Karjala

Tervetuloa Karjalan voutikunnan sivuille

Karjalan voutikunnan toiminta-alue kattaa Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnat. 

Alueen ruokakulttuurin yhdistäviä piirteitä ovat rajan läheisyys, ortodoksisen uskonnon vaikutus sekä karjalainen kansanluonne ja vieraanvaraisuus.

Voutikuntamme tavoitteena on vaalia karjalaista vieraanvaraisuutta ja perinneruokia.  Voutikuntamme on aktiivinen toimija, joka edistää ruokakulttuurin leviämistä ja hyvien pöytätapojen kunnioittamista karjalaisissa kodeissa, työyhteisöissä ja erilaisissa tapahtumissa.

Voudin aatoksia

Karjalan voudin aatokset ovat jo syksyn tapahtumissa. Uusin juttu löytyy tästä.

Tiesitkö pavuista?

Papu on viljelykasvina yhtä vanha kuin vilja. Runsaan siementuotantonsa vuoksi papu on pidetty hedelmällisyyden ja varauden symbolina. Pythagoras kielsi papujen syömisen, koska ne olivat vainijien sieluja. Roomassa papit eivät saaneet  puhua pavuista, koska niiden kukat olivat surujen kirjailemia.

Jäsenpalstalla

Jäsenpalstalla Pekka Kauppinen ihmettelee Vladimir Putinia.  Lukemaan tästä.

Vekin vinkit

Vekin Vinkit on vakio palsta, jolla Veikko Liira  paljastaa omia salaisia herkkureseptejän. Nyt saatte ihmetellä, mitä on MULLVAD? 

Pieni pala historiaa

Vuonna 1976 voutikunta illallisti Imatran Valtionhotellissa.Maitre de Table Aila Miettisen arkistoista löytynyt kutsukirje

Jäseneksi?

Kiinnostaako jäsenyys? Ole yhteydessä johonkin voutineuvoston jäseneen, niin pääsemme asiassa eteenpäin. Voutineuvoston jäsenet löydät tästä.

Jos sinulle ei tule järjestön uutiskirjeitä, tarkasta etteivät ne ole joutuneet sähköpostisi roskapostiin.