Turun voutikunta

Turun voutikunta on Suomen kolmanneksi suurin Helsingin ja Tampereen jälkeen. Voutikuntaan kuuluu noin 290 jäsentä, joista noin kolmannes ammattilaisia ja kaksi kolmannesta harrastajajäseniä.
Turun voutikunnan alueella on yksitoista kilpiravintolaa ja viisi kilpimyymälää. Turun voutikunnan aluevoutina toimii Riitta Hirvonen.

Turun voutikunnan jäsentilaisuudet


Katso kaikki jäsentapahtumamme täältä


Jokaisesta tilaisuudesta ilmoitetaan erikseen sekä osallistumisohjeet lähetetään edeltävässä jäsenkirjeessä. Ilmoittautumiset tehdään ohjeiden mukaisesti Lyyti -palvelun kautta.

Turun voutikunnan alueella jo 13. kilpiravintola 

- Ravintola Gustavo sai kilven 10.2.2024

Ravintolalle myönnetty Rôtisseurs-kilpi on järjestön korkein tunnustus, se on merkki ruoan, raaka-aineiden ja palvelun korkeasta tasosta. Rôtisseurs-kilpi on kansainvälisesti tunnettu kokonaisvaltaisen laadun tunnus. Kilpi on lupaus elämyksestä ja ruokanautinnosta. Järjestö osallistuu kilven tunnettuuden jatkuvaan parantamiseen.

Kilpikriteerien mukaan ruoan tulee olla hyvän makuista ja rakenteellisesti sekä ulkonäöllisesti onnistunutta sekä puhdasta, hygieenisesti valmistettua ja turvallista. Valikoiman tulee olla monipuolinen niin raaka-aineiden kuin valmistusmenetelmien suhteen. Kilpiyrityksen tulee täyttää kriteerit sesongista riippumatta.

Rôtisseurs-kilven luovutti Suomen valtavouti Membre du Conseil Magistral, Bailli Délégué Johanna Hornborg-Ojala ja Membre Conseil d'Honour, Chancelier Juha Ojamo.

Ravintola Gustavo

Gustavo on tyylikäs kulmaravintola, joka tarjoaa välimerellisiä herkkuja ja sinne voi piipahtaa myös aperitiiville, pizzalle tai lasilliselle viiniä. Ravintola sijaitsee osoitteessa Linnankatu 1, Turku.

Gustavon pöydät notkuvat välimerellisistä herkuista, jotka valmistetaan taidolla kauden parhaista raaka-aineista. Perustajien intohimo välimerenkeittiöön ja alueen viineihin näkyy ja maistuu ateriallasi.

Talvinen menu tarjoaa rotevia ja raikkaita välimerellisiä makuja. Umami ja hapan sekoittuvat huumaavasti hentoon makeuteen, jossa maistuu Piemonten kukkuloiden tarkoin varjellut salaisuudet.

Välimerellinen keittiö

Ravintola Gustavoa luotsaa sen keittiömestari ja omistaja Markus Rautala. Moninaisten matkojen ja perheeksi kutsuttujen ystävien vaikutuksesta välimerellinen ruoka, juoma ja kulttuuri ovat tehneet pesän Markuksen sydämeen. Lopulta intohimo välimerelliseen keittiöön kiteytyi ideaksi. Siitä syntyi Gustavo.

Markus Rautala on hyväksytty Rôtisseurs-järjestön jäseneksi, arvolla Maître Rôtisseur.

Gustavon sali

Gustavon salin puolella asiakkaiden välimerellistä makumatkaa luotsaa Lina Isaksson. Linalla on aina pieni pilke silmäkulmassa ja tavoitteena sinulle täydellinen asiakaskokemus. Hänen suurin intohimo on tarjota uusia makuelämyksiä, laadukkaitten viinien ja Gustavon erinomaisten ruokien parissa. Linan suurin rakkaus on ehdottomasti kupla juomat ja sen jälkeen Markuksen loihtimat pintxot.

Ravintolapäällikkönä Gustavossa toimiva Lina Isaksson on hyväksytty Rôtisseurs-järjestön jäseneksi, arvolla Chef De Table. 

Pizzakeittiö

Mestarina Gustavon pizzakeittiössä häärii Carlos Granati. Hänen rakkautensa pizzaan ja välimerelliseen keittiöön juontaa italialaisista sukujuurista. Carloksen filosofian mukaan pizza on jatkuvassa muutoksessa, mutta uudistukset ja kokeilut tehdään napolilaisia perinteitä kunnioittaen. Ja suosikkipizza? Pizza Margarita. Siitä kaikki on saanut alkunsa.

Gustavosta on moneksi

Gustavo on paljon muutakin kuin välimerellinen ravintola. Tilat tarjoavat monipuoliset puitteet erilaisille tilaisuuksille. Ravintolassa järjestetään myös Wine tasting-iltoja. Asiakas voi kutsua Gustavon myös omaan kotiin, yritykseen tai ilahduttaa ystävää Gustavon lahjakortilla.

Tuoreimman Turun Rôtisseurs'n
jäsenkirjeen löydät täältä!