2015 14.10. Jäänmurtaja Urho

Illallinen Jäänmurtaja Urholla

Saimme tilaisuuden vierailla Jäänmurtaja Urholla 14.10.2015. Tilaisuuteen pääsivät 40 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Siinä mielessä oli harvinainen tapahtuma, että ennakkoon oli ilmoittautunut jo 38 henkilöä eli kun kutsu lähti, tilaisuus tuli täyteen heti. Onneksi varauksia tuli enemmänkin koska muutama joutui erilaisten syiden vuoksi perumaan vielä viime hetkillä.

Bussi ajoi aivan Urhon viereen, josta kiipesimme portaita pitkin suoraan ylimpään kerrokseen eli komentosillalle, jossa meidät palkittiin lasillisella kuohuvaa (Rotari Riserva Brut 2010, Italia). Tuo komentosilta ei ole mikään pieni koppero vaan suuri ohjauskeskus. Halukkaat pääsivät vielä vierailemaan konehuoneessa, joka oli varsin mielenkiintoinen ”nähtävyys”.

Kierroksen jälkeen siirryimme Salonkiin illalliselle, joka noudatteli seitsemänkymmentäluvun henkeä vatitarjoiluineen sekä astioineen. Saatoimme meille kerrottujen tarinoiden myötä aistia Urho Kekkosen ajan illalliset samassa pöydässä 40 vuotta sitten.

Urhonmenu

 Alkuun

Samettinen sienikeitto

Tío Pepe, Espanja

Väliin

Siikatartar

Steininger Riesling 2014, Itävalta,

Pääruokana

Paahdettua Saksanhirvifilettä

Tummalla puolukkakastikkeella

Pio Cesare Barbera d'Alba 2013, Italia

Loppuun

Karpaloparfait

Araldica Brachetto d'Acqui Dolce, Italia,

 

 

 

Mukana olleiden kommentteja:

Ruokakokonaisuus

Illallinen Upea ja maukas; Ruoka oli hyvää; Ruoka todella hyvää ja viinit istui kuin nyrkki silmään; Ruoka 10 arvoista, miten noissa tiloissa saakin noin hyvää ”kunnon” ruokaa; Erinomainen illallinen; Kokonaisuus hieno; Erinomaiset maut, hyvin valmistettu ruoka-aineita kunnioittaen; miljöö erinomainen edustukseen firmoille, ruokalista vanhahtava, mutta sopii erinomaisesti vatitarjoiluun, juhlavaa ja korutonta; Ruoat hyvät, joihin viinit oli valittu erinomaisesti; Oikein hyvä kokemus, ehkä jäin kaipaamaan terää ja vatitarjoilu ei päässyt kulmapöytiin asti; Hieno retroillallinen, pienet poikkeamat 70-luvusta kruunasivat kokonaisuuden (savi lihalle ja jälkiruokaviini) Upea ilta, ruoat erinomaisia.

Sienikeitto

Hieno samettinen sienikeitto;  Sienikeitto ”taivaallinen”, mutta vaahto mauton;   sienikeitto huippu, sherry ei oikein tukenut keittoa, liian hallitseva;  Sienikeitto oli hyvää mutta olisi kaivannut paremman koristelun; Keitto OK, vaahtoa olisi saanut olla annoksessa hieman enemmän;

Siikatartar

Siikatartar oli huikean hyvää; Siikatartar illan paras; Pielisen siikatartarleipä vieläkin ”taivaallisempi”, Siikatartar hieno, samoin valkoviini; Siikatartar olisi kaivannut lisää suolaa ja esille laitto oli mitään sanomaton; Siikatartar – todella hyvä + viini NAM! Tartar jäi kohokohtana mieleen;

Paahdettu Saksanhirvifile,  perunaduchesse ja uunijuurekset

Oliko punaviinikastike valmiskastiketta? Liha suussa sulavaa, ehkä hieman liian kypsää; Saksan hirvi hieman liian kypsää, kuiva, kastike hyvä; Saksanhirvi medium, ok, itse valittu, otettu määrä oli tosi hieno idea. Ei tarvetta nakkarille; Hirvi oli ylikypsää, duchesse oli ruma ja mauton, kastike oli hyvää, kasvis oli hyvää ja kypsyys oli hyvä; Liha ylikypsä! Soosi kuin purkista… peruna tehty päivällä, kuori päällä, paahto oli kuivattanut perunamassan

Karpaloparfait

Jälkiruoka hienostuneen raikas, todella hyvä, Parfait hieno, makea kuohari kiva idis; Parfait oli hyvää, kastike olisi ollut parempaa jos se olisi paseerattu; jälkiruoka – NAM viini taisi olla liian lämmin.

Viinit

Kaikki viinit nappivalinnat; viinit peni pettymys, valkoviini hento siian kanssa;  ehkä ruokien ja juomien välinen vuorovaikutus alkukeiton ja saksanhirven kanssa ei ollut paras mahdollinen; Mietin Tio Pepen valintaa, oliko liian tiukka? (muuten viinivalinnat Katilta mitä maistuvin) Jälkiruokaviini todellinen löytö, harvoin karpaloparfait`lle löytyy sopivaa viiniä

Tarjoilu

Tarjoilu miehekkään tyylikäs, Tarjoilijat parasta; Tarjoilijat ja tarjoilu tällaista mitä joskus toivoisi noilta nykyisiltä ravintoloilta!! Tarjoilu sujuvaa ja kohteliasta, me olimme varmaan kuitenkin ”helpoimmasta ” päästä asiakkaita; Upea tarjoilu; Tarjoilijat toivat rentoa tunnelmaa;  henkilökunta rutinoitunutta  ja hommansa osaavaa; tarjoiluhenkilökunta oli loistava; tarjoilu toimi henkilökunnan toimesta hyvin; Salihenkilökunta todella hieno! Upeaa palvelua! Ihanaa kun oli upeat tarjoilijat

Tilaisuuden kokonaisuus

Puitteet ja tarjoilu huomioiden 9,5-10; Tämä oli kokonaisuudessaan ”napakymppi”. Toivottavasti tällaista saadaan kokea vielä toistekin! KIITOS!! Ilta mitä mahtavin, sanoisinko paras! Hieno kokemus, nostalgiaa; Jäi hyvä mieli kun Murtaja mukana ohjelmassa; Täydellinen ja tyylikäs nostalgiailta!! Hyvä ja mukava ilta, viinit huippua!

Mielenkiintoinen ja erikoinen vierailukohde, Kiitos! Hieno paikan valinta! Kiertokäynti ok…jäi mietityttämään mitä oli videolla => aikataulu? Upea aikamatka – todella hienoa! Tunnelma hyvä! Uudestaankin voisimme tehdä tänne matkan.

Kiva että pääsee paikkoihin, mihin ei muuten ole mahdollisuutta. Kaikkien oltava samalla viivalla, ennakkoilmoittautumiset  eivät käy  ( tähän voudin kommentti: Kaikilla on mahdollisuus ilmoittautua ennakkoon, tämä on mainittu myös nettisivuillamme kohdassa ”Lahden jäsentapahtumat”!)