2014 31.1. Taivaanranta

Vuoden ensimmäinen tapahtumailta vietettiin Taivaanrannassa. Tilaisuuteen osallistui 29 herkuttelijaa.

Aloitimme illan tislaamokierroksella, joka olikin mielenkiintoinen. Tynnyreistä löytyy tällä hetkellä 8 vuotta vanhaa jaloa juomaa. Kierroksen jälkeen maistelimme Whiskytislettä, 3 ja 8 yo Teerenpeli Single Malt Whiskyä sekä Teerenpeli Distiller’s Choice Kaski whiskyä.

Kierroksen jälkeen Maitre Restaurateur Honoraire Marianne Pyysing käväisi kertomassa meille Teerenpeli ravintoloiden tulevista suunnitelmista. Hän tarjosi meille myös kierroksen Teerenpelin mustikkasiideriä. Lämmin kiitos siitä Mariannelle!

Whiskyn maistelun jälkeen pääsimme nautiskelemaan keittiömestari Niko Nymanin meille laatimaa menuta.

Alkuruokana söimme Blinit muikunmädillä, lisukkeena myös suolakurkkuja, smetanaa ja punasipulia sekä lautasella hunajaa. Juomaksi oli valittu Teerenpelin Luomuleevi vaalea lager.

Blinit maistuivat, hiukan lisäsuolaa olisi kaivattu. Vain hunaja jakoi mielipiteitä, toiset pitivät siitä kovinkin, toiset eivät ollenkaan. No makuasia! Suolakurkuista kuitenkin pidettiin.

Ravintolan yllätyksenä meille tarjottiin Marskin ryyppy blinin kanssa.

Pääruokana oli Rosmariinipaahdettua ankanrintaa, tattirisottoa, parsaa ja timjamikastiketta. Annos oli kaunis ja herkullinen.

Joidenkin mielestä ankka oli sitkeää mutta valta osalla kypsyys oli hyvä ja se oli maukas. Parsat olivat sopivan rapsakoita ja kastike hyvää.
Juomana oli Kalifornialainen De Loach Pinot Noir

Illallisen viimeisteli jälkiruokana tarjottu Creme Brulee ja mustikkasorbe. Sorbe’ssa maistui herkullinen makea mustikka. Yhdessä ne muodostivat hyvän harmonisen ja maukkaan kokonaisuuden, joka kruunasi illallisen. Jälkiruokaviininä tarjottu Trockenbeerenauslese Exquisit 2008 sopi hyvin tähän kokonaisuuteen.

Taivaanrannan blini
Rosmariinipaahdettua ankanrintaa lisukkeineen
Creme brulee ja mustikkasorbet