Karjala

Tervetuloa Karjalan voutikunnan sivuille

Karjalan voutikunnan toiminta-alue kattaa Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnat. 

Alueen ruokakulttuurin yhdistäviä piirteitä ovat rajan läheisyys, ortodoksisen uskonnon vaikutus sekä karjalainen kansanluonne ja vieraanvaraisuus.

Voutikuntamme tavoitteena on vaalia karjalaista vieraanvaraisuutta ja perinneruokia.  Voutikuntamme on aktiivinen toimija, joka edistää ruokakulttuurin leviämistä ja hyvien pöytätapojen kunnioittamista karjalaisissa kodeissa, työyhteisöissä ja erilaisissa tapahtumissa.

Uutta nettisivuillamme

Voutikunnan nettisivuille on avattu uusi osio: Kilpiravintoloissa tapahtuu. Sivuilla pyrimme tiedottamaan kilpiravintoloiden ajankohtaisista tapahtumista,

Vuosikokouksen päätöksiä

Vuosikokous pidettiin virtuaalisena Teams - kokouksena 12.5.2021

Tarkemmat tiedot Jäsentapahtumat - sivulla.


Uusi GastroQuiz 

Uusi GastroQuiz on nyt anagrammivisa. Tutut ruoan nimet on väännetty uuteen uskoon. Kokeile hoksaatko mikä on mikin!

Täälä kertaa löydät vastauksetkin kisaan sivuiltamme. 

Kisaan pääset tästä.


Voudin aatoksia

Karjalan voudin uusimmat aatokset löytyvät tästä.

Tiesitkö sienistä?

Sienet ovat monissa kultuureissa olleet onnen symboleja, erityisesti myrkyllinen kärpässieni. Sienen fallistinen muoto on tehnyt sienistä myös hedelmällisyyden ja miehisen potenssin  vertauskuvia.  Paikoin Saksassa ja Itävallassa on sieniä sanottu "noitakehiksi"; niiden on arveltu olleen noitien ja keijujen öisistä piiritanssien jäänteitä.

Jäsenpalstalla

Jäsenpalstalla Juha Pöllänen tarjoilee potut pottuina. Lukemaan tästä.

Vekin vinkit

Vekin Vinkit on vakio palsta, jolla Veikko Liira  paljastaa omia salaisia herkkureseptejän. Nyt Veki vinkkaa mitä tehdä ylijääneille perunoille.

Pieni pala historiaa

Vuonna 1976 voutikunta illallisti Imatran Valtionhotellissa.Maitre de Table Aila Miettisen arkistoista löytynyt kutsukirje

Jäseneksi?

Kiinnostaako jäsenyys? Ole yhteydessä johonkin voutineuvoston jäseneen, niin pääsemme asiassa eteenpäin. Voutineuvoston jäsenet löydät tästä.

Jos sinulle ei tule järjestön uutiskirjeitä, tarkasta etteivät ne ole joutuneet sähköpostisi roskapostiin.