2016 16.4. Koululaistapahtuma

Lauantaina 16.4.2015 kokattiin yhdessä koululaisten kanssa Tiilikankaan koululla Hollolassa

 Lahden voutikunta aloitti v 2003 silloisen voutimme  Åke  Jankolan ideoiman koululaisten ruokailutapahtuman Anttilanmäen koululla.  Sen jälkeen on kierretty eri kouluilla niin Lahdessa, Hollolassa, Orimattilassa kuin Asikkalassakin. Ruokailutapahtuma on saanut suuren suosion ja jonossa onkin ollut aina pari kolme koulua seuraaviksi vuosiksi. Aluksi tapahtuma järjestettiin äitienpäivän aattona, nykyisin se on siirretty huhtikuun lopun lauantaille toiveena saada paistinkääntäjiä enemmän mukaan tapahtumaan. Nyt tapahtuma on levinnyt jo muutamaan muuhunkin voutikuntaan.

Tilaisuudessa  me paistinkääntäjät valmistamme yhdessä ala-aste ikäisten kanssa juhlalounaan lapsille ja heidän vanhemmilleen. Lapset ovat laatineet kolmen ruokalajin menun, joka valmistetaan yhdessä lahjoituksena saamistamme raaka-aineista.

Lahjoittajina ovat toimineet; HK Scan, Vääksyn Mylly, Viipurilainen kotileipomo, Kespro, Valio, Solo Sokos Lahden Seurahuone.

Päivä alkoi klo 9.00 työryhmien jaolla. Jokaisessa ryhmässä oli 3-4 koululaista ja pari kolme paistinkääntäjää. Jokaiselle ryhmälle annettiin tarkka reseptiikka ja työohje.  Ryhmien tehtävät olivat sellaisia, että jokainen ehti rauhassa valmistaa oman osuutensa ennen klo 13 alkanutta lounasta

”Myllytonttu” Kari Savolainen Vääksyn Myllystä toi tuoreita jauhoja, joista lapset leipoivat herkulliset pullat jälkiruokaan.

Penttilän Villen opastuksella ja paistinkääntäjien ja koululaisten innokkaalla yhteistyöllä saatiinkin valmistettua mainio juhlalounas!


Tässä vielä menu:

  • Kylmäsavulohileipä
  • Jauhelihapihvit, valkosipulikermaperunat ja Mustapekkajuustokastike
  • Rikkaat Ritarit

 

Suuret kiitokset opettaja Anu Nurmelalle idearikkaasta yhteistyöstä sekä koulun emännälle Tuija Moilaselle korvaamattomasta avusta keittiössä. Kiitokset myös koulun rehtorille, jäsenellemme, Janne Savolaiselle, jonka ansiosta pääsimme toteuttamaan päiväämme Tiilikankaan kouluun!

Kiitokset myös kaikille muille mukana olleille jäsenillemme!

Ensi vuoden koululaistapahtumaa odotellen!

Arja Hornborg
Bailli de Lahti
p. 0500 497078