2013 8.6. Kesäretki Hattulan Herefordit

Lauantaina 8.6.2013
Rotissöörien kantrihenkiset kesäpäivät Lassilan tilalla Hattulassa

 

Kesäpäivän menu:

Lassilan tilan  viinirypäleistä valmistettua punaviiniä

Ensin

Savustettua kirsilahnaa
Kirpeä suolaheinä- ketunleipäkastiketta
Paahdettua ruisleipää
Argentiinalainen valkoviini Chardonnay rypäleestä


Sitten

Nokkos-vuohenputkikeittoa
Paikallisesta kuminasta valmistettua näkkileipää
Kirnuvoita

Seuraavaksi

Laidunmaiden Herefordin Makuja, Grillaten, Pariloiden ja Paahtaen
Korvasienimuhennosta
Argentiinalainen punaviini Merlot rypäleestä

Huipennukseksi
Ternimaitopannacottaa makustettuna voikukanterälehdillä
Raparperikeittoa

 

Osallistujia kesäretkellä oli 33 h ja paikka oli ihastuttava hereford-tila, jossa pääsimme myös tutustumaan ko. tuotantoeläimiin ennen herkullista illallista. Pirjo Päivärinta oli suunnitellut ja toteuttanut illallisen käyttäen luonnon antimia mahdollisimman paljon. Pääruokana oli tietysti tilan lihoja eri muodoissaan grillissä valmistettuna.

 

Tässä kommentit illasta:

 

Upea vastaanotto isänniltä, Hieno paikka!

Ruuissa uusia makuja, vanhaa modernisoitu kivalla otteella.

Oikein mukava ja leppoisa iltapäivä

Hyvää savulahnaa ja ketunleipää

Rapeat maukkaat kasvikset

Hereford NAM, mutta osittain sitkeää

Kiitokset, juuri lisää tämän tyyppistä toimintaa – teemat hyvä idea.

Ehkä makkarakurssi olisi paikallaan…

Päivä oli mielenkiintoinen ja mukava. Hyvä kun on jotain erilaista!

Miellyttävä rento retki. Sain hyvän kuvan positiivisesta hengestä.

Käynti tilalla oli kiinnostava ja ruoka oli melko hyvää olosuhteisiin nähden

Erinomainen vierailu: paikallisuus, luomu, luonnollisuus

Kiitokset viihtyisästä ja maukkaasta päivällisestä Hattulan sydämessä.

Mieleenpainuvan kokemuksesta teki kiinteä yhteys tuotantoympäristöön.

Mutkatonta ja mukavaa oloa.

Kokonaisuus hyvä

kala upea, keitto hyvä, liha kylmää ja osalla sitkeää, jauhelihapihvit hyviä.

Mukava uusi kokemus ”Kesäjuhla”

Kaikin puolin hyvä!

Aikatauluttamiseen kiinnitettävä huomiota; käytettävä aikaa, muutoksiin pitäisi varautua.

 

Oikein mukavia ja lämpöisiä kesäpäiviä kaikille! Syyskauden avaa 9.8. rapujuhla Tallukassa. Näkemisiin!

 

Arja Hornborg
Bailli d´Lahti
La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs Finlande