Kalevalan päivän illallinen Savoyssa 28.2.2019

Helsingin Voutikunnan jäsenet seuralaisineen pääsevät juhlistamaan Kalevalan päivää helmikuun lopussa Helsingin kattojen ylle Rotîsseurs-kilpiravintola Savoy'hin, jonka keittiössä komentoa pitää Kari Aihinen!

Kari "Kape" Aihinen on  kokki, keittiömestari, keittokirjailija, tv-esiintyjä ja ravintoloitsija, jonka monet meistä tunnistavat nimenomaan tv-esiintyjänä. Hän on arvostetun kilpiravintola Savoyn keittiöpäällikkö, jonka aikana ravintolalle on myönnetty Vuoden ravintola -tunnustus.

Suomalaista ruokakulttuuria on tuotu esiin erilaisissa Kalevalan päivän ympärille kehitetyissä tapahtumissa. Kalevalan päivä onkin juuri sopiva päivä vaalia suomalaisia makuja. Elias Lönnrot kokosi Kalevalan runonkeruumatkojensa pohjalta. Vuosien 1828–1845 aikana hän keräsi runoperinnettä talteen matkoillaan Hämeeseen, Savoon, Karjalaan ja Lappiin. Hänhän oli siis aikansa "rotissööri" - ainakin mieleltään...

Aika: Torstai, 28.2.2019, klo 19

Paikka: Ravintola Savoy, Eteläesplanadi 14, Helsinki

Menu :

Alkujuomaksi Nadal, Brut Cava

***

Ahvenanmaan luomukaritsatartar, suolaheinää & tryffelikreemi

(Anton Bauer Pinot Noir 2016, Wagram, Itävalta)

***

Paistettua kuhaa, pinaattipyre & muikunmäti-beurre blanc

(Domaine Joblot Givry 1er Cru EnVeau 2016, Burgundi, Ranska)

***

Omena-mantelileivos, puolukkaa ja karamellijäätelöä

(Castelnau du Suduiraut 2008 Sauternes, Bordeaux, Ranska)

Hinta: 63 €/hlö, sisältää alkuun kuohuvan tervetuliaisjuoman, menun, naulakko- ja toimistomaksun. Paikan päällä voi tilata menussa mainitut viinit erilliseen pakettihintaan 42 €/hlö. Saatavilla on luonnollisesti juomia myös laseittain. 

Ilmoittautuminen: Sitovat ilmoittautumiset tehdään 21.2. menessä maksamalla osallistumismaksu 63 €/hlö HOLVISSA (voit käyttää luottokorttia tai sähköistä pankkiyhteyttäsi). Ilmoita samalla myös seurueesi erityisruokavaliot. Holvin käyttöohjeet löytyvät kotisivuiltamme.

Pukukoodi: Pikkutakki, solmio ja käädyt

TERVETULOA!

Kalevalan päivä on suomalaisen kulttuurin päivä, jota vietetään Suomen kansalliseepoksen, Kalevalan kunniaksi. Helsingin yliopiston Savokarjalainen osakunta otti Kalevalan päivän vuosipäiväkseen 1860-luvulla. Kalevalan päivää vietetään 28. helmikuuta, koska Elias Lönnrot allekirjoitti ja päiväsi Kalevalan ensimmäisen version, niin sanotun Vanhan Kalevalan esipuheen 28. helmikuuta 1835.Teos ilmestyi painosta saman vuoden lopulla. Myöhemmin Lönnrot kuitenkin julkaisi laajennetun laitoksen, niin sanotun Uuden Kalevalan vuonna 1849.