Chaîne des Rôtisseurs Lahti

Hyvät Lahden ”Rotissöörit”,

syksyisissä mutta valoisissa tunnelmissa kirjoitan hieman tauon jälkeen alkaneesta kaudestamme ja vähän tulevasta.

Kausi lähti ajoissa käyntiin elokuisella ”ostosretkellä” Vääksyyn, joka huipentui Lehmonkärjessä rapujuhlaan. Rouxissa OMGD:n upean ja nautinnollisen illallisen nautimme syyskuun lopulla. Lokakuun alkupuolella vierailimme Hämeenlinnassa ravintola Uomassa. Näihin tilaisuuksiin osallistuimme mukavasti vajaan 40:n osallistujan voimin. Kati tai oikeastaan Matti laittoi OMGD:lle kutsut muutamaan upeaan viini-tastingiin, joihin osallistuu muitakin viineistä kiinnostuneita.

 Riistailtamme 10.11. onkin sitten odotettu ja kaivattu tapahtuma, joka sai kerättyä 59 illalliselle ja 39 keittiöön. Keskiviikkona näemme miten mahduimme kokkailemaan Villen johdolla Kulinaarin keittiöihin. Syyskaudella on Kauppahallin shamppanja-tasting 27.11 josta on hiljan tullut kutsukin. Siihen tilaisuuteen en valitettavasti pääse osallistumaan. Perinteinen joululounas nautitaan Rouxissa 18.12.

Voutineuvosto on suunnitellut kevätkaudelle kiinnostavan ohjelman, joka laitetaan nettisivuillemme lähiaikoina. Siltä löytyy Sicapelle, Kulinaari, Ainoa, koululaistapahtuma, Kymin Huvila, kilpipäivä ja Savoy sekä kesäkuussa kesäretki. Toivon tulevien päivämäärien sopivan Teille kaikille – tervetuloa tilaisuuksiimme !

Hyvää ja nautinnollista syksyä toivottaen Jari Prami, voutinne


Hyvä Châine des Rôtisseurs Lahden jäsen!

Olen vakuuttunut siitä, että Jarin johdolla toimintamme saa koronan jälkeen taas uutta vauhtia ja saamme nauttia monista mielenkiintoisista tapahtumista ja yhdessäolon hetkistä.

Esitän lämpimät kiitokset voutineuvostolle erinomaisesta yhteistyöstä ja suuret kiitokset Teille arvoisat Lahden voutikunnan jäsenet saamastani luottamuksesta ja tuesta. Esitän samalla onnentoivotukseni uudelle Bailli de Lahti Jarille!

Arja Hornborg
Bailli Honoraire de Lahti


Turun suurkapitulissa elokuussa 2021 luovutettiin Bailli Honoraire de Lahti Arja Hornborgille Chaine des Rotisseurs-järjestömme hopeinen ansiomerkki, parhaimmat onnittelut!
Yhdistyksemme tarkoituksena on edistää suomalaista ruoka- ja juomakulttuuria, herättää kiinnostusta niiden harrastamiseen sekä lisätä tietoisuutta niistä Lahden voutikunnan alueella.

Lahden Voutikunnan toimintaa on leimannut aktiivisuus ja ”oma tekeminen”. Jäsenemme ovat kokoontuneet yhteisiin tapahtumiin, jossa keskeisimpinä ajatuksina ovat olleet hyvä ruoka, hyvät kotimaiset raaka-aineet, valmistaminen yhdessä, nauttiminen yhdessä ja samalla myös oppiminen yhdessä - toinen toisiltamme.
Hyvä Lahden ”Rotissööri”

Saadessani harrastajakäätyni Vierumäen talvikapitulissa vuonna 2008, en olisi mitenkään uskonut saavani koskaan näitä arvokkaita vihreitä käätyjä ja niiden tuomaa vastuuta toiminnastamme. 

Kiitän lämpimästi Bailli Honoraire Arjaa upeasta 10-vuotiskaudesta, johon mahtuu mahtavia Lahden kapituleja sekä mieliinpainuvia gourmet-tapahtumia. Tältä vahvalta pohjalta minun on hyvä jatkaa. 

Koska asun Hattulassa, Hämeenlinnan kupeessa, tulen jakamaan käytännön tehtäviä voutineuvostomme jäsenille. Yhdessä tekeminen tulee varmastikin näkymään vouti-kuntamme toiminnassa jatkossa. Lähden alkavan syksyn toimintaan oikein toiveikkaana ja lähiaikoina saammekin syksyn ohjelman valmiiksi. Hyvän ja osaavan voutineuvostomme kanssa tulemme suunnittelemaan kaikille jäsenil-lemme mielenkiintoisia ja mieleenpainuvia ruokatapahtumia. 

Odotan mielenkiinnolla myös jäseniltämme uusia ideoita toimintaamme. Toivon näkeväni illoissamme ja tapahtumissamme jatkossakin innokkaita ja iloisia jäseniä.

Parhain terveisin

Jari Prami

Bailli de Lahti


Chaîne des Rôtisseurs Lahti videokanava Youtubessa osoitteessa

http://bit.ly/2w1wChN

Järjestömme nimi päivittyy myös vastaamaan paremmin nykytoimintaa ja siinä esiintynyt lisäys “Paistinkääntäjät” jää pois. Uusi muoto on nyt: Chaîne des Rôtisseurs Finlande ja vastaavasti voutikunnassamme Chaîne des Rôtisseurs Lahti

Lahden voutikuntaan saat kätevimmin yhteyden lähettämällä sähköpostia osoitteella presse.lahti (at) gmail.com, tietysti käyttämällä @-merkkiä.