OMGD - Nousevat viinimaat 2.12.2019

Pienet viinimaat kiinnostavat suomalaisiakin viiniharrastajia, sillä näiden maiden tuotteet antavat mahdollisuuden uusiin elämyksiin. Nouseviin viinimaihin lukeutuvat esimerkiksi Kiina, Kreikka, Georgia, Kroatia, Slovenia ja Bulgaria. Suosioon on noussut  myös Englanti ja Kanada.

 

Perinteisiä viinimaita yhdistävät viinien ryhdikäs rakenne ja suhteellisen hillitty täyteläisyys, mitkä toimivat hyvin ruokapöydässä. Kiinnostus uusien viiinimaiden ruokakulttuureja kohtaan nostaa niiden oman tuotannon viinien suosiota, ja näistä viineistä saa uusia yhdistelmiä myös tutummille ruuille.

Ennen monet nousevista maista keskittyivät viennissä massaan ja viinien tyyli saattoi olla kansanvälisille kuluttajille erikoinen, mutta nyt panostus laatuun luo tasokkaita tuotteita. Viineissä tuntuu kansainvälinen ote, mutta niissä on myös autenttisuutta ja persoonallisuutta.

OMGD-maisteluillassa tutustumme muutamaan nousevien maiden viiniin! Taina Vilkuna MW johdattelee meidät uusiin elämyksiin...

Aika2.12.2019 maanantai klo 18:00 - 22:00

Paikka: Ravintola Carelian kellari, Mannerheimintie 56, Helsinki

Maisteltavat viinit:

  • Telus Plavac Mali, Kroatia (p)
  • Besini Qvervri Dry White, Georgia (v)
  • Argyros SAntorini Assyrtiko, Kreikka (v)
  • Krasno Belo, Slovenia (v)
  • Argyros Vinsa'nto € years Barrel Aged, Kreikka (v, jälkiruokaviini)

Samalla nautimme kolmen ruokalajin illallisen (valitettavasti ruokarajoitteita ei voida huomioida!).

Hinta ja ilmoittautuminen: 54 €/hlö. Ilmoittaudu Lyyti-palvelussa ja maksa siellä osallistumismaksusi viimeistään 24.11.2019. Linkki Lyytiin TÄSSÄ.

Pukukoodi: Business casual ja käädyt

Tämä tilaisuus on vain jäsenille ja etuoikeus on OMGD-ryhmäläisillä. Tilaisuuteen sopii 30 osallistujaa.

 

TERVETULOA!