Jäsentapahtumat

17.2. Ravintolavierailu Bomballe

Pielisen rannalla, Nurmeksessa, sijaitseva Bomba on ainutlaatuinen matkailukohde. Pääsemme tutustumaan hotellin ja ravintolan palveluihin, sekä työn alla oleviin uusiin rakennuksiin opastetulla kierroksella. Tämän jälkee meillä on ruokailu, jonka valmistaa meidän jäsenemme, keittiötoimenpäällikkö Pasi Brilli.

Aika: Lauantai 17.2.2024

Lähtö Nurmekseen: Joensuun matkailupysäkiltä kello 14:00. 

Menu: Bomban Valamo Menu (sis.juomat)

Hinta: 100,00€/ henkilö. Hinta sisältää matkat ja ruokailun. 

Pukukoodi: Pikkutakki ja käädyt.

Ilmoittautuminen ja maksu: 2.2. mennessä tämän linkin kautta. 

16.3. Espanjan herkut -ruokakurssi

Tapaksia, paellaa ja makeita churroja! Näistä ja monesta muusta herkullisesta ruoasta on espanjalainen keittiö tehty. Lähde makumatkalle Espanjaan nauttimaan herkuista, sekä auringon kypsyttämistä viineistä. 

Paikka: Marttakeskus, Koskikatu 5-7.

Aika: Lauantai 23.3. kello 17:00. 

Menu: Valmistamme tapaksia, pääruokaa ja jälkiruokaa, eri puolilta Espanjaa.

Hinta: Ruoka- ja juomapaketti 45 €.

Pukukoodi: Pikkutakki ja käädyt.

Ilmoittautuminen: viimeistään 17.3. mennessä tämän linkin kautta. 

6.4. Ravintolavierailu

On kohtaamisten aika! Läheltä tulevia raaka-aineita suosien, sesonkien parhaasta annista poimien, makuja ja mausteita maailmalta yhdistellen paikallinen kilpiravintolamme LOCAL BISTRO kutsuu meidät nauttimaa à la carten antia.

Ennen ravintolavierailua on mahdollisuus osallistua Coctailkouluun. Tämä on erillinen tapahtuma, johon on oma ilmoittautumislinkki. 

COCKTAILKOULU

Paikka: Another Doggy, Niskakatu 10

Aika: 6.4.  kello 14:00-16:00.

Hinta: 39 €, osallistuja.

Ilmoittautuminen: viimeistään 29.3. mennessä tämän linkin kautta. 

RAVINTOLAVIERAILU

Paikka: Local Bistro, Kauppakatu 32

Aika: 6.4. kello 18:00.

Menu:  Nautaa, keltuaista ja sipulia L, G 
Tartar naudan sisäpaistista, graavattua keltuaista ja sipulia kahdella tapaa, tatti-misomajoneesia

Kuhaa, sitrusta ja ruohosipulia L, G
Paistettua kuhaa, sitruuna-perunakakkua, ruohosipuli Beurre Blanc, sitrus-endiiviä ja pinjansiemeniä

Juustot
Valikoima kotimaisia juustoja

Tyrniä ja lakritsaa V
Tyrnimannapuuroa, lakusorbettia ja tyrniöljyä

Kahvi/tee

Hinta: Menu 40 €/hlö ja juomapaketti 40 €/hlö

Pukukoodi: Pikkutakki ja käädyt. 

Ilmoittautuminen: viimeistään 28.3. mennessä tämän linkin kautta. 


8.5. Vuosikokous & tasting

Kalevalan voutikunnan sääntömääräinen vuosikokous. 

Kokouksen jälkeen juusto ja siideri & olut tasting. 

Oletko koskaan kokeillut yhdistää juustoja siiderin tai oluen kanssa? Laadukkaiden ja toisilleen sopivien parien yhdistelmä on enemmän kuin osiensa summa!  Nyt on oiva mahdollisuus päästä testaamaan näitä herkkuja. 

Paikka: Marttakeskus, Koskikatu 5-7.

Aika: 8.5. keskiviikko kello 18:00 alkaen. Ensin vuosikokokous, jonka jälkeen tasting.

Tasting: 
- Indian Pale Ale ja sinihomejuusto
- Strong Ale ja (kypsynyt) gouda
- vehnäolut ja vuohenjuusto
- Kriek ja Brie
- luostarioluet ja 2 x Emmental 
- Stout/Porter ja pippurijuusto
- ranskalainen omenasiideri ja valkohomejuusto
- normandialainen siideri ja Camembert

Hinta: 30 €.

Pukukoodi: Pikkutakki ja käädyt.

Ilmoittautuminen: Viimeistään 30.4. mennessä tämän linkin kautta. 

17.9. Sadonkorjuujuhla

Syksyn pimenevissä illoissa maistellaan, mitä kaikkea kesä on meille kypsyttänyt.  Rôtisseurit viettävät kansallista Sadonkorjuujuhlaa satokauden päättymisen kunniaksi. Pöytä on katettu lähiruoalla; marjoilla, kasviksilla, juureksilla, hedelmillä sekä lähimetsien sienillä. 

Paikka: Ravintola Otto, Kauppakatu 27 Joensuu.

Aika:  17.9. tiistai, kello 18:00 alkaen.

Menu: 
* Kotimaista kuhaa, kirjolohen mätiä ja ranskankermaa (L,G)
* Selleriä ja kantarellia (L,G)
* Naudan fileetä ja paistia (L,G)
* Omenaa ja mantelia (L)

Pukukoodi: Pikkutakki ja käädyt. 

Hinta: Menu ja viinipaketti yhteensä 92 €.

Ilmoittautuminen: 8.9. mennessä, tämän linkin kautta. 

6.10. Eväsretki

Eväät mukaan ja luonnon helmaan! Eväsreki on perhetapahtuma ja  piknikille pakkaamme eväitä nyyttikestien mukaisesti. Lisäksi kokkaamme nuotiolla pientä purtavaa. 

Paikka: Kalmonkatiska, Kuhasalo, Kukkosensaari 5b, Joensuu, kalastusmaja

Aika:  6.10. sunnuntai, kello 11:00 alkaen.

Hinta: Tapahtuma on maksuton. Jokainen tuo nyyttäri eväitä ja valmistamme nuotiolla keittoa ja tikkupullaa. 

Pukukoodi: Säähän sopiva ulkoiluvarustus.

Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen 29.9. mennessä tämän linkin kautta. 

8.11. Kastikepaja

Ruskea kastike, kermakastike, bearnaisekastike... 

Täydellinen kastike kruunaa aterian! Vähintään muutaman klassisen peruskastikkeen valmistus kannattaa jokaisen kotikokinkin opetella. Tule mukaan opettelemaan  täydellisen kastikkeen salat.

Paikka:  Marttakeskus, Koskikatu 5-7.

Aika:  Perjantai 8.11, kello 18:00 alkaen.

Menu:  Valmistamme kylmiä-, lämpimiä- ja jälkiruokakastikkeita. Ruokana on mm. kalaa, lintua ja uuniperunoita sekä jälkiruokana jäätelöä.

Hinta: Ruoka ja juomapaketti 45 €.

Pukukoodi: Pikkutakki ja käädyt. 

Ilmoittautuminen: 30.10. mennessä, tämän linkin kautta. 

5.12. Pikkujoulu

Vietämme tuttuun tapaan pikkujoulua itsenäisyyspäivän aattona. Aihe trkentuu myöhemmin. 

Toiveita ja ideoita illan aiheeksi voi esittää voutineuvostolle. 

Paikka: Marttakeskus, Koskikatu 5-7.

Aika:  5.12.2023, kello 18:00 alkaen.

Hinta: tarkentuu myöhemmin.

Pukukoodi: Pikkutakki ja käädyt.

Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen 30.11. mennessä tämän linkin kautta.