Uusien jäsenten esittely

Minttu Lampinen

Olen Minttu Lampinen 34v. Ja työskentelen Le Biff ravintolassa tällä hetkellä ravintolapäällikkönä. Taloon olen tullut töihin 2013 tarjoilijaksi,josta sitten erinäisten sattumusten summana ylennyt vuoropäälliköksi,siintä ravintola vastaavaksi ja pari vuotta sitten ravintolapäälliköksi meidän kilpi ravintolaan, Le Biffiin sekä vastuullani on myös Arena ja sen tapahtumien toteutus esimiehen roolissa.

Olen 2005 valmistunut silloisesta Imatran hotelli- ja ravintolakoulusta. Tarjoiljan perustutkintoa suorittaessani myös kilpailin ahkerasti oikeastaan viimeisen opiskeluvuoden Taitaja kisoissa, sekä tarjoilijoiden pari SM-kisoissa. AMK Restonomiksi olen valmistunut 2013 Saimaan ammattikorkeakoulusta ja YAMK tutkinto on opinnäytetyötä vaille valmis. Opintojen väliin on mahtunut myös vuoden tarjoilija kilpailut, sekä kasapäin työkokemusta aina pikaruokaravintolasta- yökerhojen- pitopalveluiden kautta fine dining tarjoiluun, eli hyvin laaja-alainen kokemus alasta kohta 15 vuoden kokemuksella kertynyt.

Tullessani Le Biffiin töihin 2013 syttyi kiinnostus ruoan ja viinin yhdistämiseen ja matka viinien maailmaan oikeastaan alkoi vasta tuolloin toden teolla. Työni yksi mielenkiintoisimmista asioista onkin valita viinit neljä kertaa vuodessa vaihtuvalle ruoka istalle ja olla vaikuttamassa myös Holiday Clubin ketjun viinivalikoimaan ja kampanja tuotteisiin. Asiakkaiden odotusten ylittäminen palvelutilanteissa läsnäolevalla palvelulla  ja ruoan ja viinin yhdistelmillä on ehdottomasti työni paras asia,unohtamatta tietenkään loistavia työkavereita.

Tulevaisuudessa,kun alkaa tuntumaan että nyt on minun osalta ”kaikki” annettu jo alalle eli minusta tulee vanha,aatoksissa on ammattiopettajaksi pätevöityminen ja sitä kautta jatkaminen alalla.Huomasin,että Lari-pekka Ruotsi on vuotikunnassamme myös uusi jäsen,joten uskallan paljastaa muillekin että tulevaisuudessa aion olla lehtorina lehtorin paikalla, mutta hoidetaan nämä käytännön työt ensin! J

Minun reseptini

Ruoanlaitto on aina ollut aika arkista meidän perheessä,eikä mitään hirveää gurmeeta ole meillä oikeastaa ikinä valmistettu edes lapsuudessa...ehkä tässäkin pätee sanonta että suutarin lapsella ei ole kenkiä,äitini ja iso-äitini ovat molemmat olleet kokki-kylmäköitä joten kotona on valmistettu aina sitä ”perusruokaa”. Toki tätä kautta olen oppinut arvostamaan suuresti kotiruoan ja puhtaiden raaka-aineiden merkityksen ruoanlaitossa,eikä meillä ole  einekset ikinä olleet suuressa arvossa.

Hauska makuyhdistelmä sekä ajatusleikki ruoan ja viinin yhdistelmässä on mielestäni tuore hernekeitto sekä shampanja, kun arki kohtaa luksuksen! Ja aina on hyvä hetki nauttia shampanjaa,niinkuin Coco Chanelkin sanoi: ”juona shampanjaa vain kahdesta syystä; kun olen iloinen ja kun en ole”