Iltapäiväretki Kotkaan

 

JÄSENTAPAHTUMA

 

Iltapäiväretki Kotkaan

Retkemme aluksi tutustuimme Takatalo &Tompurin panimon toimintaan ja tuotteisiin. Mielenkiintoisen esityksen meille piti Mikko Suur-Uski. Saimme myös maistella palkittuja ja laadukkaita Kaski-oluita. 

Nopean bussissa suoritetun kyselyn perusteella suosikiksi nousi ruislager. Tästä jatkoimme matkaa Kotkaan kiertäen kaukaa Haminan kuuluisan lipputangon.

 

Juha-Matti Suur-Uski oppaana painovierailulla.
Panimon laitteistoa

Tilaisuuden aluksi Kotkan Ravintola Wanha Fiskarissa luovutettiin Karjalan voutikunnan jäsenille Chef Rôtisseur Helena Lylyharjulle ja Vice-Chargé de Presse Kari Martialalle ”esimerkillisestä työstä, eli Parasta pöytään, Suomalaisen gastronomian historia -kirjasta” Paistinkääntäjien pronssiset ansiomerkit. 

Mitalit luovuttivat Suomen Valtavouti, Bailli Délégué Johanna Hornborg-Ojala ja Karjalan voutikunnan vouti Bailli Heikki Koskinen. Helena osallistui tilaisuuteen kaiutinpuhelimen välityksellä työmatkaltaan Rostockista Saksasta.

- Muistaminen lämmittää mieltä, sillä meistä on tärkeää säilyttää tietoa suomalaisesta gastronomiasta tuleville sukupolville ja siksi halusimme haastatella kirjaan mahdollisimman monia siihen vaikuttaneita mestareita. Onneksi monet kokeneet ja pitkään alalla vaikuttaneet mestarit muistivat edelleen niin hyvin alansa vaiheita, Lylyharju sanoi.

Paistinkääntäjien pronssiset mitalit luovutettiin Kari Martialalle ja Helena Lylyharjulle. Kuva Juha Pöllänen.
Pronssiset mitalit

Wanha Fiskarissa nautittiin henkilökunnan loihtima, ravintolan teemaan kuuluva upea menu. Alkuruoaksi Fiskenit, eli pieniä suupaloja kaloista ja vähän muustakin, väliruoaksi kuohkea mustajuurikeitto, sieniä ja suppilovahveropiiras, pääruoaksiSuomenlahden kuhaa paistettuna ja paahdettuja juureksia ja jälkiruoaksi Makeat makustelut kolmella tavalla.

Wanha Fiskarin herkkuja maistelemassa vasemmalta Ritva Kauppinen, Pekka Kauppinen, Johanna Hornborg, ravintoloitsija Riitta Horto, Heikki Koskinen ja Marjaana Koskinen. Taustalla koko iltapäivän meille musisoinut trubaduuri.
Vasemmalla Hanna Arminen antoi rakentavaa palautetta ja kiitti Wanha Fiskarin henkilökuntaa nauttimastamme ruoasta, Heikki Koskinen, Pekka Kauppinen ja ravintolan väki kuuntelevat.
Jokainen voutineuvoston ulkopuolinen jäsen saa sivuillamme julkaistusta kirjoituksesta palkkioksi pullon kuohuvaa. Pekka Kauppinen sai pullonsa Kotkan tilaisuudessa.