2013 15.5. Parsailta ja Vuosikokous
Parsailta ja vuosikokous 15.5.2013
Vuoden 2013 parsailta pidettiin kunniapuheenjohtajamme Åke Jankolan perinteitä noudattaen. Eli valmistimme ja nautimme parsaa eri muodoissaan – ja vain ja ainoastaan parsaa niin paljon kuin kukin jaksoi syödä.
Åken aikanakin ilta pidettiin Tolvasen tiloissa, silloin hiihtomajalla, nyt Messukeskuksen uudessa ravintolassa. Rotissöörit saivat kunnian ”korkata” Tolvasen messukeskuksen ravintolan keittiön parsoja ja höystöjä valmistaen. Keittiön käyttöönottotarkastus oli tehty saman päivän aamuna joten kaikki paikat olivat uuden kiiltävät.
Tapio Tolvaselle suuri kiitos siitä, että pääsimme keittiöön huseeraamaan ja nauttimaan myös ravintolan uusista tiloista.
Parsaillallisen valmistukseen osallistui kymmenkunta paistinkääntäjää. Tosin Tolvasen henkilökunta oli jo tehnyt ennakkovalmisteluja mutta meillekin jäi vielä mukavasti hommia.
Ennen ruokailuja pidimme vuosikokouksen, jossa hyväksyttiin tilinpäätös ja talousarvio sekä toimintakertomus ja toimintasuunnitelma. Paistinkääntäjät ry:n hallitukseen valittiin
Bailli Regional Arja Hornborg
Vice-Chancelier Argentier Sari Hyytiäinen
Vice-Chargé de Mission Teiju Vesa
Vice-Chargé de Mission Kenneth Stenbäck
Vice-Conseiller Gastronomique Harri Tarpeenniemi
Illan aikana nautimme oheisen Menun:
Omenainen parsavaahtokeitto vihreästä parsasta
Marinoitua parsaa, vuohenjuustoa ja tomaatteja
Parsasalaattia englantilaisittain
Parsa-lohiterriiniä
Höyrytettyä parsaa kera voisulan, Hollannin- ja Maltan kastikkeen, sekä
ruohosipuli-jugurttikastikkeen
Kaaviloidun voitaikinakuoren alla voissa muhitettua parsaa
Gratinoitua parsaa, bresaolaa ja mozzarellaa
Vihreä-valkoinen parsaristikko valkosipuli-munakastikkeen kera
Parsa-mansikka jälkiruoka vaniljajätskin kera
Ruokailijoita tuli paikalle kaiken kaikkiaan 45 henkeä
Tässä muutama paikalla olleen kommentti illasta:
Hyvää oli ja riittävästi sekä monipuolisesti valmistettua
Parsa taipuu moneen alkuruuasta jälkiruokaan
Jälkiruoka oli maistuva kokonaisuus, erikoinen yhdistelmä, joka toimi. KIITOS
Ihanaa saada parsaa eri muodoissa, kastikkeet hyviä
Parsapatee hyvä, juustolla gratinoitu parsa ihanaa
Kaikki maut hyviä!
Parsa-vuohenjuustosalaatti ihanan raikas!
Lehtitaikina-parsa-paistos erinomainen, kastikkeet hyviä!!
Maukkaita ja hauskoja uusia vaihtoehtoja, parsaa riittävästi.
Arja Hornborg
Bailli d´Lahti
La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs Finlande