2015 8.5. Verka ja Sarka, vuosikokous

Vuosikokous ja Shampanja-Parsailta Hämeenlinnassa   8.5.2015

 

Jäsenemme Jorma ”Jorkki” Ahonen oli kutsunut meidät Hämeenlinnaan Verka & Sarka ravintolaansa Shampanjatastinkiin ja parsailtaan. Voutineuvostomme jäsen Jari Prami oli valinnut meille illan viinit.

Menomatkalla pidimme sopuisan vuosikokouksen ja hallitukseen valittiin Teiju Vesa, Hanna Huusko, Reija Järvenkylä, Janne Salonen (uusi jäsen) ja Arja Hornborg.

Perillä Hämeenlinnassa Jari oli meitä jo ulkona vastassa ja sisälle päästyämme Jorma ja Ritva toivottivat meidät tervetulleeksi.

Aluksi testattavien shampanjoiden kanssa nautimme ruokahalun virittäjinä herkullisen juotavan alkushottin sekä maukkaan leivän. Testasimme sokkona 4 kuohuvaa:

1. Gosset Excellence 

2. Anna de Codorniu Cava Brut , Valtarypäleenä Chard.

3. Billecart-Salmon Brut Reserve

4. Bollinger Special Cuvee 

Melko yksimielisesti parhaaksi valittiin Bollingerin Special Cuvee

Ruokaviininä oli Leyda Sauvignon Blanc Lot 4

 

Varsinaisen menun aloitti parsakeitto, joka oli samettisen pehmeää ja todella maukasta. Parsafoccacio täydensi keittoherkkua.

Pääruokana saimme sekä vihreä parsaa että valkoista parsaa parmankinkun ja appelsiinikastikkeen kanssa. Lisänä vielä parsapiirakkaa.

Jälkiruokana nautimme Tiramisua ja vielä kahvia ja suklaata.

Erityisen hienoa tässä illassa oli, että oma harrastajajäsenemme tarjoili meille upean Parsaillan. Lämmin kiitos siitä!

 

Lisäksi vielä mukana olleiden kommentteja illasta ja ruoista:

Yleistä:

Todella virkistävä tapahtuma, ei ammattilaisten järjestämä, ilta oli kokonaisuudessa loistava 9, Kaiken kaikkiaan onnistunut ilta, Parasta oli viinin runsaus, Kiitos maukkaasta ja hyvästä illasta, Aivan Onnistunut Ilta 10+, Illan henki tosi hyvä ja plussaa amatöörikokille, Palvelu ystävällistä

Tasting:

Loistavat viinivalinnat, helppo tasting, ei tarvinnut jännittää, Tasting OK, Shampanja-tasting hyvä + pieni leipä (amuse)

Keittiön tervehdykset:

Todella hyvän makuiset keittiön tervehdykset, Keittiön tervehdykset hyvät, etenkin shotti, Alkupalat tosi hyvät

Parsakeitto:

Soppaan kaipasin happoja, Keitto erinomainen, Keitto paras, Keitto oli tosi hyvää, aivan uskomaton, Parsakeitto 10+, Keitto upea

Pääruoka:

Appelsiinikastike loistava, viini meinasi jäädä alle, suola vihreän parsan lisäkkeissä  => viini ei kestänyt, Parsa ok, Parsat tosi hyviä, Appelsiinivinegrette ei valkoisen parsan kanssa paras vaihtoehto – yksinkertainen on parasta eli valkoinen parsa + voisula (pieni persiljalisä)= napakymppi, Vihreä parsa + pekoni + juusto tosi hyvä

Jälkiruoka:

Jälkiruoan amaretto oli liikaa, Tiramisu liian runsas, Jälkiruoka ei niin hyvä, Jälkiruoka myös tosi hyvä, Jälkiruoka epäonnistunut