2016 08 10 Rapuja Casselissa

Tummenevaan kesäiltaan sopivasti vietimme Lahden voutikunnan rapuillan ravintola Casselissa 10.8. klo 18 alkaen.

 

Voutikuntamme aloitti toimintakautensa perinteisellä rapuillallisella ravintola Casselissa. Hyvä joukko herkkusuita oli kokoontunut nauttimaan loppukesän saksiniekkaherkusta.

Maukkaalla kuohuvalla aloitimme ja keittiön kanttarellitervehdys viritti aistimme illan makunautintoihin.

Tapakset, jossa chorizo, juusto, marinoidut oliivit olivat pääosassa, loihti alkuun välimerellisen tunnelman.

Runsaiden rapuvatien saapuminen saliin on aina juhlallinen hetki, niin myös tälläkin kertaa. Muut tykötarpeet; paahtoleipä, voi, tilli oli tuotu hetkeä aiemmin. Puettuamme asianmukaiset rapuesiliinat pääsimme itse herkun pariin. Sali hiljenee kun kukin ryhtyy raakaan työhön herkkusuupalan valmistamiseksi. Ravut olivat todellista lähiruokaa, sillä ne oli pyydystetty Hollolan Vesijärvestä.

Työtä herkun saamiseksi paahtoleivälle sai tehdä varsin paljon. Melko pienikokoiset ravut omaavat varsin pienen pyrstölihan, mutta hätä ei ollut lainkaan ylitsepääsemätön. Perinteisten rapuveitsien lisäksi todellisilla rapuherkuttelijoilla oli muassaan erityisvälineitä – lenkin työntö pyrstöpanssarin ja pyrstölihan väliin – työntö – pieni pyöräytys ja veto, niin herkku oli kauniisti lautasella. Yksinkertaista ja helppoa!

Illan kuluessa kolme pöytäkuntaa lauleli rapuryypin ryydittämänä asiaankuuluvat juomalaulut. Kaiken kaikkiaan ilta oli erittäin onnistunut ja hyvä avaus uuteen toimintakauteen.

Keittiö oli valmistanut meille hienon rapuillallisen ja saamamme palvelu salissa oli huippuluokkaa. On ilo saada olla hyvässä ”tarjoilussa”, siitä salihenkilökunnalle erityinen kiitos.

 

Illan menussa kirjoitettiin seuraavaa:

ALKUMALJA

Juve y Camps  Reserva aFamilia Brut Nature

 

MENU

Casselin tapakset                     

marinoituja oliiveja ja valkosipuleja               

chorizoa ja paprikaa

Gruyère-juustoa ja viikunaa 

leipäkori ja tapenadea

 

****

15 kpl rapuja lisukkeineen

 

****

Mustikka crème brulée

 

Kahvi/tee

 

Menun hinta 65,00 € (sis. alkumaljan)

 

Viinipaketti  35,00 €

Sis. alkuruoalle viinin 12cl, pääruoalle viiniä 32cl, jälkiruokaviinin 8cl

 

Pradorey Roble 2013
Piedra del Mar Albariño 2014
Beerenauslese Zweigelt Pinot Noir 2008