Savon kilpiyritykset

Ravintolat

Ravintola Musta Lammas, Satamakatu 4, Kuopio. Vuonna 1862 rakennettiin jykevät kellariholvit oluttehtaan käyttöön. Gustaf Ranin lunasti tilat muutamaa vuotta myöhemmin ja alkoi oluen lisäksi valmistaa kuuluisaa Savon Wiinaa. 1982 noiden upeiden holvikaarten ylle nostettiin Gourmet-kyltti. Ravintolan nimeksi tuli Musta Lammas. Siitä asti Musta Lammas on vienyt eteenpäin suomalaista ruoka- ja juomakulttuuria. Lmapaan keittiö inspiroituu ruokavuotemme useista eri sesongeista, pohjois-savolaisista metsistä, pelloista ja puhtaista järvistä. Oma pelto ravintolan katolla ja upeat lähialueen tuottajat sekä keräilijät mahdollistavat maailman parhaat raaka-aineet maukkaimpiin elämyksiin. Kotisivut

Ravintola Urban, Puijonkatu 15, Kuopio. Ravintola Urban on pieni ja persoonallinen lounas- ja tilausravintola A-oikeuksin Kuopion keskustassa, Puijonkadulla vanhassa arvokiinteistössä, aivan torin tuntumassa. Arvostamme puhdasta ruokaa, hyvää palvelua ja tietenkin asiakkaitamme. Urban on luonteeltaan lämmin, rento ja tyylikäs paikka, jossa olostaan nauttii niin asiakas kuin henkilökuntakin. Lounaalla sijoittelemme asiakkaamme "lennosta" vapaille paikoille pöytiin. Sekapöytäkäytäntöämme on osa Urbanin ainutlaatuista tunnelmaa! Kotisivut.

Kokous- ja juhlatalo Kuopion Klubi, Kuninkaankatu 10, Kuopio. Klubin ruoka on yksinkertaista ja konstailematonta. Ranskalaiseen keittiöön pohjautuva kokkaustyyli  ja makuyhdistelmät korostavat raaka-aineiden parhaita puolia. Kuopion Klubin ravintolasta on vuosien saatossa muodostunut Kuopion ykkösjuhlapaikka. Klubilla on juhlittu onnistuneesti monet karonkat, syntymäpäivät ja häät. Klubi on tunnettu myös mainiona kokous- ja seminaaripaikkana. Ihanteellinen sijainti Kuopion keskustassa, monipuoliset tilat sekä nykyaikainen tekniikka takaa pienen tai ison tilaisuuden onnistumisen. Saleihin mahtuu yhteensä jopa 150 asiakasta. Kotisivut.

Original Sokos Hotel Puijonsarven Puikkari Conference, Puikkari Conferencen tyylikkäät ja monimuotoiset tilat mahdollistavat kokousten, konferenssien, messujen coctail-tilaisuuksien ja häiden lisäksi jopa 200 vieraan istuvat illalliset.
Puikkarissa voit aistia Kuopion ja Puijonsarven historiaa modernilla otteella. 1870 luvulla alun perin rakennetun ent. Seurahuoneen, nykyisessä kokous- ja tapahtumatila puikkarissa on haluttu vahvasti nostaa esille puurakennuksen alkuperäisten muotojen kauneutta sekä tarinoiden sielukkuutta. Puikkari hehkuu seurahuoneen arvokkuutta ja rikasta historiaa yhdistettynä nykyaikaiseen huipputekniikkaan ja sydämelliseen palveluun.

Puikkarin kokous- ja juhlapalvelut tarjoavat täydelliset kokonaisuudet asiakkaan tarpeet huomioiden. Hyödynnämme paikallisia tavarantoimittajia kokonaisuuksissa ja lähiruoan, ja raaka-aineiden kunnioittaminen on meille itsestään selvyys. Ravintolassamme arvostamme vahvasti Savolaisia juuria, puhtaita ja raikkaita makuja sekä luonnollisia makuja. Kotisivut


Kaupat

Savo-Karjalan Liha Oy, ABC-pitkälahden sekä Kuopion kauppahallin myymälät. Savo-Karjalan Liha Oy on vuonna 1999 perustettu kuopiolainen perheyritys, jonka tavoitteena on tuoda ensiluokkainen, kotimainen liha jokaisen saataville. Yrityksellä on Kuopiossa oma teurastamo ja leikkaamo, jossa lihat leikataan ja pakataan myyntiin. Lihat yritys hankkii alueen sopimustuottajiltaan. Yrityksellä on kaksi myymälää, joissa molemmissa on laadukaasti esillä monipuolisesti lihaa, lihatuotteita sekä muita ruoka-aineita. Myös asiakaspalvelu on erinomaista ja tästä yritys palkittiin 2020 Kuopion alueen Kauppakamarin parasta palvelua palkinnolla. Savo-Karjalan Liha Oy aloitti 2020 keväällä omien makkaroiden tekemisen ja näitä on saatavilla omien myymälöiden lisäksi myös alueen vähittäistavarakaupoissa. Kotisivut.