2016 21.9. Katisten kartano, Kruununmylly, Oula Hänninen

Katisten kartanon Kruununmyllyssä Oula Hännisen menu

 

Syksyn ensimmäinen jäsentapahtuma pidetään 
Katisten kartanossa Kruununmyllyssä 21.9.16 klo 18.30 alkaen.
Kuljetus Marolankadun turistipysäkiltä lähtee kohti Hämeenlinnaa klo 17.30 
Pukukoodi on tuttu pikkutakki ja käädyt.

Ainutlaatuinen mahdollisuus juuri Sinulle, hyvän ruuan ja viinin ystävä! 
Tässä tilaisuudessa pääset seuraamaan läheltä huippukokkien työskentelyä ja samalla voit kysyä sesongin ruuanvalmistusvinkkejä.

Kruununmylly odottaa Sinua!

Menu tälle illalle seuraavasti

Kuohkeaa kurpitsakeittoa
Willm Riesling 2014, Ranska
***
Soijamarinoitua lohta ja jogurttidressing
Rosé Trocken, Saksa
***
Savustettua sorsan rintaa ja herukkakastiketta
Yealands Estate Pinot Noir, Uusi-Seelanti
 ***
Peltolan tilan sinihomejuustoa, viikunasorbet
 ***
Uuniomena bavaroise ja maitosuklaakinuskia
Castelnau Sauternes, Ranska


Menu 60€/hlö + viinipaketti 36€/hlö (sis. neljä kaatoa viiniä)
Käytäthän maksussa tilinumeroa FI81 5045 0620 1216 38
ja viitenumeroa 1245
Ilmoittautuminen ja maksu ruuan osalta tilille to 15.9. mennessä, viinit ravintolaan.

Ilmoittautuminen nettisivujen kautta tästä linkistä

Yhdistyksen tilinumero on FI 81 5045 0620 12 16 38. Muistathan ilmoittaa viitenumeron 1245 maksun yhteydessä!

Lämpimästi tervetuloa aktiiviselle rotissööri-syyskaudelle

 

Arja Hornborg
Bailli de Lahti

 

Kaunis kattaus ja selkeä lista antavat odottaa maukasta iltaa...
Kuohkeaa kurpitsakeittoa Willm Riesling 2014, Ranska
Lohta tulossa, hyvää tiedossa
Soijamarinoitua lohta ja jogurttidressing, perunanuudeleita Rosé Trocken, Saksa
Maukkaan punertava lintu tulossa lautaselle
Taitavaa työskentelyä oli ilo seurata
Savustettua sorsan rintaa ja herukkakastiketta, kroketti ja selleripyree Yealands Estate Pinot Noir, Uusi-Seelanti
Peltolan tilan sinihomejuustoa, viikunasorbet
Uuniomena bavaroise ja maitosuklaakinuskia Castelnau Sauternes, Ranska

Ruokavieraiden arvioita Kruununmyllyn illallisesta 21.9.2016

  • Erinomainen alkukeitto, johon viini sopi hyvin, soijamarinoitu lohi etikkainen, sorsa-annoksessa kastiketta vähän ja selleripyree tuli syötyä huomaamatta. Sen viini oli mahtava! Jälkiruuassa en huomannut omenanmakua ollenkaan.
  • Paikka hieman kolkko, mutta pöytäseura ihanaa! Aina tulee uusia ystäviä!
  • Samettisen pehmeä keitto, johon siemenet ja krutongit toivat sopivasti rakennetta, lohi muuten hyvä, mutta punasipulilisäke aivan liian etikkainen, sorsassa täysosuma! Sinihomejuusto oikein hyvää ja uuniomena bavaroise kruunasi aterian, maukas kokonaisuus!
  • Rento henkilökunta ja mukava kokonaisuus jätti hyvän mielen. Keitto aika makea, siemenet ja kuutiot sen sydän, lohessa ei ollut soijaa eikä suolaa, kaunis annos, ihanaa perunaa, viini rohkea valinta. Sorsa-annos loistava, enemmän lisäkkeitä kaivattiin, kun olivat niin ihania. Ainoa miinus nahasta, kroketti 10+, viinistä en tykännyt.
  • Juusto ja pähkinä mainio, sorbetti minulle liian kylmä, mutta mahtava maku! Kaunis ja hyvänmakuinen jälkiruoka, mutta ei ollut uuniomena J Viinissä ei ollut tarpeeksi makeutta.
  • Kiitos ihanalle henkilökunnalle!
  • Hyvää oli ja paikka kiva, plussaa kaikesta!
  • Erittäin siisti ja kaunis esillelaitto, tarjoilu pelasi hyvin, sorsan lisukkeita olisi saanut olla enemmän. Omenajälkiruoka super ja alkukeitto erittäin super!! Viinit hyvät, rosee vähän mietitytti.
  • Yksi ylitse muiden: sorsa oli huippu, sekä rinta että ennen muuta kroketti. Tillbehöörejä olisi saanut olla enemmän. Pinot hieman liian tanniininen/kahvinen, jälkiruoka hyvä, kun ei ajatellut ’uuniomenaa’. Sauternes olisi kaivannut sekä makeutta että happamuutta.
  • Mukava nähdä keittiön väki työssään, yleisvaikutelma erittäin hyvä, ravintola kolkko, Oula mukava
  • Keitto, sorsa, lisukeet siihen ja kastike, kaikki plussaa, lohi suolaton, kylmä sorbetti ei sopinut homejuustolle, jälkiruoka aika puolukkainen, olisi voinut olla makeampi niin kuin sen viinikin. Pinot liian kahvinen ja salmiakkinen, vähän liian helppo viini, ympäristö kalsea.
  • Kokonaisuus hyvä, lohi, keitto, sorsa ja jälkiruoka, viineissä perinteisiä ja rohkeita uusia kokeiluja, molempi parempi!
  • Alkumalja rakastettava!, matkaseura mukava ja sitäkautta tunnelma onnistunut. Ravintolan miljöö hieman kylmä, mutta sujuva palvelu korjasi tilanteen. Menun peruselementit kunnossa ja loistava sorsa-viini-yhdistelmä kruunasi kokonaisuuden. Kiitokset järjestäjille!
  • Loistava pöytäseurue, erittäin hyvää ruokaa ja ok viinit. Hyvä ilta, olen iloinen, että lähdin mukaan!
  • Kiva paikka, intohimoiset kokit työssään, positiivinen kokemus ja mukavat tarinat/rento fiilis paikan päällä. Sorsa ja pinot, nam! Jälkkärisauternes ok, mutta muut viinit yhdessä ruuan kanssa?
  • Mainion keiton kanssa tarjotun rieslingin makeus ei tuntunut, lohi oli soijaton, suolaton, keltuaisvaahto täydellinen, rose ok, sorsa täydellinen kokonaisuus. Kylmä sorbetti PeltolaBluelle raikas. Jälkiruuassa viini ei pärjännyt puolukkasorbetille, muuten hyvää ja viini sopi hyvin, KIITOS.
  • Kiitos illasta, jossa oli hyvin väkeä mukana. Kokonaisuus myllyllä hyvä, sorsa erinomainen ja kurpitsakeitto vihreällä kardemummalla!
  • Hieno ilta, onnistunut menu, jossa pääraaka-aine juhli, ’less is more’. Sorsa 10+++, kyllä mestarit osaavat.
  • Erittäin hyvä ja mukava ilta, kiitos. Viimeinen punkku aivan upea, samoin sorsa onnistunut, kauniit annokset ja uusi paikka.
  • Erinomainen kokonaisuus, harmoniset maut, eikä mikään ’jyrännyt yli’, viinivalinnat aivan nappisuoritus, sopivat yhteen, toisiaan korostaen.