Jäsenkirjeet 2024

Kesäkuun jäsenkirje

Arvoisa Rôtisseurs-jäsen

Lämpimän toukokuun jälkeen säät hellivät meitä myös kesäkuussa. Turun Ruokaviikot ovat täydessä käynnissä ja kannustamme tutustumaan ja osallistumaan monipuoliseen ohjelmaan. Muutenkin kesäinen Turku on täynnä herkullisia tapahtumia. Olethan jo tutustunut Kirkkopuiston terassin tarjontaan ja laittanut Tall Ships Races tapahtuman 18.-21.7. kalenteriin? Tiedossa on paljon maittavia kokemuksia!

Lue koko kirje täältä.

Toukokuun jäsenkirje

Arvoisa Rôtisseurs-jäsen

Tästä kirjeestä kerromme  kuulumisia Rasekon kokkailupajasta ja julkistamme Kilpipäivän kuvakilpailun voittajan. Lisäksi kirjeessä on ilmoittautumisohjeet ja upea menu ravintola Rikalan Krouvin kilvenluovutustilaisuuteen.

Lue koko kirje täältä.

Huhtikuun jäsenkirje

Arvoisa Rôtisseurs-jäsen

Toukokuussa jäseniämme hemmotellaan ravintola Smörissä menulla, jonka ovat suunnitelleet ja toteuttaneet huippukokit Mikko Pakola ja Aleksi Lukka. Illalliselle on paikkoja vain 50 eli varmista omasi heti! Ravintola Smörin löydät osoitteesta Läntinen Rantakatu 3.

Lue koko kirje täältä.

Ahvenanmaan kesäretken kirje

Arvoisa Rôtisseurs-jäsen

Turun voutikunnan perinteinen kesäretki tehdään Ahvenanmaalle heti kesän alussa. Tässä kirjeessä on kesäretken ohjelma, matkapakettivaihtoehdot hintoineen ja sisältöineen sekä ilmoittautumisohjeet. 

Lue koko kirje täältä.

Huhtikuu 2024 1/2

Arvoisa Rôtisseurs-jäsen

Metsän ja meren riistaa - Turun voutikunnan Rôtisseurs-kokkailutyöpaja Rasekossa 4.5.2024. Odotettu ja toivottu Rôtisseurs Kokkailu-työpaja pystytään toteuttamaan jäsenistölle (avec). Työpaja järjestetään Rasekossa – Raision seudun koulutuskuntayhtymän tiloissa Juhaninkuja 1, 21200 Raisio.

Lue koko kirje täältä.

Maaliskuu 2024 2/2

Arvoisa Rôtisseurs-jäsen

Kevät lähestyy ja kohta on jo pääsiäinen! Tässä kirjeessä on kuulumiset Ravintola Oobussa järjestetystä vuosikokouksesta ja sen jälkeiseltä illalliselta. Tulevista tapahtumista esitellään Noormarkun Klubi 100v -illalllinen ja Tie sydämeen -elokuvailta. 

20.4. järjestetään kansainvälinen kilpipäivä, jota juhlistamme Turun voutikunnassa valokuvakilpailulla.

Lue koko kirje täältä.

Maaliskuu 2024 1/2

Arvoisa Rôtisseurs-jäsen

Tutustutaan yhdessä smørrebrødeihin lauantaina 6.4.2024 klo 14. Nyt on mahdollisuus lähteä tutustumaan Korttelirantola Bar M. Grenin ihaniin voileipiin hyvin matalalla kynnyksellä eli mukaan ei tarvitse käätyjä ja paikalle voi tulla vaikka lauantaisen kävelylenkin lomassa. Huhtikuussa on yleensä upeita aurinkoisia kevätpäiviä lenkkeilyyn Aurajoen rantamaisemissa. Maître Rôtisseur, ravintoloitsija Jani Hellström esittelee Bar M. Grenin ja kertoo tarinan ravintolan takaa. Tarkoituksena on tutustua kortteliravintolaan ja sen herkullisiin tanskalaisiin smørrebrødeihin hyvässä seurassa.  Valitse lautasellesi 1, 2 tai kaikki 3 leipävaihtoehtoa ja nauti mieleisesi juoman kanssa!

Lue koko kirje täältä.

Helmikuu 2024 

Arvoisa Rôtisseurs-jäsen

Tammikuu on jäänyt taakse ja tässä kirjeessä kerromme kuulumisia blini- ja vorschmackillasta Suomalaisella Pohjalla, Jyväskylän Nuori Kokki kapitulista, Helsingin Kynttiläkapitulista sekä ravintola Gustavon kilvenluovutuslounaasta. 

Helmikuussa luvassa on Chaîne des Rôtisseurs Turku ry vuosikokous sekä Dîner Amical ravintola Oobussa. Kirjeen lopussa vielä ennakkotietoa Turun voutikunnan omasta ensi-iltanäytöksestä odotettuun ruokaelokuvaan "Tie sydämeen".

Lue koko kirje täältä.

Huhtikuu 2024 2/2

Arvoisa Rôtisseurs-jäsen

Kansainväinen kilpipäivä lauantaina 20.4.2024

Vuoden 2024 teemana on kansalliset perinteet – paikallinen kulinaarinen herkku. Kilpipäivän tarkoituksena on korostaa paikallisten kilpiravintoloiden ja -myymälöiden korkealuokkaista osaamista sekä raaka-aineiden käyttöä. Kilpipäivä yhdistää gastronomisia ystäviä ympäri maailmaa ja lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta niin kansallisesti kuin ympäri maailman.

Lue koko kirje täältä.

Tammikuu 2024 

Arvoisa Rôtisseurs-jäsen

Uusi vuosi on alkanut ja nyt on hyvä aika tarkastaa tulevat Rôtisseurs-tapahtumat ja merkata ne omaan kalenteriin. Tapahtumia on monipuolisesti tarjolla tänäkin vuonna ja muistuttelemme niistä toki myös vuoden mittaan.

Tammikuun jäsenkirjeessä kerromme myös uuden kilpiravintolamme Gustavon kilvenluovutustilaisuudesta.

Lue koko kirje täältä.