3.10.18 Ravintola Paakari Kangasala

 

Lokakuun jäsentapahtumana ke 3.10.ravintolavierailu ravintola Paakari (linkki)

 

Kilpiravintola Paakari on perheyritys, jossa Maître Sommelier Kirsti ”Kipa” Leimu vastaa salista ja Maître Rôtisseur Ilpo Vainio keittiöstä. Todella erinomainen kilpiravintola.

Ravintolalla on ollut kilpi jo pitkään ja kuten nimikin sanoo, ravintolan alakerrassa on erinomainen leipomo. 

Bussikuljetus Marolankadun pysäkiltä kol 17.00, menu ravintolassa 18.30

Menu maksetaan voutikunnan tilille ke 26.9. mennessä viitenumerolla 1436 ja viinit ravintolaan.

Pukukoodiksi pikkutakki ja käädyt kuten tavallista.

 

Menu 48€

Kalavalikoima

Sienikeittoa paikallisista sienistä

Peuran sisäpaistia, fenkolipunajuurta ja hapankaalia

Ternibrylee ja sorbettia

Kahvi

 

******

Viinipaketti 32€

Crémant Savoie Brut

Menetou-Salon, Cuvée des Bénédictins 2011

Ambruco, Terre del Principe, 2012

Lagirima Cristi, Malaga

 

Kuvat Terhi Forssell

Ravintola Paakari, Kangasala 03.10.2018

”Ilta oli kuin hyvien ystävien luona ollut visiitti.”

Ravintola Paakari sijaitsee Kangasalla luonnon kauniin harjun juuressa. Ravintola Paakari on toiminut vuodesta 2006 osoitteessa Ruutanantie 3 Kangasala, 1912 postiksi valmistuneessa jugend -tyylisessä talossa.

Talon alakerrassa toimii kahvila, jonka kaikki tuotteet valmistetaan takatiloissa sijaitsevassa konditoriassa sekä leipomossa. Talon yläkerrassa toimii Chaines de Rotisseurs kilvellä palkittu ravintola, jonka tuotteet valmistetaan ravintolan keittiössä sekä alakerran leipomossa ja konditoriassa.

Aktiivinen paistinkääntäjien joukko suuntasi herkuttelumatkansa tällä kertaa Kangasalle ja toki odotukset olivat aika korkealla. Jo saapuminen ravintola Paakariin oli ystävällinen ja kodikas. Heti alkuun pääsimme tutustumaan vuonna 1912 postiksi rakennettuun leipomo, konditoria ja ravintola rakennukseen. Ilmapiiri oli kodikas ja lämmin – sanalla sanoen kuin olisi tullut ystävien luokse kylään. Talon emäntä Kirsti johdatti meidät hyvän ruoan äärelle Cremant Savoie Brutin kera!

Alkuruokana saimme maistella kalaherkkuja: savustettua kuhaa, kuhaterriiniä, graavilohta ja lohimoussea, juomana Menetou-Salon Cuvée des Bénédictins 2011. Eri tavoin valmistetut kalat maistuivat erittäin hyvin ja pääruokaa odotellessa keittiöntervehdyksenä saimme nauttia karitsan ja broilerin maksasta tehtyjä herkkuja.

Pääruokana nautiskelimme peuranpaistia, punajuurta, hapankalia ja herkkutattia. Maut olivat erinomaisia toisiaan tukevia kokonaisuuksia. Toki pitää erikseen mainita herkullinen kastike, jota saimme lisää aterian aikana. Oivallinen viinivalinta Terre del Principe, Ambruco 2012 sointui hienosti pääruoan makumaailmaan.

Kokonaisuuden kruunasi ternimaitobrulee ja vadelmasorbetti. Vahvat ja tasapainoiset jälkiruoan raaka-aineiden maut tulivat esiin kuin itsestään, jota täydensi Málaga LaCrimaCristi omalla täyteläisellä maullaan.

Ilta oli onnistunut! Kiitos Kirstille ja Ilkalle sekä erinomaiselle henkilökunnalle keittiössä ja salissa, mieleenpainuvasta illasta! Hintalaatusuhde oli enemmän kuin kohdallaan. Tyytyväinen paistinkääntäjien joukko matkasi takaisin kohti Lahtea kirjoittaen ylistäviä lausuntoja illasta.

Ihan lopuksi pitää mainita lähtiäislahjaksi saamamme yrttikimput. Talon emäntä Kirsti oli kerännyt ryytimaasta jokaiselle kimpun erilaisia yrttejä. Minulle sattui salviaa, lipstikkaa, oreganoa ja tinjamia. Yrtit ovat minulla pestossa odottamassa käyttöä…

Janne Salonen