Rôtisseurs-kilpipäivä

World Chaîne Day oli tänä vuonna 20.4.2024

Kansainvälisen kilpipäivän teemana on kansalliset perinteet. Kilpipäivää on vietetty vuodesta 2014 lähtien ja vuodesta 2015 lähtien sitä on vietetty ympäri maailman. Kilpipäivän tarkoituksena on korostaa kilpiravintoloiden ja -myymälöiden korkealuokkaista osaamista ja raaka-aineiden käyttöä sekä yhdistää gastronomisia ystäviä ympäri maailmaa ja lisätä yhteenkuuluvuuden tunnetta. 

Yhteisöllisyyttä varten on olemassa yhteinen somealusta, johon päätyvät kaikki kuvat, joissa käytetään hastagiä #wcd, #worldchaineday #chaineday. Julkaisut osallistuvat globaaliin someseinään käytettäessä sosiaalisessa mediassa mitä tahansa näitä hashtageja. Näin varmistetaan, että muut jäsenet voivat löytää ja nähdä muiden kilpipäivä julkaisut. Tee ruokaa sydämellä, vieraile kilpipäivätapahtumissa tai herkkutele kilpiravintoloissa. Tapahtumia ympäri Suomen voi tarkistaa tapahtumat-listalta. 

Vieraile Kattojärjestön kansainvälisillä kilpipäiväsivuilla.⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Vieraile kilpiravintoloissa, kilpimyymälöissä tai osallistu muihin kilpipäivän tapahtumiin

Monissa kilpiravintoloissamme on kilpipäivän aikana erityismenu, joka on suunniteltu täydellä sydämellä. Useissa kilpimyymälöissä on erityisiä maistatuksia ja vinkkejä ajankohtaiseen reseptiikkaan. Kilpipäivän aikana järjestetään myös muita avoimia tilaisuuksia. Käy siis nauttimassa herkullinen ateria, hae vinkkejä omaan reseptiikkaan tai vieraile avoimissa tapahtumissa. Katso järjestettävät tapahtumat kunkin voutikunan omilta sivuilta.

Käytä käätyjä päivän aikana

Käädyt ovat järjestömme tunnetuin symboli. Ne toimivat myös erinomaisena keskustelun avaajana. Toivomme, että kilpipäivänä jäsenet käyttäisivät käätyjä vieraillessaan kilpiravintoloissa tai kilpipäivän muissa tapahtumissa.

Erityisesti ammattilaisjäseniämme pyydämme käyttämään käätyjä myös mahdollisen työpäivänsä aikana.