2015 21.2. Rouxin blinit

 

 

Lahden Paistinkääntäjät ovat uskollisia Rouxin blinibrunssille. Vaikka hiihtoloma oli juuri alkanut, silti 40 innokasta tuli taattujen bliniherkkujen äärelle.

Borssikeitto oli keitetty vahvaan lihaliemeen, joka maistui todella herkulliselta!

Blinipöytä kaikkine herkkuineen oli erinomainen. Erityisesti esiin nousi makuina Mätimousse, Kylmäsavulohitartar  ja Yrttisuolattu härkä. Mistään ei löytynyt moitittavaa.

Juusto- ja jälkiruokapöytä täydensivät kokonaisuuden. Kati Häkkinen oli taas viettänyt hetken aikaa taikoessaan herkullisen kakkuvalikoiman. Sieltä löytyi niin suklaan ja vaniljan herkullista yhdistelmää kuin myös limen ja verigreipin makuja yhdisteltynä makeaan täytteeseen.

Suositellut viinit täydensivät makuja ja ne tarjoiltiin oikean lämpöisinä / viileinä.

Katille ja Samille joukkoineen lämmin kiitos mukavasta ja herkullisesta iltapäivästä!

 

Rouxissa meitä hemmoteltiinn seuraavilla tarjoiluilla:

 

Alkuun hedelmäinen Passionello- aperitiivi

 

Runsas noutopöytä täynnä blineille sopivia herkkuja mm.:

 

Borssikeittoa ja smetanaa

Mätiä, sipulia ja smetanaa

Mätimoussea

Valkosipuli- suolakurkkuja, hunajaa

Tilli- kurkkupikkelssiä

Punajuuri- kaprissalaattia

Savuporo- metsäsienisalaattia

Tillimuhennettuja katkarapuja

Graavia lohta, keitettyä kanamunaa

Sipulisilliä

Valkosipulisilakkaa

Pippuroitua lämminsavulohta, piparjuurikermaa

Kylmäsavulohitartaria

Possupastramia, aiolia

Yrttisuolattua härkää, pikkelöityä sipulia

Ja niin monta kuin haluat, rapeita, suuria blinejä.

Jälkiruuaksi:

Juustovalikoima ja juustoille sopivia herkkuja Charlotte Russe, Romanovin mansikoita ja muita Roux'n makeita

Blinien kanssa ravintola Roux suosittelee:

2013 Riesling Kremstal von den Terrassen, Weingut Sepp Moser, Rohrendorf, Krems, Itävalta  14,50€/16cl

Makeiden herkkujen kanssa:

2012 Brachetto,  Azienda Agricola Piero Gatti, Piemonte 7,00€/6 cl