Karjala

Kuukauden lohkaisu

Suomalaista ruokakulttuuria vaivaa paradoksi: "Syömme aina liian nuorta lihaa ja juustoja, mutta liian vanhaa kalaa".  Ravintoloitsija Pekka Terävä (HS 17.12.2020).  

Tervetuloa Karjalan voutikunnan sivuille

Karjalan voutikunnan toiminta-alue kattaa Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnat. Alueen ruokakulttuurin yhdistäviä piirteitä ovat rajan läheisyys, ortodoksisen uskonnon vaikutus sekä karjalainen kansanluonne ja vieraanvaraisuus.

Voutikuntamme tavoitteena on vaalia karjalaista vieraanvaraisuutta ja perinneruokia.  Voutikuntamme on aktiivinen toimija, joka edistää ruokakulttuurin leviämistä ja hyvien pöytätapojen kunnioittamista karjalaisissa kodeissa, työyhteisöissä ja erilaisissa tapahtumissa.

Voudin aatoksia

Karjalan voudin uusimmat aatokset löytyvät tästä.

Jäsentapahtumien peruutus

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi on kaikki jäsentapahtumat peruttu toistaiseksi viranomaisten ohjeiden mukaisesti.

Ilmoitamme tilanteen muutoksista nettisivuillamme sekä jäsenkirjeitse.

Tiesitkö omenasta?

Maan jumala Hera lahjoitti omenan hedelmällisyyden symbolina, kun hänet vihittiin ylijumala Zeuksen kanssa. Ateenassa tuli tavaksi, että vastavihityt jakoivat ja söivät avioliiton aluksi omenan. Omenien heittäminen toiselle on kuulunut kosintamenoihin. (Biedermann:  Knaurs Lexikon der Symbole.)

Jäsenpalstalla

Jäsenpalstalla Juha Pöllänen esittelee epätieteellisiä näkemyksiä viinin tervellisyydestä . Lukemaan tästä.


Vanhan jäsenen esittely

Pekka Kauppinen on monella tuttu viiniasiantuntija ja gastronomi. Pekka on myös ahkera kirjoittaja jäsenpalstalla.

Pekkaan pääset tutustumaan  tästä.


Vekin vinkit

Vekin Vinkit on vakio palsta, jolla Veikko Liira  paljastaa omia salaisia herkkureseptejän. Nyt keittokirjaan on lisätty ahvenmurekkeen ohje.

Pieni pala historiaa

Vuonna 1976 voutikunta illallisti Imatran Valtionhotellissa.Maitre de Table Aila Miettisen arkistoista löytynyt kutsukirje

Jäseneksi?

Kiinnostaako jäsenyys? Ole yhteydessä johonkin voutineuvoston jäseneen, niin pääsemme asiassa eteenpäin. Voutineuvoston jäsenet löydät tästä.

Jos sinulle ei tule järjestön uutiskirjeitä, tarkasta etteivät ne ole joutuneet sähköpostisi roskapostiin.