18.1.18 Ravintola Vinkkeli

Tammikuun jäsentapahtuma muodostui kulinaariseksi nautinnoksi ainutlaatuisessa ympäristössä Helsingin Kaartinkaupungissa sijaitsevassa ravintola Vinkkelissä. Antti Uusitalo tiimeineen otti meidät lämpimästi vastaan, vaikka saapumisemme oli keliolosuhteiden vuoksi viitisen minuuttia myöhässä. Meitä oli jo odottamassa Helsingistä ja Hämeenlinnasta mukaan tulleet paistinkääntäjät, jotka olivat kuulleet tästä tilauksestamme. Juuri tällaista voutikuntien rajoja ylittävää vierailujen liittämistä toisiinsa voisi olla enemmänkin!

Alkusamppanja tarjottiin magnumpulloista maukkaana ja raikkaana. Sitä seurannut alkupala jatkoi merellistä linjaa: meritursasta korianteripyreen kera. Raikas korianteri jakaa mielipiteitä, mutta happoinen vivahdus toi hyvin esiin merellisen maun.

Maissikeitto sai makua chorizo-makkarasta, jonka mausteisuus korosti maissin makeutta. Suutuntumaa saatiin keittoon lisätyistä maissinjyvistä.

Pääruuaksi oli valittu klassinen kuvepaisti (eng. flank steak) , jonka intensiivistä lihaisuutta punaviinikastike ja valkosipulinen puikulapyree korostivat. Pekonin rapeus ja pitkät pavut tasoittuivat mehevän lihan sulaessa suuhun. Pääruuan kanssa tarjottu täysshiraz -punaviini oli melko voimakas puikulan makuun, mutta sopi voimakkaalle lihalle hyvin.

Jälkiruuaksi tarjottiin aprikoosikakkua mantelikreemin ja kokonaisten manteleiden kera. Tälläkin kertaa viinivalinta onnistui mainiosti, makeus korosti manteleita ja kakun pehmeys suli viiniin. Kerrassaan erinomaista!

Koska kysymyksessä oli keittiömestarin menu, jonka saamme käyttöön myöhemmin, tarkempi kuvaus menusta ja viineistä puuttuu vielä.

 

Tammikuun jäsentapahtuma ravintola Vinkkeli, Helsinki

 

Juhlavuoden jälkeen on mukava aloittaa uusi vuosi laadukkaalla ravintolavieralulla. Teemme retken Helsinkiin

Ravintola Vinkkeli (linkki) 18.1. 2018 klo 18.00

 

Meille tarjoillaan laadukas neljän ruokalajin päivän menu keittömestarin valitsemilla klassisilla annoksilla. Menun hinta on 56€ ja siihen valittu viinipaketti 54€, yhdistys tarjoaa alkumaljan. 

Ilmoittautumiset 12.1. mennessä jäsentapahtumat-sivun lomakkeella ja menun hinta 56€ yhdistyksen tilille 

FI 81 5045 0620 1216 38 . Viinipaketti maksetaan perinteisesti ravintolaan. Tapahtuman viitenumero maksua varten on 1384

Kuljetus lähtee Marolankadun pysäkiltä klo 16.30, pyydämme merkitsemään ilmoittautumislomakkeen lisätietoihin tarvitsetteko kuljetusta tai ei. Pukukoodi tuttu pikkutakki ja käädyt.

Tervetuloa mukaan kevään vilkaalle toimintakaudelle, maukasta uutta vuotta ja menestystä kaikissa toimissanne!