Kilpipäivä 22.4.2017 Lahdessa Lanun aukiolla

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

 

Päivää vietetään joka puolella Suomea eri tavoin, kullekin alueelle ominaisella tavalla. Tapahtumat järjestetään yhteistyössä alueiden kilpiravintoloiden ja -myymälöiden kanssa.

Kilpipäivällä on merkittävä rooli järjestömme missiossa kehittää Suomen ruoka-, juoma- ja ravintolakulttuuria yhteistyössä alan ammattilaisten ja harrastajien, jäsenten, kilpimyymälöiden ja -ravintoloiden sekä muiden yhteistyökumppaneidensa kanssa. Päivä on myös oivallinen mahdollisuus lisätä tietoisuutta järjestöstämme.

Kansainvälisesti Suomessa järjestettävät kilpipäivän tapahtumat ovat monipuolisuudessaan aivan omaa luokkaansa. Mukana on myymälämaisteluiden ja kilpiravintoloiden teemamenujen lisäksi toritapahtumia, lasten ruokatilaisuuksia sekä juhlaillallisia.

Keskiviikkona 19.4. Uuden Lahden kokosivun ilmoituksessa nähtiin kaikki tällä kertaa mukana olevat Lahden voutikunnan kilpiravintolat ja yhteistyöyritykset. Mukana Lahden alueen tapahtumassa on alueen huippuravintoloita ja raaka-aine­toimittajia, jotka tarjoavat suussasulavia herkkupaloja maistel­taviksi omakustannushintaan 2€ , valmista­jina huippukokkeja ja keittiö­mestareita, huippuluokan raaka-aineista.

Mukana tapahtumassa Paistinkääntäjien, Chaine des Rotisseurs, Lahden voutikunnan ruokaharrastajia, joilta oli mahdollisuus tiedustella enemmän ruuasta harrastuksena. Toisin kuin usein luullaan, ruuan harrastajan ei tarvitse olla tai haluta olla mestarikokki, riittää hyvin, että on valmis arvostamaan hyvin tehtyä, tuoreista raaka-aineista valmistettua ruokaa. Tapahtumaan kerääntyi kolmisensataa ihmistä maistelemaan, herkuttelemaan ja tutustumaan hyvään ruokaan harrastuksena ja ammattina.

 

Seuraa somessa #chaineday #kilpipäivä #rotisseurs #paistinkääntäjät

Facebook Twitter Instagram, video ja valokuvat Juha Lakka