Karjala

Tervetuloa Karjalan voutikunnan sivuille

Karjalan voutikunnan toiminta-alue kattaa Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnat. Alueen ruokakulttuurin yhdistäviä piirteitä ovat rajan läheisyys, ortodoksisen uskonnon vaikutus sekä karjalainen kansanluonne ja vieraanvaraisuus.

Voutikuntamme tavoitteena on vaalia karjalaista vieraanvaraisuutta ja perinneruokia.  Voutikuntamme on aktiivinen toimija, joka edistää ruokakulttuurin leviämistä ja hyvien pöytätapojen kunnioittamista karjalaisissa kodeissa, työyhteisöissä ja erilaisissa tapahtumissa.

Uutta nettisivuillamme

Aloitamme uuden sarjan sivuillamme. Chefin Opit - sarjassa ammattilaiset paljastavat keittiötaidon saloja. Sarjan aloittaa Chef Rôtisseur Kai Hannunen kertomalla ruoan savustuksesta.

Kain upean jutun pääset lukemaan tästä.

Seuraava jäsentapahtuma 28.4.2021 klo 18:00

Virtuaalikierros Hotelli- ja ravintolamuseossa 

Karjalan voutikunnan uusi toimintavuosi aloitetaan virtuaalikierrokselle Hotelli- ja ravintolamuseoon.

Tarkemmat tiedot Jäsentapahtumat - sivulla.


Uusi GastroQuiz 

Uusi GastroQuiz on nyt anagrammivisa. Tutut ruoan nimet on väännetty uuteen uskoon. Kokeile hoksaatko mikä on mikin!

Täälä kertaa löydät vastauksetkin kisaan sivuiltamme. 

Kisaan pääset tästä.


Voudin aatoksia

Karjalan voudin uusimmat aatokset löytyvät tästä.

Tiesitkö kaloista?

Muinaisessa Egyptissä jumalalliseen tehtävään vihityiltä papeilta oli kalan syönti kielletty. Vaitonaisina eläminä kalat koettiin pelottavina ja ne liitettiin kielteisiin yhteksiin, mm. niiden kerrottiin syöneen Osiris jumalan falloksen. Toisaalta joitakin kaloa pidetiin pyhinä: ankeriaat uhrattiin Heliapoliksen pääjumalalle ja ahven jumalatar Neithille.

Jäsenpalstalla

Jäsenpalstalla Juha Pöllänen jatkaa Epätieteellistä kirjoitteluaan viinin terveysvaikutuksista kautta historian. Lukemaan tästä.

Vekin vinkit

Vekin Vinkit on vakio palsta, jolla Veikko Liira  paljastaa omia salaisia herkkureseptejän. Nyt keittokirjaan on lisätty juustoleikkeen ohje.
Vanhan jäsenen esittely

Raili Häsä on tehnyt pitkän ja monipuolisen uran ravintola-alalla. Eläkkeelläkin hän jaksaa toimia monessa.  Raili jakaa myös upean illallisen pääruokakokonaisuuden melle kirjoituksessaan. 

Railiin pääset tutustumaan  tästä.
Pieni pala historiaa

Vuonna 1976 voutikunta illallisti Imatran Valtionhotellissa.Maitre de Table Aila Miettisen arkistoista löytynyt kutsukirje

Jäseneksi?

Kiinnostaako jäsenyys? Ole yhteydessä johonkin voutineuvoston jäseneen, niin pääsemme asiassa eteenpäin. Voutineuvoston jäsenet löydät tästä.

Jos sinulle ei tule järjestön uutiskirjeitä, tarkasta etteivät ne ole joutuneet sähköpostisi roskapostiin.