Surprise Lyon 22.3.

 

 

Ravintola Lyon, Mannerheiminkatu 56 Helsinki

keskiviikkona 22.3. klo 18.30

 Ravintola kertoo kotisivuillaan tarinansa näin:

'Ravintola Lyon on tarjonnut makuelämyksiä Mannerheimintiellä vuodesta 1966 alkaen. Vuosikymmenten aikana olemme muuntautuneet asiakaskunnan tarpeiden mukaan, aina lounaspainotteisesta bistrosta palkituksi fine dining ja viini -ravintolaksi. Lähiympäristöön on samalla noussut vastapäätä sijainneen Töölön Sokeritehtaan jäänteille niin kulttuurin kuin isojen tapahtumienkin näyttämöitä. Oopperan, konserttien, teatterin ja urheilun kulinaristiset ystävät palvellaan aukioloissa joustaen.

Keittiömme luottaa ruoanvalmistuksessaan ranskalaisen keittiön perinteisiin, joihin yhdistellään Skandinaavisia vivahteita ja tuoreita makuja. Useamman ruokalajin yllätysmenut esittelevät keittiömestareiden ideologian kokonaisuutena, jonka jokaiseen annokseen on etsitty parhaat, kotimaiset kestävän kehityksen raaka-aineet.'

Linkki ravintolan kotisivulle tässä

Ravintola Lyon Instagramissa

 

 

Aktiivinen joukko herkuttelijoita kokoontui tutulla Marolankadulla ”hovikuljettajan” kyytiin kohti Helsinkiä ja ravintola Lyonin yllätys menun ääreen. 15 jäsentä lähti Lahdesta ja omin kyydein saapui 10 suoraan ravintolaan.

Ravintola Lyon vietti viime vuonna 50 –vuotisjuhlia  ja liittyy näin helsinkiläisessä ravintolakulttuurissa niiden vanhimpien ravintoloiden joukkoon, jotka ovat toimineet yhtäjaksoisesti samassa liikekiinteistössä.

Ravintola on pieni, intiimi, yksinkertainen sisustukseltaan, Mannerheimintiellä Oopperaa vastapäätä. Raaka-aineet, viinit, ruoan valmistus ja sen esillelaitto ovat Lyonin selkeitä tavaramerkkejä, jotka nousivat esiin illan kuluessa.

Champagne Devaux, Blanc de Noirs Brut helli ennakkoluulottomien herkuttelijoiden makunystyröitä heti alkuun.

Illan yllätysmenu sisälsi erilaisia rohkeasti valittuja raaka-aineita: sydänsimpukkaa, paahdettua kaalilientä, oreganoa, ankanmaksaa, vadelmaa, punajuurta, turskaa, fenkolia, karitsaa, sieniä, passionhedelmää ja suklaata.

Varsin nuoret kokit olivat loihtineet mainituista raaka-aineista todellista fine dining –taidetta. Annokset oli laitettu esille houkuttelevasti ja idea yllätyksestä säilyi annoksen tuontiin saakka. Rohkeat raaka-aineyhdistelmät ja valittujen viinien liitto sai aikaan tyytyväisyyden hyrinää, mutta myös hyviä kriittisiä arvioita.

Lieneekö keittiöllä haaveena saada kilven lisäksi tähti kruunaamaan hienoa työtä – tämä tuli esiin erityisesti annosten osin taidokkaassa esillepanossa. Joka tapauksessa veitsi on kokilla ollut erittäin terävä ja käsi vakaa.

Iltamme ravintola Lyonissa oli erittäin onnistunut ja tunnelmallinen. Palvelu Lyonissa oli huomaavaisen huomaamatonta, ammattitaitoinen salihenkilökunta piti meistä hyvää huolta. Kokemusta rikkaampana taivalsimme illan tummassa pimeydessä liki tyytyväisinä kotikonnuillemme.

Kiitokset kaikille osallistujille!