Jäsentapahtumat

12.2. Blini-ilta Valamossa

Ruokaretki Valamon luostariin, ravintola Trapetstaan. Tarjolla on voissa paistettuja, rapeakuorisia ja suussa sulavia talven herkkuja – blinejä. 

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Peruttu Koronapandemian vuoksi

19.3. Annos Afrikkaa 
-ruoanvalmistuskurssi

Lähde mausteiselle ja kiehtovalle kattilamatkalle Afrikkaan! Afrikkalainen keittiö on maailman vanhimpia, mutta silti se on meille suomalaisille vielä hieman vieras. Paikalliset ruokakulttuurit elävät vahvoina ja vaihtelua on paljon. Luvassa on maukas ja monipuolinen kattaus! 

Paikka: Marttakeskus, Koskikatu 5-7.

Aika: Lauantai 19.3.2022 klo 17:00. 

Menu: Valmistamme alkuruokaa, pääruokaa ja jälkiruokaa, eri puolilta Afrikkaa.

Hinta: Ruoka 30 € ja juomapaketti 15 €.

Maksu ennen kurssia tilille: 
FI32 5770 0520 3310 31

Pukukoodi: Pikkutakki ja käädyt.

Ilmoittautuminen: viimeistään 13.3.2022 marjahelena.salonen@gmail.com

9.4. Vuosikokous 

Sääntömääräinen vuosikokous ja illallinen. 

Paikka: Ravintola Local Bistro, Kauppak. 32.

Aika: 9.4.2022  klo 18.00.

Menu: Menu Local 48 €, Menu Bistro 65 € tai Menu Vege 45 €.(https://www.localbistro.fi/menu/) 

Maksu: Ruoat ja juomat maksetaan paikan päällä.

Pukukoodi: Pikkutakki ja käädyt. 

Ilmoittautuminen: 4.4.2022 mennessä, salosami63@gmail.com

14.5. Samppanja tasting

Tervetuloa maistelemaan aitoja samppanjoita asiantuntijan opastuksella. Vice-Enchanson Mikko Honkasen opastuksella pääsemme ainutlaatuisille makumatkalle samppanjan saloihin.

Paikka: Marttakeskus, Koskikatu 5–7.

Aika: Lauantai 14.5. klo 18.00.

Menu: Shampanjaa ja pientä purtavaa.

Pukukoodi: Pikkutakki ja käädyt.

Hinta: 30 €.

Ilmoittautuminen: tästä linkistä

9.9. Rapujuhlat – loppukesän riemukas juhlatapahtuma!

Rapujuhlat on perinteinen juhlatapahtuma. Nimensä mukaan rapujuhlien tarjoilun kulmakivi on ravut. Lisäksi tarjolla on muita herkkuja alkuruoista jälkiruokiin, juomia unohtamatta. Juhlan kunniaksi on mahdollisuus laulaa iloisesti nuotilleen tai nuotin vierestä suupalojen ja snapsien välissä!

Paikka:  Utran Uittotupa, Uittopäälliköntie 2.

Aika: 9.9. perjantai, kello 18:00. 

Menu: 
Kantarellikeittoa ja mallasleipäkrutonkeja paikallisen panimon maltaista
Mayu Riesling reserva, Chile

Rapuja 
Tilliä, paahtoleipää ja voita
Garzon sauvignon blanc, Uruguay

Kuusenkerkkägranitea
Kivennäisvesi, San pellegrino, Italia

Paahdettua kuhaa, palsternakkaa, lehtikaalia ja saksankirveli-voikastike
Pratsch grüner veltliner, itävalta

Karamellisoitua omenaa, maitojäätelöä ja calvadosta
Moscato d’asti , Italia

Kahvia, teetä

Hinta: Menu 69 €, Viinipaketti 36 € ja alkoholiton juomapaketti 26 €.

Pukukoodi: Pikkutakki ja käädyt.

Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen 31.8. mennessä (linkki ilmoittautumiseen avautuu myöhemmin).

29.10. Syysretki Bomballe

Matkaamme ravintolavierailulle Nurmekseen, jossa on vieraanvaraisuutta huokuva ravintola Bomba. Bomban talo on kopio Jegor Bombinin vuonna 1855 Venäjän Karjalaan rakennuttamasta talosta. Se henkii karjalaista rakennusarkkitehtuuria ja tarjoaa ruokaa ja makunautintoja paikallisuutta vaalien.

Paikka: Ravintola Bomba, Suojärvenkatu 1, Nurmes.

Aika:  29.10.2022, kello 17:00 alkaen.

Hinta: Bomban Valamon juhlamenu, 78,50€.

Menu: 

Maa-artisokkaa & rapua 
Valamon Kerubi

Sokerisuolattua kuhaa 
Valamon Valo

Bomban Tournedos 
Valamon Vaeltaja

Sitruunajuustokakkua 
Valamon Magei

Lajitelma suomalaisia juustoja 

Valamon Magei

Kuljetus: Yhteiskuljetus Joensuusta Nurmekseen. Lähtö matkailupysäkiltä, Taidemuseo Onnin edustalta.

Pukukoodi: Pikkutakki ja käädyt

Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen 12.10. mennessä (linkki ilmoittautumiseen avautuu myöhemmin).

Parasta perunasta -ruoanvalmistuskurssi

Peruna on kiistatta yksi suomalaisten keittiöiden peruspilareista. Eikä ihme, sillä perunasta valmistuu maistuvat herkut niin arkeen kuin juhlaan.

Paikka: Marttakeskus, Koskikatu 5-7.

Aika:  xx.11 lauantai. Ruoanvalmistus alkaa kello 17:00, jonka jälkeen ruokailu. 

Hinta: 35 euroa.

Pukukoodi: Pikkutakki ja käädyt. 

Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen xx.11 mennessä (linkki ilmoittautumiseen avautuu myöhemmin).