Turun voutikunta

Turun voutikunta on Suomen kolmanneksi suurin Helsingin ja Tampereen jälkeen. Voutikuntaan kuuluu noin 290 jäsentä, joista noin kolmannes ammattilaisia ja kaksi kolmannesta harrastajajäseniä.
Turun voutikunnan alueella on yksitoista kilpiravintolaa ja viisi kilpimyymälää. Turun voutikunnan aluevoutina toimii Riitta Hirvonen.

Turun voutikunnan jäsentilaisuudet


Katso kaikki jäsentapahtumamme täältä


Jokaisesta tilaisuudesta ilmoitetaan erikseen sekä osallistumisohjeet lähetetään edeltävässä jäsenkirjeessä. Ilmoittautumiset tehdään ohjeiden mukaisesti Lyyti -palvelun kautta.

Ravintola OOBUsta Turun yhdestoista kilpipaikka

Kuvassa vasemmalta: Bailli de Turku, Commandeur, aluevouti Riitta Hirvonen, omistaja-ravintoloitsijat Chef de Table Marina Björkenheim-Jokinen ja Maître Rôtisseur Turo Jokinen sekä Suomen valtavouti Bailli Délégué Johanna Hornborg-Ojala ja Membre du Conseil Magistral, Chancelier Juha Ojamo. © Abo Creatives

Kevätauringon siivittämänä 9.3.2022 saimme jälleen Turkuun uuden Rôtisseurs-kilpiravintolan. 

Perinteikkäässä Bassin talossa sijaitseva ravintola OOBU sai kunnian kiinnittää Rôtisseurs-kilven seinälleen ja näin liittyä osaksi maailman suurinta ja vanhinta gastronomien järjestöä. Kilpikriteerien mukaan ruoan tulee olla hyvän makuista ja rakenteellisesti sekä ulkonäöllisesti onnistunutta sekä puhdasta, hygieenisesti valmistettua ja turvallista. Valikoiman tulee olla monipuolinen niin raaka-aineiden kuin valmistusmenetelmien suhteen. Kilpiyrityksen tulee täyttää kriteerit sesongista riippumatta. OOBU on upeasti täyttänyt kaikki nämä kriteerit ja ilolla onnittelemme heitä Rôtisseurs-kilvestä. Ravintoloitsija Turo Jokinen kuvailee kilven merkityksen olevan heille erittäin suuri. ”Se on upea kunnianosoitus, kun ulkopuolinen taho arvostaa suomalaisuutta ravintolakonseptissa näin suuresti. Kilven saaminen osoittaa myös henkilökunnallemme, että vaikeina aikoina tehty kova työ saa arvoisensa palkinnon.”, Jokinen kertoo innostuneena.  

Lue lisää täältä.

Tuoreimman Turun Rôtisseurs'n
jäsenkirjeen löydät täältä!