2011 7.5. Koululaistapahtuma

Hyvä paistinkääntäjä

Vuotuinen koululaistapahtuma lähestyy. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään Mukkulan koululla Lippokatu 1, 15240 Lahti lauantaina 7.5.2011 alkaen kello 9.00

Tämä vuoden tärkein tapahtuma kutsuu Sinua hyvä paistinkääntäjä.
Tule mukaan iloiseen koululaistapahtumaan. Ota yhteys varakyökkineuvos Sami Häkkiseen

sami@roux.fi 

040-7542153

 

Mukkulan kaupunginosaa rakennettiin 1960-luvulla. Samassa yhteydessä tänne valmistuivat myös koulut, Mukkulan yhteiskoulu v. 1965 ja Mukkulan kansakoulu v. 1966. Vuonna 1975 kouluista tulikoulujärjestelmän uudistuksen myötä kolme eri koulua: peruskoulun ala-aste, peruskoulun yläaste ja lukio. Mukkulan lukio on nyt lakkautettu ja viimeiset ylioppilaat lakitettiin keväällä 2007. Lukuvuoden 2008-2009 alusta Mukkulassa on vain yksi koulu, vuosiluokat 1-9 käsittävä Mukkulan peruskoulu. Koulun toiminta-ajatus:oppilas saa tietoja, joiden avulla hänestä voi kehittyä tasapainoinen, itsenäinen, toisia ja ympäristöä kunnioittava ihminen. 
 

Lahden voutikunta järjestää vuosittain koululaistapahtuman äitienpäivää edeltävänä lauantaina. Tapahtuman tarkoituksena on vaalia ruokakulttuuria koululaisten keskuudessa, valmistaa ruokaa ja nauttia ruoasta lasten ruokaohjeilla ja paistinkääntäjien opastuksella. Tarjoiluun osallistuu koulutuskeskus Salpauksen opiskelijoita. Lasten tekemä reseptiikka käydään läpi koulun ja paistinkääntäjien yhteisessä palaverissa ja sovitaan kolmen ruokalajin menu ehdotusten perusteella. Paistinkääntäjät hankkivat lahjoituksin raaka-aineet lasten ruokaohjeiden perusteella tarvittaviin ruokatarvikkeisiin.

Voutimme Matti Mäkilä ja tapahtumasta vastaava Vice-Conseiller Culinaire, varakyökkineuvos Sami Häkkinen ovat vierailleet koululla ja lasten ruokaohjeista on koottu menu, jonka valmistamiseen osallistuvat koululaisten ja rotissöörien lisäksi Koulutuskeskus Salpauksen oppilaita.

Ruokailu alkaa kello 13.00 ja sen sujuvuudesta vastaavat rotissöörit opiskelijoiden kanssa.

Lahden paistinkääntäjät ry. psta Vice Charge de Mission Teiju Vesa