Karjalan jäsentapahtumat

Seuraava jäsentapahtuma 28.4.2021 klo 18:00

Virtuaalikierros Hotelli- ja ravintolamuseossa 

Karjalan voutikunnan uusi toimintavuosi aloitetaan virtuaalikierrokselle Hotelli- ja ravintolamuseoon.

Hotelli- ja ravintolamuseon virtuaalinen Yhtä juhlaa -opastus tutustuttaa suomalaisen ruokakulttuurin muutoksiin Suomessa itsenäisyyden ajalla, erityisen tarkastelun kohteena ovat ravintola- ja juhlaruokailu. Esiin nousevat käännekohdat ja käväisemme myös presidenttien pöydissä. 

1900-luvun alun juhlaruokailuun kuului voileipäpöydät ja kilpikonnakeitto. Arkiruoka oli hyvin yksinkertaista. Kieltolaki piilotti alkoholin teekuppeihin. Sota-aikana raaka-aineet olivat säännösteltyjä ja ravintolat tarjoilivat luukeittoa, jänishöystöä ja kokeiltiin jopa oravaa. Helsingin Olympialaisten myötä keksittiin uusi juomasekoitus Long Drink ja koko kansan tietoisuuteen tuli Coca-Cola. Ravintolaruokailu arkipäiväistyi muun muassa lounassetelien myötä. Enää ei tarvitse olla juhlatilaisuus, jotta ravintolaan voi mennä syömään.

Opastuksessa kierretään Palveluksessanne!-näyttelyssä. Se toteutetaan Zoom-ympäristössä. Halutessasi voit myös maistella eri aikakausien juomia. Saat noin viikkoa ennen tilaisuutta listan hankittavista juomista. Makupala opastukselta https://www.youtube.com/watch?v=N98SRotnC8M 

Hotelli- ja ravintolamuseo on suomalaisen ruoka- ja juomakulttuurin erikoismuseo Helsingin Kaapelitehtaalla. Museo on perustettu 50 vuotta sitten.

Ilmoittautuminen 

Ilmoittautuminen tapahtumaan tulee tehdä Lyytin kautta. Ilmoittautuminen alkaa 9.4.2021 ja päättyy 24.4.2021. Tilaisuuten mahtuu 30 virtuaalista osallistujaa.  Pari päivää ennen tapahtumaa osallistujille ilmoitetaan sähköpostilla tarkemmat ohjeet ja linkki, jolla pääsee osallistumaan vierailulle.

Tilaisuus on maksuton.

Ilmoittautumaan pääset tästä.


KYMIN HUVILASTA KILPIRAVINTOLA

Kymin Huvila sai järjestön korkeimman tunnustuksen lauantaina 19.9.2020 kilven luovutustilaisuudessa. Kilvenluovutusta oli saapunut paikalle juhlistamaan yili 40 Karjaan ja Lahden voutikunnan jäsentä ja seuralaista. Kilven ravintolalle luovuttivat Bailli Délégué Johanna Hornborg-Ojala ja Karjalan vouti Heikki Koskinen.

Vuonna 1873 rakennettu Kuusankosken vanhin käytössä oleva entinen asuintalo, Ravintola Kymin Huvila tarjoaa arvokkuutta, upeutta, loistokkuutta ja hienostuneisuutta. Huvilan on suunnitellut suomalainen arkkitehti Theodor Decker, joka on opiskellut Tukholman taideakatemiassa vuosina 1858–1863.

Alkujaan talo on rakennettu isännöitsijän asunnoksi. Edustustilaksi talo muuttui vuonna 1943, jota ennen se toimi vuoteen 1936 asti yhtiön paikallisjohtajan tai toimitusjohtajan asuntona. Viimeinen huvilan vakituinen asukas oli vuorineuvos Einar Ahlman, joka rakensi Kymiyhtiön uutta tulevaisuutta Suomen itsenäistymisen jälkeen.

Kymen Huvila on Karjalan voutikunnan viides Kilpiravintola. ” Paistinkääntäjien kilpi on erittäin arvokas tunnustus minulle sekä henkilökunnalleni”, kertoo ravintoloitsija Maître Restaurateur Susanna Kurvinen.

Kymin Huvilan kilpijuhlassa nautittiin Lapin jokikullasta valmistettua 24 karaatin lehtikultaa ensimmäisenä maailmassa

Sattuma oli tuonut kultaajamestari Raimo Snellmanin ja ravintoloitsija Susanna Kurvisen yhteen ja näin saatiin Kouvolaan maailman ensimmäisenä tarjolle Lapin jokikultaa syötävässä muodossa.

Susanna Kurvinen, Raimo Snellman ja David Zamora

Venezuelasta lähtöisin oleva Kymin Huvilan keittiömestari Chef Rôtisseurs David Zamoran  intohimo työhön näkyi juhla päivällisen upeissa annoksissa. Pientä luxusta ja kullankimallusta elämään on saatavilla Kultaisen menun muodossa Kymin Huvilalla.

Poro Chimichurri Lapin kullan kera