Ruuanvalmistusta riistasta Salpaus 8.11.2017

Riistaillan viinit:

 

Demuerte & Hirvitartar – hirveä, viiriäisenmuna, kapriksia, sipulia, smetanaa, suolakurkkua.

 

Triade &  Fish´n´Chips – muikkuja tapiokapaneerauksella, friteerattua artisokkaa ja tattimajoneesia.

 

Les Dauphins & Sorsaa – Rintaa ja ylikypsää sorsaa, kermainen konjakki-pihlajamarjakastike , juureksia.

 

La Caliera & Lettuja - kinuskia, karpaloita ja jäätelöä.

 

 

Demuerte edustaa uutta ja raikasta Espanjaa monessa eri mielessä. Ensinnäkin viinitalo Winery Art Bodegasia pyörittää kolmekymppinen pariskunta. Rouva suunnittelee pullojen visuaalisen osan ja mies tekee viinit. Ulkonäkö: Perinteisestä espanjalaisesta viinipullosta tulee mieleen partasuiset herrasmiehet ja "kultaiset" verkkonarut pullon ympärillä.

Winery Artin pullot ovat täynnä värejä ja nykypäivän suuntauksia. Heidän viinit ovat samalla linjalla ominaisuuksiensa puolesta. Winery Artin viinit ovat epätyypillisen meheviä ja maukkaita espanjalaisia viinejä. Niistä löytyy kyllä perinteistä espanjalaisen viinin mausteisuutta ja tyylikkyyttä. Mutta sen lisäksi viinit ovat jopa silkkisen maukkaita ja erittäin monipuolisia.

Hyvänä esimerkkinä Demuerte. Se on monipuolinen ja maukas viini, jonka voi nauttia hyvällä syyllä jo nyt, mutta parhaimmillaan se on muutaman vuoden kypsytyksen jälkeen!

 

Triade on vielä Suomen viinikansalle tuntematon suuruus, mutta se on herättänyt huomiota jo alan asiantuntijoiden keskuudessa. Esim. Triadelle tuli Hopeamitali Vuoden Viinit-kilpailussa vuonna 2014. MW Essi Avellan suosittelee Triadea ehdottomana rapujen seuralaisena. Jouko Mykkänen on kirjoittanut siitä Helsingin Sanomissa.

Nimi Triade viittaa kolmeen rypälelajikkeeseen mistä se on tehty. Falanghina, Creco ja Fiano. Kaikki ovat erittäin vanhoja ja käytettyjä rypälelajikkeita Italiassa. Triade ei ole välttämättä kaikista helpoin viini nautittavaksi juuri sellaisenaan, mutta solmii kyllä liiton haastavienkin makujen kanssa. Eli, Italiasta löytyy loistavien punaviinien lisäksi laadukkaita valkoviinejäkin!

 

Les Dauphins Organic Rouge vie maistajansa mukanaan sadan vuoden taakse Rhonen laaksoon. Pullon etiketti on tehty sen ajan henkeen ja viinin valmistuksessa käytetyt rypäleet ovat juuri ne, mitä Rhonessa silloin viljeltiin. Grenache, Syrah ja Mourvedre. Tätä viiniä voisi hyvinkin kutsua "aikamatkaksi ranskalaisen viinin historiaan". Suomessa Les Dauphins on merkkinä vielä tuntematon, mutta Iso-Britania ja Keski-Eurooppa ovat sen valta-aluetta. Se on monipuolinen ja tyylikäs viini maukkaille liharuoille. Monet kuluttajat valitsivat sen Helsingin Viini- ja Ruokamessuilla riistaviinikseen.

 

La Caliera on todennäköisesti hintaluokkansa parhain jälkiruokaviini. Sitä ovat ylistäneet alan asiantuntijat Essi Avellan ja Pekka Suorsa. La Caliera on noussut suosiksi kuluttajamessuilla ja viinitastingeissä siihen ihastutaan ja rakastutaan.

La Calieran salaisuus on "pieni pore suuren sokerin joukossa". Useimmat jälkiruokaviinit, esim. Eiswein, Sauternes ja Tokajit ovat upeita hunjaisen siirappisia elämyksiä, mutta niistä puuttuu kokonaan kuplat. La Calieran 150g / l ei tunnu niin raskaalta koska siinä on kevyttä kuplaa. Se tulee nauttia erittäin viileänä maximissaan n. 6cl annoksina. Se on jälkiruoka jo sellaisenaan, mutta sopii moneen. Ps. Rohkea ehdotus:Itse Kokeilkaa sitä Halvan Wanhan ajan lakritsin kanssa! Taivaallisen hyvää!!

 

 

 

Antti Valtanen

Trade Marketing & Consumer Communication

 

Solera Finland Oy

Ruuanvalmistusilta aiheena riistaa Kulinaaritalo Salpaus, (linkki) Svinhufvudinkatu 6 E

valmistus klo 16.00 alkaen ja illallinen 19.00

 

Mukana on Hannu Joutselaisen Tilaus- ja juhlaruokien valmistusryhmän opiskelijoita ja mahdollisesti saadaan mukaan myös tarjoiluryhmä. Kulinaaritalon tiloissa ruuan valmistaminen on iloinen kokemus, sillä tilat ovat erinomaiset myös työskentelyn ohjaukseen!

Menu

***

Hirvitartar - hirveä, viiriäisenmuna, kapriksia, sipulia, smetanaa, suolakurkkua

***

Fish'n Chips - muikkuja tapiokapaneerauksella, friteerattua artisokkaa ja tattimajoneesia

***

Sorsaa - rintaa ja ylikypsää sorsaa, kermainen konjakki-pihlajanmarjakastike, juureksia

***

Lettuja -  kinuskia, karpaloita ja jäätelöä

 

Ilmoittautuminen jäsentapantumasivun lomakkeella ja maksut viimeistään torstaina 2.11.

Ilmoittautumisen lisätiedoissa kerrottava tuleeko mukaan ruokien valmistukseen klo 16 vai ainoastaan päivälliselle klo 19.

Tämän itse valmistetun menun hinta on 20€.

Tilinumeromme on  FI 81 5045 0620 1216 38 ja tapahtuman viitenumero 1368

Mukavat kengät, essut ja käädyt mukaan sekä iloista mieltä! Tapaamisiin Kulinaaritalossa!