Itävalta -teema 7.2.

Valmistusilta oli menestys, sillä paikalle ruokatalkoisiin saapui 17 innokasta ruuanlaittajaa rapsakasta pakkasesta huolimatta. Ville Penttilän menu oli laadittu hyvistä raaka-aineista ja reseptiikka oli mahdollista toteuttaa nopeassa aikataulussa ja käytettävissä olevalla ammattitaidolla, sillä paistinkääntäjistä koottu joukko näytti jälleen taitonsa ja toteutti menun vaaditussa n. 2,5 tunnin ajassa. Tosin Ville oli aamulla käynyt aloittamassa hirven valmistamisen ja maukkaaksi se olikin tullut kahdeksan tunnin kypsennyksellä. Kommentit ruokalajeista ovat lähinnä kuvateksteissä.

Tilat valmistukselle tarjosi Paula Metsälä, erinomainen kotitalousluokka oli käytössämme koko illan. Meille vieraista kaapeista löytyivät nopeasti tarvittavat välineet, joku kokki oli ottanut varmuuden vuoksi omatkin veitset mukaan, hyvä niin. Onnistuimme ilmeisesti melko hyvin loppusiivouksessakin, sillä kenenkään ei tarvinnut jäädä yövuoroon. Suuri kiitos Paulalle kärsivällisyydestä ja avusta!

Illan pääteema oli Itävalta ja sen viinit. Paula oli oppilaineen valmistellut kauniin teemaan sopivan kattauksen ja Susanne Janotka Weingut Esterhazy -viinitilalta esitteli asiantuntevasti tilaisuuden viinit. Vaikka ruokalista oli jouduttu suunnittelemaan etukäteen ilman viineihin tutustumista, valinnat osuivat erinomaisesti valmistettuihin ruokiin. Susanne kertoi elävästi viininviljelystä itäisessä Itävallassa alueella, joka kuuluu Neusiedler Seen ja Alppien väliseen pienilmastoon, etelään Wienin ja Bratislavan kaupunkeja. Lisätiedot viinitilasta tässä linkissä

Tilaisuus päättyi voutineuvoston ja tyytyväisten ruokailijoiden kiitoksiin Susannelle ja Paulalle. Erityinen kiitos kuuluu  Andrea ja Markku Krohnille, joiden järjestelyt olivat tehneet tämän tapahtuman mahdolliseksi ja ehdottomasti myös Kati Häkkiselle ravintola Rouxista viinilasien lainasta.

Österreich-Abend in Hollola

 

Sie Interesse an Weine aus Österreich brachte 17 eifrige Freunde des kulinarischen Könnens  und der feinen Getränke am 7.2. in das Schulhaus Salpakangas in Hollola. Den Schwerpunkt des Abends bildeten die Weine aus Österreich, die uns freundlicherweise Frau Susanne Janotka vom Weingut Esterhazy zu Verfügung gegeben hatte.

Wir hatten alle einen wunderschönen tollen Abend, den wir nicht vergessen werden!

 

Liebe Susanne, im Namen von allen Teilnehmerinnen und -nehmern, herzlichen Dank für den grossen Einsatz!


Ville Penttilän laatima menu
Rapu
***
Kuha, öljy, leipä
***
Nieriä, kurpitsa, tomaatti
***
Pluma, herkkutatti, papu
***
Hirvi, kaali
***
Homejuusto, homejuusto, homejuusto
 
 
Jokirapua ja rapumoussea
Graavattua kuhaa, viinirypäleen siemenöljyä ja vääksyläisistä tuoreista vehnäjauhoista leivottua leipää
Paahdettua myskikurpitsaa, paahdettua tomaattia ja paistettua nieriää
Rypsiporsaan pluma, herkkutatteja, voita, papuja
Ylikypsää hirvenpaistia, punaviinissä haudutettua punakaalia
AuraGold, 2 kaksi muuta


Viinilista, kaikki Weingut Esterhazy Susanne Janotkan valitsemina:

Aperitif:        Quinquin
 
Weißwein:     Estoras Sauvignon Blanc 2014
                   Chardonnay Leithaberg DAC 2013 / 2015
 
Rotwein:       Pinot Noir Classic 2014
                   Estoras Rot
 
Süßwein:       Beerenauslese 2009

  • Itävalta-teemaillan reseptiikka ladattavana kaksisivuisena .pdf-dokumenttina

Alkuperäinen kutsu

Itävalta teema-ilta: Susanne Janotka Weingut Esterhazy tilalta tuo viinit ja valmistamme itse niihin sopivaa ruokaa Salpakankaan koululla osoitteessa Koulurinteentie 9C 15870 Hollola


tiistaina 7.2.2017 klo 16/19

Ilmoitathan lomakkeen lisätiedoissa, mikäli osallistut vain valmistukseen tai vain päivälliselle. Tilaa on vain 30 ensimmäiselle ilmoittautuneelle!

Päivällisen hinta kokonaisuudessaan 40€ osallistujaa kohti, viitenumero 1290, maksut ja ilmoittautumiset ke 1.2. mennessä 

Keittiöön tulevilla esiliina ja kunnon kengät, illalliselle tuttu pikkutakki ja käädyt.