OMGD

Ordre Mondial des Gourmets Dégustateurs -järjestö

OMGD on Rôtisseurs Veljeskunnan alajärjestö viinien ja muiden jalojen juomien harrastajille. Se on perustettu Pariisissa 2. syyskuuta 1963. Sen päämääränä on edistää laadukkaiden viinien ja muiden jalojen juomien käyttöä ja tunnettuutta jäsenmaissa ympäri maailman. Asian edistämiseksi järjestetään viinien ja muiden juomien tasting-tilaisuuksia, kilpailuja, messuja, koulutustapahtumia sekä julkaistaan laatujuomista kertovia artikkeleita.

OMGD:n jäsenet ovat juomien parissa työskenteleviä ammattilaisia kuten tuottajia, kauppiaita tai asiaan vihkiytyneitä aktiivisia harrastajia. OMGD:n jäseneksi voidaan hyväksyä vain Chaîne de Rôtisseurs-järjestön jäsen. Virallinen jäseneksi vihkiminen tapahtuu järjestön kapitulissa installoinnin yhteydessä. Uusi jäsen saa käätyihinsä OMGD:n tunnuksena kullanvärisen tastevinin.

Suomessa OMGD:n toiminnasta vastaa puhemiehistön jäsen Echanson Taina Vilkuna. Jos haluat mukaan OMGD:n toimintaan, ole yhteydessä oman voutikuntasi Vice-Echansoniin jäsenyyden hakemista varten.

OMGD:n tilaisuudet löytyvät järjestön yhteisestä tapahtumakalenterista.

Mitä  ruoka vaatii viiniltä?

  • Kevyet ja herkät maut kaipaavat viiniltäkin kepeyttä ja eleganssia
  • Runsaat ja täyteläiset maut tarvitsevat vastaavaa viiniltä
  • Hapokkuus vaatii viiniltäkin hapokkuutta
  • Makeus vaatii viiniltäkin pientä makeutta