Karjala

Tervetuloa Karjalan voutikunnan sivuille

Karjalan voutikunnan toiminta-alue kattaa Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnat. 

Alueen ruokakulttuurin yhdistäviä piirteitä ovat rajan läheisyys, ortodoksisen uskonnon vaikutus sekä karjalainen kansanluonne ja vieraanvaraisuus.

Voutikuntamme tavoitteena on vaalia karjalaista vieraanvaraisuutta ja perinneruokia.  Voutikuntamme on aktiivinen toimija, joka edistää ruokakulttuurin leviämistä ja hyvien pöytätapojen kunnioittamista karjalaisissa kodeissa, työyhteisöissä ja erilaisissa tapahtumissa.

Saimaa Gourmet Gala  15.1.2022 on peruttu vallitsevan tautitilanteen johdosta. 

Tarkemmat tiedot  Jäsentapahtumasivuilla.


Voudin aatoksia

Karjalan voudin aatokset ovat jo syksyn tapahtumissa. Uusin juttu löytyy tästä.

Tiesitkö porkkanasta

Alun perin oli väriltään keltainen,  purppuranpunainen tai valkoinen.  Oranssi porkkana jalostettiin 1600-luvulla Hollannissa. Orania-Nassau hallitsijasuvun lempiväri oli oranssi, joten porkkanan haluttiin sopivan hovin väritykseen. 

Jäsenpalstalla

Jäsenpalstalla Pekka Kauppinen ihmettelee Vladimir Putinia.  Lukemaan tästä.

Vekin vinkit

Vekin Vinkit on vakio palsta, jolla Veikko Liira  paljastaa omia salaisia herkkureseptejän. Nyt saatte vinkit marinoiduista ahvenfileistä.

Pieni pala historiaa

Vuonna 1976 voutikunta illallisti Imatran Valtionhotellissa.Maitre de Table Aila Miettisen arkistoista löytynyt kutsukirje

Jäseneksi?

Kiinnostaako jäsenyys? Ole yhteydessä johonkin voutineuvoston jäseneen, niin pääsemme asiassa eteenpäin. Voutineuvoston jäsenet löydät tästä.

Uuden jäsenen tietopaketin löydät alta (pdf-tiedosto).

Jos sinulle ei tule järjestön uutiskirjeitä, tarkasta etteivät ne ole joutuneet sähköpostisi roskapostiin.