2013 11.10.2013 Lahden Seurahuone

Lahden Seurahuone Grandiose-Dinner 11.10.2013

Astuessamme Häme-saliin Rotissöörejä  odotti komea 46 hengen Diplomaattipöytä hienoine kattauksineen. Seurahuoneen väki oli saanut saliin juhlatunnelman kynttilöineen, kukkineen ja valkoisine liinoineen. Entisajan kristallikruunut loivat lisätunnelmaa. Onneksi vieraatkin olivat juhlistaneet tilaisuutta pukeutumalla juhlavammin smokkeihin ja tummiin pukuihin!

Toisessa päädyssä salia oli ”kokkien valtakunta”, jossa he illan kuluessa valmistivat meille herkullisen  Surprise-illallisen, jonka menu oli tällainen.

Keittiön tervehdys

Vääksyläistä herkkutattia, viiriäisenmuna ja Himalajan mustaa tryffeliä.

***

Vaniljakonjakilla liekitettyä kampasimpukkaa, parsarisottoa, appelsiinivaahtoa ja chililankaa.

***

Kuusenkerkällä maustettua riimiporoa, tartar savustetusta poronvasankielestä, karpalobalsamicoa, paahdettu kukkakkaalipyree ja saaristolaisleipäcrumble

***

Sampanja-sorbetti

***
Ankanrintaa Sous Vide, ankankoipiconfitkroketti, kirsikkakastiketta, omena-perunapyreetä ja palsternakkaa

***

Tété de Moine, eli munkinpääjuustoa sekä ruislastu. Rosmariinimansikka hilloke

***

Mustaherukka-suklaamarkiisia, passionleivos ja brylee paahdetusta valkosuklaasta

***

Kahvi ja avec

 

Koko ilta oli yhtä juhlaa ja herkuttelua, Seurahuoneen väki ansaitsee lämpimät kiitokset illasta!

Mukana olleiden kommentteja:

Keittiön tervehdys:

Loistava aloitus! Pehmeän maukas aloitus, erikoisen upea!

Kampasimpukka:

loistava, hyvät hapot, vanilja (9,5), +++++, kampasimpukka oli täydellinen, kampasimpukka kastikkeen kera erinomainen, risotto hieman al dente, risotto oli mauton,

2. alkuruoka

sopi hyvin viinin kanssa, hyvä kokonaisuus (9-), Porolautanen todella maukas, Poronvasankieli mousse herkullinen, riimiporo + kukkakaali toimi yhteen ok, poronkieli herkullisin

Sorbet

tyylikäs (9,5), WAU! Ihanan raikas, loistava kokonaisuus, sorbetti muuten latteahko

Pääruoka

Confit loistava, liha hyvä, varman päälle, kaipasin käsityön leimaa, hyvä kastike, lisäkastiketarjoilu paikallaan, ulkonäkö vaatimaton, joillakin ei tarpeeksi lämmin, ankka ei koskaan petä, Ankanrinta aavistuksen sitkeä, mutta kastikkeen kanssa ankankoipiconfit-pulla maukas, lautaselle annosteltu ankan kastike oli minimaalinen, tosin varsin maukas. Lisää kastiketta tarjottiin liian myöhään, liha oli jo syöty, muutoin varsin maukkaat alku-, pää- ja jälkiruuat, savustettu poro maultaan ja ulkoasultaan erinomainen

Te´te´ de Moine

juusto + viini hyvä yhdistelmä, juusto oli liian nuori, olisi sopinut ehkä jokin muukin viini, Juusto hillokkeen kera loistava

Jälkiruoka

illan kruunu, ulkonäkö mykistävä , määrä ainakin riitti, lusikka hieno keksintö, +++++, taivaallista, parasta mitä voi saada, ulkonäkö täydellinen, maku jos mahdollista vieläkin täydellisempi. kakku + tumma suklaa erinomaiset, jälkkäri lyhyesti maultaan sekä visuaalisesti taivaallista, jälkiruoka oli aivan ihana

 

Muuta:

Seurahuone on palannut! Seurahuone yllätti Taas!

Hyvä idea, ammattitaidolla hoidettu kokonaisuus,  upeat puitteet, Ihana palvelu, ihana kattaus, kaiken kaikkiaan onnistunut ilta, Tunnelma oli myös salissa hyvä – hienoja vieraita. Kattaus erittäin upea, Kiitos ihanasta illasta,

Kokkien ”puuhastelu” eli ammattitaitoinen ruoan valmistaminen oli kivaa katseltavaa ja loi tunnelmaa

tauko hyvä! ihanaa, ettei ollut musiikin älämölöä

Ateriakokonaisuus oli loistava! Sopivat annoskoot, ruoka oli hyvää, kastiketta tuli – Hyvä! tilaisuuteen luontevasti valitut viinit ja ruoka, Kivat pienet makupalat, uusia makuja, suussa sulavia kastikkeita, hyvä kokonaisuus, upeita harmoonisia makuja, osa jopa eksoottisia. Viiniä oli vaikea arvostella, jotkut viinit eivät ihan nazannut ruoan kanssa, ruoka oli onnistunut

Henkilökunta hoiti työnsä ripeästi ja ammattitaitoisesti, ystävällinen palvelu  ja  henkilökunta

Keittiön tervehdys
Kampasimpukoiden liekitys
Kampasimpukat
Riimiporoa
Shampanjasorbetti
Ankanrintaa Sous Vide
Téte de Moine
Mustaherukka-suklaamarkiisia