Nuoret kokit

Nuorten kokkien kilpailu pyrkii ylläpitämään ja vaalimaan kansallisen keittiön perinteitä. Kilpailija suunnittelee menun hänelle osoitetusta ruokakorista ja listaan merkityistä yhteisistä saatavilla olevista raaka-aineista. Kilpailijat saavat ruokakorin numerojärjestyksessä, jonka jälkeen heillä on puoli tuntia aikaa suunnitella kilpailumenunsa. Korin raaka-aineista kilpailija suunnittelee ja toteuttaa oma menunsa neljälle (4) ruokailijalle, sisältäen alku-, pää- ja jälkiruoan. Tuomaristo tutustuu kilpailukorin sisältöön ennen kilpailua.

Kilpailuun osallistuminen

Suomen voutikuntien järjestämiin alueellisiin kilpailuihin voi osallistua MM-kilpailuvuonna alle 27-vuotias kokki, jonka esimies on vähintään järjestön Chef Rôtisseur -arvoinen jäsen.

Aluekarsinnat pidetään voutikunnittain. Ottamalla yhteyttä oman voutikuntasi Vice-Conseiller Culinaireen saat lisätietoa kilpailuista.

Seuraava Nuorten kokkien kilpailu järjestetään helmikuussa 2020.

Kilpailijat suunnittelevat annettujen raaka-aineiden pohjalta kolmen ruokalajin menun. Menu luovutetaan valvojalle ennen keittiöön menoa, minkä jälkeen kilpailijoilla on kolme tuntia aikaa valmistaa ruokalajit.

ALKURUOKA 

Pääraaka-aineet ja muut pakolliset osa-alueet:

  • pakolliset pääraaka-aineet määritellään vuosittain
  • annos tulee nostaa esille lämpimänä.
  • annoksessa tulee olla kaksi (2) selkeää lisäkettä.
  • muut korin raaka-aineet vapaasti käytettävissä.

PÄÄRUOKA

Pääraaka-aineet ja muut pakolliset osa-alueet:

  • pakolliset pääraaka-aineet määritellään vuosittain
  • annoksessa pitää olla vähintään yksi (1) kastike, yksi (1) tärkkelyspitoinen päälisäke ja kaksi (2) muuta selkeää lisäkettä
  • muut korin raaka-aineet vapaavalintaisia

JÄLKIRUOKA

Pääraaka-aineet ja muut pakolliset osa-alueet:

  • pakolliset pääraaka-aineet määritellään vuosittain
  • annoksessa tulee olla vähintään kolme (3) komponenttia, joista yhden tulee olla leivonnainen
  • muut korin raaka-aineet vapaavalintaisia