Karjalan jäsentapahtumat

Seuraavat jäsentapahtumat

Jäsentapahtumat ovat koronatilanteen vuoksi peruttu toistaiseksi. Ilmoitamme muutoksista nettisivuilla sekä jäsenkirjeitse.


KYMIN HUVILASTA KILPIRAVINTOLA

Kymin Huvila sai järjestön korkeimman tunnustuksen lauantaina 19.9.2020 kilven luovutustilaisuudessa. Kilvenluovutusta oli saapunut paikalle juhlistamaan yili 40 Karjaan ja Lahden voutikunnan jäsentä ja seuralaista. Kilven ravintolalle luovuttivat Bailli Délégué Johanna Hornborg-Ojala ja Karjalan vouti Heikki Koskinen.

Vuonna 1873 rakennettu Kuusankosken vanhin käytössä oleva entinen asuintalo, Ravintola Kymin Huvila tarjoaa arvokkuutta, upeutta, loistokkuutta ja hienostuneisuutta. Huvilan on suunnitellut suomalainen arkkitehti Theodor Decker, joka on opiskellut Tukholman taideakatemiassa vuosina 1858–1863.

Alkujaan talo on rakennettu isännöitsijän asunnoksi. Edustustilaksi talo muuttui vuonna 1943, jota ennen se toimi vuoteen 1936 asti yhtiön paikallisjohtajan tai toimitusjohtajan asuntona. Viimeinen huvilan vakituinen asukas oli vuorineuvos Einar Ahlman, joka rakensi Kymiyhtiön uutta tulevaisuutta Suomen itsenäistymisen jälkeen.

Kymen Huvila on Karjalan voutikunnan viides Kilpiravintola. ” Paistinkääntäjien kilpi on erittäin arvokas tunnustus minulle sekä henkilökunnalleni”, kertoo ravintoloitsija Maître Restaurateur Susanna Kurvinen.

Kymin Huvilan kilpijuhlassa nautittiin Lapin jokikullasta valmistettua 24 karaatin lehtikultaa ensimmäisenä maailmassa

Sattuma oli tuonut kultaajamestari Raimo Snellmanin ja ravintoloitsija Susanna Kurvisen yhteen ja näin saatiin Kouvolaan maailman ensimmäisenä tarjolle Lapin jokikultaa syötävässä muodossa.

Susanna Kurvinen, Raimo Snellman ja David Zamora

Venezuelasta lähtöisin oleva Kymin Huvilan keittiömestari Chef Rôtisseurs 

David Zamoran

 intohimo työhön näkyi juhla päivällisen upeissa annoksissa. Pientä luxusta ja kullankimallusta elämään on saatavilla Kultaisen menun muodossa Kymin Huvilalla.

Poro Chimichurri Lapin kullan kera