2012 15.11. Ravintola Muru Helsinki

 

Ravintola Murun palautteet 15.11.2012

Murun tilaisuus täyttyi ennen kuin ehdimme sitä kunnolla edes mainostaa, loistavaa!

30 onnekasta rotissööriä nautti herkullisen yllätysillallisen kodinomaisessa, rauhallisessa ympäristössä. Kotimatkalla bussissa oli tyytyväisyydestä hyrisevää väkeä. Pääruoka sai kaikilta varauksettoman kiitoksen, eniten mielipide-eroja tuli jälkiruokaviinistä, toisille ei sopinut lainkaan, toisille napakymppi. Mutta makuasioista ei voi kiistellä!

 

Alkujuoma: Cava Aliguer

Hyvä erinomainen Cava,

 

leivät:

leipä loistavaa, levite ei välttämättä tarpeellinen, voi olisi riittänyt hyvin, leipä tarjottiin viehättävässä pussissa, ihana artisokkalevite

 

Alkuruoka: Särkä-lohi cheviche, marinoitu fenkoli ja kampasimpukkakreemi,

viini:  Philip Kuhn Riesling 2011

 

sitruunaista, tuoreet maut, muka yksinkertaista, mutta moninaista, yllättävää, Chevice onnistunut, kreemi mahtavaa, fenkoli hyvää, jotkut eivät olisi tunnistaneet särkeä ilman, että joku sanoi, raikas ja arvoituksellinen alkupala, joka oli sopivan mausteinen

särki ei erottunut, etikkainen liikaa tavaraa

miten on mahdollista saada särki ruodottomaksi? mielenkiintoista, myös maku,

viinivalinta hyvin onnistunut, viini täydensi hyvin

 

Pääruoka: yön yli haudutettu karitsa, timjami- ja bearnaiskastikkeella, vihannekset

viini:  Riva Leone Barbaresco 2008

 

liha täydellistä, erinomainen ylikypsä, taivaallisen mureaa ja suussa sulavaa, liha upeaa, ehkä ei aina ihan karitsan makuinen

bearnaise yllättävästi lampaan kanssa täydellistä, taivaallinen bearnaise, kaunis annos kahden kastikkeen käyttö yllätys, mutta toimi  hyvin, hyvä idea

kasviksissa ihana rapeus, al dente kasvikset, sopiva suutuntuma, innovatiivinen linssien käyttö, upeat linssit – lisää kaalia olisi ollut +

Punaviini erityisen maistuva juustojen kanssa sekä riittävän kevyt ja tasapainoinen tuomaan esille pääruuan vivahteita, viinivalinta onnistui,

nappisuoritus

 

Juustot:  Bouffor ranskalainen vuohenmaitojuusto ja englantilainen cheddar ja kirsikkachutney

viinin ja juuston/kirsikan yhdistelmä sai kehuja ja moitteita

Cheddar jakoi mielipiteitä, toiset pitivät ensimmäisestä enemmän, loistava hilloke! lämpötila oikea, sopiva annos, kirsikkahillon ja cheddarjuuston yhdistelmä oli ihastuttava

lehmänmaitojuusto + barbaresco = huikea pari

viini sopi hyvin kokonaisuuteen

 

Jälkkärit:  praliinimousse’lla täytty tuulihattu, omenasorbe, kinuskikastike

viini:  Brachetto d’Acqui

omenasorbetti fantastinen, mummon omenoista tehdyn makuinen, täyteläinen praliini, raaka-aineiden maut hienosti esillä, makea tuulihattu haastavaa toteuttaa, erityismaininta granaattiomenan siemenille sekä omenasorbetille, tuulihattu jakoi mielipiteitä 2/3, hyvä kokonaisuus

Jälkiruokaviini kiva yllätys, kevyt makea ja pirskahteleva, erittäin miellyttävä jäkiruokaviini, jälkiruoka oli onnistunut kokonaisuus viinin kera

Jälkiruokaviini vs ruoka ei istunut kunnolla

 

Miljöö ja tarjoilu ym

hieno ja rento miljöö, palvelu loistava ja rauhallinen ei tärkeilevä,  musiikki ei ollut ruuan tasolla,