Jäsentapahtumat

25.2. Ravintolavierailu, 
Tattoria Otto

Otto Trattoria & Caffé on vuonna 2018 perustettu italialainen ravintola Joensuussa. Ruokalistalla on monipuolinen kattaus antipastoja, väliruokia, pääruokia ja jälkiruokia sekä tietysti myös herkullisia juustoja. 
Viinilista on koottu huolellisesti tasapainoisen ja harmonisen makuelämyksen annosten kanssa yhdessä luoden.

Paikka: Kauppakatu 27.

Aika: Lauantai 25.2. kello 18:00. 

Menu: Yrteillä ja mascarponella täytettyjä ravioleja, voi-valkoviinikastiketta ja parmesania 
*  *  *  *  *  *  *  * 

Paistettua kotimaista siikaa, kasviksia tomaattikastikkeessa, sahrami-aiolia ja rapulientä sekä tilliöljyä  

*  *  *  *  *  *  *  *  

Kirsikka-tartaletti, zabaglionea ja paahdettua valkosuklaata

Hinta: 45,00€/ henkilö

Pukukoodi: Pikkutakki ja käädyt.

Ilmoittautuminen ja maksu: 19.2. mennessä tämän linkin kautta

18.3. Makumatka Aasiaan
-ruoanvalmistuskurssi

Aasialainen ruoka on kaikille, jotka rakastavat värien ilotulitusta ja makujen yltäkylläisyyttä. Maanosan laajaan ruokakulttuuriin kuuluu monipuolisesti erilaisia keittoja, wokkeja, nuudeleita ja curryja. Tule mukaan kokkailemaan!

Paikka: Marttakeskus, Koskikatu 5-7.

Aika: Lauantai 18.3. kello 17:00. 

Menu: Valmistamme alkuruokaa, pääruokaa ja jälkiruokaa, eri puolilta Aasiaa.

Hinta: Ruoka- ja juomapaketti 45 €.

Pukukoodi: Pikkutakki ja käädyt.

Ilmoittautuminen: viimeistään 11.3. mennessä tämän linkin kautta. 

4.4. Vuosikokous 

Sääntömääräinen vuosikokous. 

Paikka: Bar & Bistro Rouge, Torikatu 12 

Aika: 4.4.  kello 18:00.

Menu:  Viinitesting tapaksien kera. 

Hinta: Viinit ja tapakset 40 €

Pukukoodi: Pikkutakki ja käädyt. 

Ilmoittautuminen: 30.3.2023 mennessä tämän linkin kautta

22.4. Kilpipäivä

Kilpipäivän tarkoituksena on korostaa korkealuokkaista osaamista ja raaka-aineiden käyttöä Chaîne des Rôtisseurs kilpiravintoloissa ja -herkkumyymälöissä. 
Kalevalan voutikunta juhlistaa kilpipäivää ravintolavierailulla.

Paikka: Kilpiravintola Local Bistro.

Aika: 22.4. lauantai kello 18:00 alkaen. 

Menu: www.localbistro.fi/menu/
voit valita menun paikanpäällä. Kilpipäivänä Kalevalan voutikunta tarjoaa alkumaljan ja Ravintola Local Bistro tarjoaa keittiön tervehdyksen - amuse bouche.

Hinta: Menun hinnasta jäsenet & avec, -20%. 

Pukukoodi: Pikkutakki ja käädyt.

Ilmoittautuminen: Tilaisuuteen ilmoittautuminen TÄSTÄ linkistä, maksu paikanpäällä. 

11.8. Ruokaretki Ilomantsiin

Tervetuloa matkalle, josta jää hyvä maku! Suuntaamme kesäretken Ilomantsiin, jossa pääsemme nauttimaan pitopöydän runsaista antimista Parppeinpirtillä. Ruokailun jälkeen vierailemme Hermannin viinitornilla.

Lähtö: Perjantaina 11.8.2023, kello 14:30, Carelicumin edestä. 

Ruokailu: Kello 16:00, Parppeinpirtillä.

Menu: Nykykarjalainen pitoateria

Tutustuminen: Hermannin viinitorniin, ruokailun jälkeen.

Pukukoodi: Pikkutakki ja käädyt. 

Hinta: 50 €/henkilö. 

Ilmoittautuminen: 28.7. mennessä, tämän linkin kautta. 

23.9.  Sadonkorjuujuhlat 
-ruoanvalmistuskurssi

Syksy on kulinaristin parasta aikaa. Tuoreita ja raikkaita makuja suorastaan tulvii keittiöön.  Kokkaamme värikkään kattauksen satokaudenherkuista. 

Paikka: Marttakeskus, Koskikatu 5– 7.

Aika:  23.9.2023, kello 17:00 alkaen.

Hinta: Ruoka- ja juomapaketti 45 €.

Pukukoodi: Pikkutakki ja käädyt.

Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen 15.9. mennessä tämän linkin kautta. 

7.10. Retki Lappeenrantaan

Olemme saaneet kutsun Saimaa Gourmet Gaala-tapahtumaan Lappeenrantaan. Tapahtuman järjestää Karjalan voutikunta yhdessä Lappeenrannan keittiömestareiden ja viiniseuran kanssa.  

Lähtö: Lauantaina 7.10.2023, kello 10:00, Carelicumin edestä. 

Aika:  Tilaisuus Lappeenrannassa Kehruuhuoneella alkaa kello 13:00

Menu: katso täältä.

Hinta: Saimaa Gourmet Gaala -illallinen ja Satu Silvo-luento 90 €/hlö  ja viinipaketti 40 €/hlö. Kuljetus 55€/hlö. 

Pukukoodi: Smokki tai tumma puku ja pitkä iltapuku ja käädyt.

Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen  Gaalaan 29.9 klo 12 mennessä tämän linkin kautta. 
Ilmoittautuminen bussikuljetukseen tämän linkin kautta

28.10. Drinkkikoulu

Oletko koskaan tehnyt baarissa cocktaileja tiskin takana? Nyt sulla on siihen mahdollisuus. Workshopissa pääset tekemään cocktaileja Doggyssa baarimestarin opastuksessa.

Paikka: Another Doggy, Niskakatu 10.

Aika: Lauantai 28.10. klo 13:30-16:00.

Hinta: 41 €/3x alkoholillinen drinkki ja 37 €/3 x alkoholitondrinkki.

Ilmoittautuminen: lmoittautuminen 18.10. mennessä tämän linkin kautta. Mukaan mahtuu 16 hlö. HUOM! Maksu paikanpäällä. 

5.12. Viinitasting

Kun keli on viileä , portviini lämmittää. Tastingissä tutustuttaisiin portviinien eri tyyleihin ja juoman historiaan sekä valmistusmenetelmään. Tastingissa maistelemme myös viinille sopivia makupareja. Asiantuntijana tasting-illassa on Vice-Enchanson Mikko Honkanen

Paikka: Marttakeskus, Koskikatu 5-7.

Aika:  5.12.2023, kello 18:00 alkaen.

Hinta: 39 €.

Pukukoodi: Pikkutakki ja käädyt.

Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen 22.11. mennessä tämän linkin kautta.