Karjala

Tervetuloa Karjalan voutikunnan sivuille

Karjalan voutikunnan toiminta-alue kattaa Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnat. Alueen ruokakulttuurin yhdistäviä piirteitä ovat rajan läheisyys, ortodoksisen uskonnon vaikutus sekä karjalainen kansanluonne ja vieraanvaraisuus.

Voutikuntamme tavoitteena on vaalia karjalaista vieraanvaraisuutta ja perinneruokia.  Voutikuntamme on aktiivinen toimija, joka edistää ruokakulttuurin leviämistä ja hyvien pöytätapojen kunnioittamista karjalaisissa kodeissa, työyhteisöissä ja erilaisissa tapahtumissa.

Voudin koronaterveiset

Karjalan voudin uusimmat aatokset löytyvät tästä.

Jäsentapahtumien peruutus

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi on kaikki jäsentapahtumat peruttu toistaiseksi viranomaisten ohjeiden mukaisesti.

Ilmoitamme tilanteen muutoksista nettisivuillamme sekä jäsenkirjeitse.

Tiesitkö?

Kreikkalaisessa mytologiassa Kyproksen kuninkaan Cinyrasin palvelija kaatui, kun hän oli kantamassa valtavaa parfyymiastiaa. Tietäen isäntänsä tulisen luonteen palvelija järkyttyi niin, että pyörtyi ja muuttui mäkimeiramiksi eli oreganoksi.

Lukutaidottomuutta?

Juha Pöllänen pohtii kirjoituksessaan ruoan prosessoinnista käytyä keskustelua ja kuluttajien välinpitämättömyyttä. Jutun pääset lukemaan tästä.

Uuden jäsenen esittely

Minttu Lampinen paljastaa henkilökuvassaan omat ruokahimonsa. Hänen tarinansa voit lukea tästä.

Voudin palsta

Karjalan vouti, Heikki Koskinen on käynyt tutustumassa kartonkiroskiksiin ja Savonlinnaan. 

Heikin löydöksiin pääset tästä.

Pieni pala historiaa

Vuonna 1976 voutikunta illallisti Imatran Valtionhotellissa.



Maitre de Table Aila Miettisen arkistoista löytynyt kutsukirje

Jäseneksi?

Kiinnostaako jäsenyys? Ole yhteydessä johonkin voutineuvoston jäseneen, niin pääsemme asiassa eteenpäin. Voutineuvoston jäsenet löydät tästä.

Jos sinulle ei tule järjestön uutiskirjeitä, tarkasta etteivät ne ole joutuneet sähköpostisi roskapostiin.