2013 15.5. Parsailta ja Vuosikokous

Parsailta ja vuosikokous 15.5.2013

Vuoden 2013 parsailta pidettiin kunniapuheenjohtajamme Åke Jankolan perinteitä noudattaen. Eli valmistimme ja nautimme parsaa eri muodoissaan – ja vain ja ainoastaan parsaa niin paljon kuin kukin jaksoi syödä.

Åken aikanakin ilta pidettiin Tolvasen tiloissa, silloin hiihtomajalla, nyt Messukeskuksen uudessa ravintolassa. Rotissöörit saivat kunnian ”korkata” Tolvasen messukeskuksen ravintolan keittiön parsoja ja höystöjä valmistaen. Keittiön käyttöönottotarkastus oli tehty saman päivän aamuna joten kaikki paikat olivat uuden kiiltävät.

Tapio Tolvaselle suuri kiitos siitä, että pääsimme keittiöön huseeraamaan ja nauttimaan myös ravintolan uusista tiloista.

Parsaillallisen valmistukseen osallistui kymmenkunta paistinkääntäjää.  Tosin Tolvasen henkilökunta oli jo tehnyt ennakkovalmisteluja mutta meillekin jäi vielä mukavasti hommia.

Ennen ruokailuja pidimme vuosikokouksen, jossa hyväksyttiin tilinpäätös ja talousarvio sekä toimintakertomus ja toimintasuunnitelma. Paistinkääntäjät ry:n hallitukseen valittiin

Bailli Regional Arja Hornborg

Vice-Chancelier Argentier Sari Hyytiäinen

Vice-Chargé de Mission Teiju Vesa

Vice-Chargé de Mission Kenneth Stenbäck

Vice-Conseiller Gastronomique Harri Tarpeenniemi

 

Illan aikana nautimme oheisen Menun:

Omenainen parsavaahtokeitto vihreästä parsasta

Marinoitua parsaa, vuohenjuustoa ja tomaatteja

Parsasalaattia englantilaisittain

Parsa-lohiterriiniä

Höyrytettyä parsaa kera voisulan, Hollannin- ja Maltan kastikkeen, sekä

ruohosipuli-jugurttikastikkeen

Kaaviloidun voitaikinakuoren alla voissa muhitettua parsaa

Gratinoitua parsaa, bresaolaa ja mozzarellaa

Vihreä-valkoinen parsaristikko valkosipuli-munakastikkeen kera

Parsa-mansikka jälkiruoka vaniljajätskin kera

 

Ruokailijoita tuli paikalle kaiken kaikkiaan 45 henkeä

Tässä muutama paikalla olleen kommentti illasta:
 

Hyvää oli ja riittävästi sekä monipuolisesti valmistettua

Parsa taipuu moneen alkuruuasta jälkiruokaan

Jälkiruoka oli maistuva kokonaisuus, erikoinen yhdistelmä, joka toimi. KIITOS

Ihanaa saada parsaa eri muodoissa, kastikkeet hyviä

Parsapatee hyvä, juustolla gratinoitu parsa ihanaa

Kaikki maut hyviä!

Parsa-vuohenjuustosalaatti ihanan raikas!

Lehtitaikina-parsa-paistos erinomainen, kastikkeet hyviä!!

Maukkaita ja hauskoja uusia vaihtoehtoja, parsaa riittävästi.

 

 

Arja Hornborg
Bailli d´Lahti
La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs Finlande