Jäsentapahtuma-arkisto

Arkistosta löydät muistoja vanhoista jäsentapahtumista

Päivä Lahdessa 16.11.2019


Karjalan Paistinkääntäjät viettivät mukavan päivän Lahdessa. Ohjelmassa on tutustuminen Apulanta-yhtyeen Apulandia-museoon sekä  Lahden radiomuseoon, jossa kuvien perusteella eniten kiinnosti television studiotekniikka.

Ennen loistavaa päivällistä ravintola Rouxissa ehdittiin vielä käydä tutustumassa Lahden Seurahuoneen uuteen Street Bariin. Päivälliselle osallistui myös Chancelier, Membre du Conseil Magistral Juha Ojamo Erjansa kanssa.KYMIN HUVILAN AUDITOINTI 21.9.2019


Kymin Huvila on matkalla kilpiravintolaksi. Osana kilpiprosessia pidettiin syyskuun 21. päivänä julkinen auditointitilaisuus lounaan merkeissä. Tilaisuuteen osallistui parisenkymmentä jäsentä Karjalan ja Lahden voutikunnasta.

Lounaaksi Kymin Huvilan emäntä, Vice-Echanson Susanna Kurvinen ja keittiömestari, Chef Rotisseur David Zamora joukkoineen olivat loihtineet oivallisen kokonaisuuden taidoistaan.

Lounaan aloitti raikas tyrnimoctail, jota nauttiessamme Susanna kertoi Kymin Huvilan mielenkiintoisesta historista. Pöytiin asetettuamme saimme eteemme kauniisti esillepantua tonnikalaa ja limevaahtoa. Toisena alkuruokana oli jokirapukeitto talon tapaan. Kumpikin annos erinomainen näyte keittiön taidoista. Juomaksi valittu Schloss Vollrads Riesling, Alte Reben oli onnistunut valinta.

Pääruokana tarjoilu rose ankanrinta oli saanut seurakseen uskaliaasti  jäämarjakastikkeen. Annoksen kanssa tarjoilu Amarone della Valpolicella Santa Sofia yhdisti varsin onnistuneesti ankan ja kastikkeen. Toimiva ja onnistunutta uskaliaisuutta.

Aterian päätti paahtovanukas ja mantelilikööri kastike ja etelä-afrikkalainen makea Heaven on Earth - muscadet viini ei myöskään jättänyt paljon toivomisen varaa.

Kun henkilönkunnan palvelu oli ystävällistä ja asiantuntevaa, niin auditointikäynti vahvisti käsitystämme, että Kymin Huvila on kilpensä ansainnut!KYMIN HUVILAN VIINIJUHLA 29.6.2019


Vietimme Kymin Huvilan viinijuhlaa mukavassa säässä ja hyvässä seurassa launtaina 29.6.2019. Kymin Huvilan pihamaalle oli rakennettu kaunis telttakylä pöytineen ja tuoleineen tarjoten mielyttävän rauhallisen ja suojaisan ympäristön tapahtumalle.

Vice-Echanson Susanna Kurvinen oli saanut paikalle hyvät maistattelijat ja asiantuntijat kertomaan tuotteistaan. Tastingit ja esitykset kuultiin asiantuntevasti Verlan viineistä, Palmerin shamppanjoistaa, Argentiinan viineistä ja laadukkaista aveceista.

Grillistä Chef Rotisserus  David Zamora taikoi illan mittaan maistuvat grilliherkut  ja illallisen kruunasi kunnon jälkiruuat.

Ilta päättyi jazzahtavan musiikin tahdissa, jota tarjoili Harmaat Valot orkesteri.  Ilta oli onnistunut ja leppoisa mitä todisti myös Paistinkääntäjien merkittävä osanottajamäärä.

Chef Rotisseurs David Zamora "työpaikallaan"
Saimaa Wines'in Tuomo Puhakainen oli myös paikalla maistattamassa edustamiaan viinejään.
Chef du Table Anu Lökforsilla on "miehistä" viiniä maistettavaksi.
Illan pääessintyjät Chef Rotisseurs David Zamora ja Vice-Echanson Susanna KurvinenKARJALAN PAISTINKÄÄNTÄJIEN KILPI-PÄIVÄ


Vietimme yhdessä Karjalan Keittiömestareiden kanssa Karjalan Paistinkääntäjien Kilpi-päivää järjestämällä ruokatapahtuman kauppakeskus IsoKristiinan aukiolla. Kilpi-päivää vietettiin myös Kilpi-ravintoloissamme tarjoamalla juhlan kunniaksi räätälöityjä menuja.

Kaunis sää ja samalle päivälle sattuneet vaalit houkuttelivat runsaasti ihmisiä IsoKristiinaan. Kun vielä myytävä tuotekin oli houkutteleva, ei ole ihme, että kauppa kävi mainiosti. Liukkosen Ullan perinneruoka lepuskasta kehittelemä Tapuska herätti yleisön kiinnostuksen. Tapahtuman tuotto luovutetaan hyvään tarkoitukseen, lasten hyväksi. Tapuskat näyttivät maistuvan kaikenikäisille, parivuotiaasta aina 103-vuotiaalle saakka.

Kiitokset myös yhteistyökumppani Atrialle, joka oli mukana tapahtumassa. 

Kilpi-ravintoloista olivat mukana Kilpi-päivässä Ravintola Wolkoff, Wanha Fiskari ja Le Biff Holiday Club Saimaa.

Wolkoffin Sirja Pasanen on varsin tyytyväinen Kilpi-päivän antiin. Menua käytiin syömässä erilaisissa porukoissa. 

- Tämä taisi olla jo toinen vuosi (viime vuosi täisi jäädä välistä) kun järjestimme kilpipäivän. Ajatus on mainio ja olen sitä mieltä että, hyvillä mielin voimme jatkaa ensi vuonna, hän sanoo.

Pasasen mukaan ensi vuonna tapahtumaa voitaisiin markkinoida jo vieläkin aikaisemmin, jotta se houkuttelisi lisää asiakkaita ravintolaan.

Iloiset Kilpi-päivän torikauppiaat Ulla Liukkonen ja Heikki Koskinen.
Tapuskat kiinnostivat yleisöä ja kauppa kävi mukavasti.
Tapuskoja esittelemässä vasemmalta Tarja Hovilainen, Raili Häsä, Ulla Liukkonen ja Heikki Koskinen.

Vuosikokous ja illallinen ravintola Nautiluksessa

 

Karjalan Paistinkääntäjien vuosikokous ja illallinen pidettiin Ravintola Nautiluksessa Lappeenrannassa 23.02.2019. Paikalle oli saapunut n 30 henkilöä päättämään yhdistyksen asioista ja samalla tutustumaan uuteen ravintolaan. 

Ravintolan esittely sujuikin Svetlana Kelan toimesta mallikkaasti. Paikka todettiin rakennetun ns "viimeisen päälle" ja arkkitehtuuriltaan ainutlaatuiseksi suurta laivaa muistuttavine yksityiskohtineen.

Keittiöpäällikkö Pekka Hotti oli valmistanut meille vallan mainion ja monipuolisen maistelumenuun. Illan viinit oli toimittanut Puhakaisen Tuomo, joka myös piti jokaisesta tarjotusta viinistä pienen esityksen. 

Kaiken kruunasi loistavasti ja huomaamatta toiminut tarjoilu. Kaikki tämä yhdessä loi iltaan lämpimän tunnelman ja iloisen mielen.