega Luigi Boscan omistaja Alberto Arizu  vieraili Lahdessa 15.3.2018 
Argentiinan Mendozassa sijaitseva viinitalo tuottaa upeita viinejä ja Roux valmisti niihin sopivan menukokonaisuuden. Jäseniä nautiskelemassa 12 kpl.

Dinner klo 18.00, ennakkovaraukset.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WINE MAKERS DINNER
Bodega Luigi Bosca & Alberto Arizu
15.3. 2018

La Linda Extra Brut  10,00€/16cl 
 

Menu

Luigi Bosca Gewürztraminer Selección de Granos Nobles
Foie gras

**

La Linda Chardonnay Unoaked
Kampasimpukkaa ja rapua

**

Luigi Bosca Malbec DOC
Luigi Bosca Cabernet Sauvignon 
Asado: Picanhaa, lammasmakkaraa, chimichurria, ensalada rusa

***

Luigi Bosca Cabernet Franc 
Mont Vully Reserve 

***

Luigi Bosca Malbec DOC
Chili- suklaakakkua, Dulce de leche

 

Menu 47,00€
Viinipaketti 38,00€

 

Maksu suoritetaan ravintolaan
Pukeutumiskoodi: Smart casual + käädyt.
Avec welcome!


Sitovat ilmoittautumiset 11.3. mennessä kati@roux.fi tai
puhelimitse 0102-79 29 30

 

Alberto Arizu

Viinitalovierailu  MASI 

 

Syksy 2017  

Saimme tänne Lahteen vieraaksemme upean viinitalon Masi Agricolan! 

Masia edusti Masin Export manager Carina Kurttila ja mukana myös maahantuojan edustaja Katariina Immonen Winestatelta.

Aloitimme Masterclass-tastingin klo 17.30 (vain OMGD jäsenet avec)
ja testasimme seuraavat herkut: 
Moxxe
Masianco
Rosa dei Masi
Campofiorin
Costasera Amarone
Costasera Riserva

 

 

 

 

 

 

 



Ilta jatkuu kaikille avoimena tilaisuutena klo 19.00:

MASI AGRICOLA - WINEMAKERS DINNER 

Roux sovitti mahtavan viiden ruokalajin illallisen Masin upeisiin viineihin. 

Masi Agricola winemakers dinner  4.10.2017

Maa-artisokka ja tryffeli
**
Lohi ja avokado
**
Vasikka ja sieni
**
Parmesaani ja hunaja
**
Tumma suklaa ja pähkinä

 

Possessioni Bianco 
Rosa dei Masi 
Brolo Campofiorin Oro
Vaio Armaron Amarone
Angelorum Recioto


Boscainin perheen 1770-luvulla Valpolicellasta ostama pieni viinitila on kasvanut kansainvälisesti menestyneeksi, Pohjois-Italian Veneton lähettilääksi. Yhä perheomisteinen viinitalo on ollut vuosia edelläkävijä viininvalmistuksessa kehittäen mm. Appaxximento-, sekä Ripasso -menetelmät, jotka sittemmin ovat muodostuneet järkkymättömäksi osaksi Pohjois-Italialaista viininvalmistusta.

 

Masi Masterclass- tasting, mukana 18 innokasta jäsentä
ke 4.10. klo 1730 Ravintola Roux, vain OMGD-jäsenille avec, hinta 10€
Maksu suoritetaan ravintolaan
Pukeutumiskoodi: Smart casual + käädyt.

Winemakers dinner 
ke 4.10. klo 1900  Ravintola Roux, kaikille vapaa tilaisuus,  menu ja viinipaketti 85€
Maksu suoritetaan ravintolaan


Sitovat ilmoittautumiset 30.9. mennessä kati@roux.fi tai
puhelimitse 0102-79 29 30
 

Viinitalovierailu Torres


 16.3. 2017 klo 17.30-18.45  Ravintola Roux 

Torres Brand Ambassador Annastiina Jäppinen ja Sommelier Laura Kavander Winestatelta esittelivät Torresin viinitaloa ja  viinejä. 

Maistoimme muutamia Torresin Alkossakin olevia viinejä: 

Torres Santa Digna Estelado Rosé Brut
Torres Viña Esmeralda
Torres Waltraud Riesling 
Torres Gran Coronas Cabernet Sauvignon Reserva
Torres Salmos
Torres Floralis Moscatel Oro 

Mukana tastingissa oli 19 innokasta jäsentämme, useimmille Torresin viinitalo oli jo omista vierailuista tuttu. Tastingin hinta oli 5,00€. 
Ilta jatkui kaikille vapaalla Winemakers-illallisella. Illallinen oli sovitettu Torresin tarhaviineihin. Tupa oli täynnä tyytyväisyyttään hyriseviä vieraita, upeille viineille oli hienosti löydetty viinejä täydentävät ( ja päinvastoin) raaka-aineet.   Ja niin hyvåää oli, ettei kukaan muistanut kuvata mitään!

Torres menu 16.3.2017
2014 Waltraud Riesling  & Paistettua kampasimpukkaa, tomaattia, parsaa 
2014 Fransola Sauvignon Blanc & Kylmäsavustettua siikaa, sitruunaa, punajuurta, mallasta
2011 Marimar Estate Pinot Noir  "La Masia" & Paistettua fasaania, mustaherukkakastiketta, haudutettua punakaalia, maa-artisokkapyreetä 
2012 Mas La Plana Cabernet Sauvignon & Grana Padanoa, manchegoa ja viikunahilloketta 
Floralis Moscatel Oro & Crema Catalana

Menu ja viinipaketti 80,00€

Ehdotamme aperitiiviksi
Torres Santa Digna Estelado Rosé Brut 12 cl / 10,00€

Ehdotamme digestiiviksi
Torres 20 Hors d'Age Brandy 4 cl /10,00€

 

 

Viinitalovierailu Vina Undurrga 2.8. 2016

 

OMGD Lahti  sai vieraakseen chileläisen Undurragan viinitalon viinitekijän ja vientipäällikön Eugenion 
tiistaina 2.8.2016 klo 18.00. 

Eugenio kertoi meille Viña Undurragasta, joka on yksi Chilen merkittävimpiä viinitaloja ja johtava kuohuviinin tuottaja. Tilan juuret ulottuvat aina vuoteen 1885, jolloin Francisco Undurraga Vicuña asettui Santa Ana'an, 34 kilometrin päähän Chilen pääkaupunki Santiagosta, ja istutti sinne Euroopasta tuomansa viiniköynnökset. Reilun 130 vuoden jälkeen omia tiluksia on eri lähteiden mukaan 1350-1800 hehtaaria eri puolilla Chileä. Talon vuosituotantokapasiteetti on huimat yli 20 000 000 litraa.

Lopuksi maistelimme Eugenion meille valitsemia viinejä etelä-amerikkalaisen ruoan kera. Viinejä oli 11 erilaista ja jäseniämme paikalla 23 henkeä. Monelle uusi herkku churro sai runsaasti kiitoksia!

Paikka: Ravintola Roux, Lahti
Aika: 2.8. tiistaina klo 18.00  
Hinta: OMGD-jäsenille 38€ ja muille rotisseur-jäsenille 43€.
 

15.6.2016  viinitalovierailu Ravintola Roux: 
Weingut Weegmüller, Pfalz, Saksa 

Siskonsa Stefanien viinit meille maistatti 
 Gabriele Weegmüller sekä Wine Temple- maahantuontiyrityksen Kirsi Hassler. 

2013 Riesling vom gelben Fels trocken
2013 Haardter Herrenletten Riesling Alte Reben trocken
2015 Blanc de Noir trocken (Spätburgunder)
2014 Cuvée 3 Schwestern (Grauburgunder, Scheurebe, Weissburgunder)
2014 Rieslaner Auslese "von 14 Zeilen"

Hauskassa illassa paikalla oli 26 viinimaistelijaa.

 

6.10. 2015 ti Viinitasting Logan Wines, Central Range, Australia

 

Ravintola Roux'ssa nautimme 18 hengen osallistujan kesken hienoista viineistä Logan Wineryn omistajan Peter Loganin ja Tampereen Viinitukun Mika Huovisen kanssa.

 
Maistetut viinit:  

Apple Tree Flat Chardonnay 2014
Weemala Riesling 2015
Weemala Pinot Gris 2014
Weemala Pinot Noir 2014
Weemala Shiraz Viognier 2013
Apple Tree Flat Shiraz 2012

Logan Wines on perheyritys Orangen ja Mudgeen alueella, New South Walesissa, Australian itäosassa. Peter Logan innostui aikanaan viineistä ollessaan nuorena miehenä reppureissulla Euroopassa. Opiskeltuaan ensin kemistiksi, hän suoritti myöhemmin enologitutkinnon Adelaiden yliopistossa. Nykyään Peter vastaa viinien valmistuksesta ja hänen vaimonsa Hannah taasen markinnoinnista.

Tämä Central Rangesin viinialue sijaitsee noin 250 km länteen Sydneystä ja sen itäreuna rajoittuu luonnon kauniiseen Blue Mountainin vuoristoon.

Alue on Australian vanhimpia viiniviljelyseutuja, kylmän ilmanalan pioneeri ja sinne on aikoinaan istutettu mantereen ensimmäiset chardonnayt. Loganit ovat tuottaneet viinejä nyt reilun vuosikymmenen ja tilan tuotanto on viime vuosina saanut lukuisia arvostuksia kansainvälisissä kilpailuissa ja lehdistössä.

Kiitos osallistujille ja  vieraillemme!
 

 

 

 

 

 

Peter Logan

 

Shampanjatasting 12.5. 2015, Ravintola Roux, Lahti

 

Jyrki Tarvonen, Vice-Echanson d´Helsinki ja Key Account Manager  Beverage Partners Finlandilta esitteli meille Laurent-Perrierin valikoimaa.

Vuonna 1812 perustettu Laurent-Perrier on maailman suurin perheomistuksessa oleva samppanjatalo.

Tastingissa tutustuimme seuraaviin herkkuihin:

 Laurent-Perrier Brut
Laurent-Perrier Ultra Brut
Laurent-Perrier Brut Millésimé
Laurent-Perrier Cuvée Rosé Brut
Laurent-Perrier Grand Siècle

ja lisäksi tarjottiin herkullista pikku naposteltavaa.

 

Lämpimimmät kiitoksemme miellyttävästä illasta, Jyrki!

Kati Häkkinen

Vice-Echanson, Lahden Voutikunta